Ricardo Moniz: Szégyelljük magunkat!

Vágólapra másolva!
2013.09.05. 09:38
null
A volt ferencvárosi Nyilasi Bálint (jobbra) góljának nem örültek, de megtapsolták a Fradi-szurkolók (Fotó: Szabó Miklós)
Megkezdődött a Ligakupa 2013–2014-es idénye, mind a harminckét csapat pályára lépett szerdán. A játéknapon a Ferencváros fellépése zárta a sort – a zöld-fehérek otthon ugyan 2–1-re legyőzték az NB II-es Sopront, de cseppet sem látványos játékkal. Ricardo Moniz a meccs után ki is fejezte a nemtetszését. A DVTK 1–1-re végzett a másodosztályú Kisvárda pályáján, és Tomiszlav Szivics bosszús a kihagyott helyzetek miatt, de pozitívumokat is talált a mérkőzésben.

 


A Ligakupa szerdai játéknapját a címvédő Ferencváros zárta a Puskás Ferenc Stadionban. Ricardo Monzi együttese nyögvenyelősen, de végül 2–1-re legyőzte az NB II-ben legjobb kiesőként bent maradó Sopront. A holland tréner cseppet sem volt elégedett csapatával.

„Szégyelljük magunkat szurkolóink előtt a teljesítmény miatt. A két középhátvéd közül valakinek be kellett volna lépnie a játékba, a széleken pedig többször kellett volna az ellenfél védelme mögé kerülni” – nyilatkozta Ricardo Moniz a Sport Tv-nek a Sopron elleni 2–1 lefújását követően.

Az NB I-es nagy klubok közül a DVTK nem tudta hozni a szinte kötelezőnek tűnő találkozót az NB II-es újonc Kisvárda otthonában (1–1). Tomiszlav Szivics a kihagyott ziccerek miatt bosszankodott ugyan, ám az új szerzemények és a fiatalok játéka miatt pozitívumot is talált a kilencven percben.

„Harcos mérkőzést játszottunk, amelyen rengeteg ziccert hagytunk ki, ami fölött nehezen tudok napirendre térni. De volt pozitívuma is a meccsnek, mert Eperjesi Gábor nagyon jól játszott, Augusto Batioja megmutatta, hogy nagy erősítés lesz és Mohamadou Abdouramanon is látszik, hogy egyre inkább visszanyeri a formáját” – idézi a dvtk.eu Szivicset.

A kisvárdaiak trénere, Révész Attila szerint az összecsapás kiválóan szolgálta a felkészülést.

„A célnak teljesen megfelelt a találkozó, sokkal jobb volt mint egy edzés – mondta a Diósgyőr honlapjának Révész Attila. – Azok közül, akik a bajnokikon kevesebb játékidőt kapnak, többen éltek az eséllyel, mások viszont nem. A DVTK jobb teljesítményt nyújtott, több helyzete is volt, ugyanakkor nekünk is megvoltak a lehetőségeink. Kiválóan szolgálta a mai mérkőzés a felkészülésünket.”

A Videoton otthon sima, 3–0-s győzelmet aratott a másodosztályú Dunaújváros ellen.

„Örülök annak, hogy ezen a tétmérkőzésen azok a labdarúgók is bizonyítottak, akik eddig kevesebb játékpercet kaptak a bajnokságban. Szervezetten futballozó Dunaújváros látogatott hozzánk; szerencsére mi jól reagáltunk ellenfelünk szervezettségére, és magabiztosan tartottuk itthon a három pontot” – olvasható a vidi.hu-n José Gomes vezetőedző értékelése.

A szintén élvonalbeli Újpest a Vidihez hasonlóan alacsonyabb osztályú ellenfelet vert meg házigazdaként. Kozma István vezetőedző szép momentumokat és jól bemutatkozó újoncokat látott a Szolnok elleni találkozón (2–0).

„A második félidő sokkal jobban sikerült, mint az első, ekkor már sok szép dolgot mutatott a csapat. Örülünk a győzelemnek és annak, hogy négy hónap után Filip Sztaniszavljevics visszatérhetett a pályára, ráadásul szép gólt szerzett. Két új játékosunk, Ngawa és Suljic jól mutatkozott be, a belga hátvéd magabiztos párost alkotott Juanannal, a bosnyák szélső pedig kiszámíthatatlan cseleivel nem kevés fejtörést okozott a szolnoki védőknek. A mai meccs bizonyította, hogy velük mindenféleképpen erősödött a csapat" – mondta Kozma István a mérkőzést követően az Újpest honlapján.

A PMFC hazai környezetben a Zalaegerszeget verte 3–0-ra. Mindkét együttesben az eddig kevesebb játéklehetőséget élvező futballisták jutottak szóhoz.

„A célját elérte a mérkőzés, azok a játékosok kaptak meccsterhelést, akik az eddigiek során kevesebbszer léptek pályára – vélekedett Lőrincz Emil, a pécsiek vezetőedzője a klub hivatalos honlapján. – Ez egy kötelező győzelem volt, időnként jó játékkal, de az nem különösebben tetszett. Nyertünk három nullra, ami elvárás volt részünkről egy NB II-es csapattal szemben. Azt hiszem, a győzelemhez nem fér kétség, abszolút nem forgott veszélyben. Bizonyos dolgokban vannak hiányérzeteink, de majd finomítunk rajtuk. Az első gólunk pontrúgásból született. Látszik, most már kezdik kapisgálni a játékosok, hogy miről beszélünk, és hogy milyen helyekről a legkönnyebb gólokat rúgni. A második találat egy nagyon szépen lejátszott akció volt, a harmadik pedig ismételten egy pontrúgásból jött. Ezenkívül van bennünk némi hiányérzet, mert sokkal több helyzetet kellett volna eredménnyel zárni és akkor nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna. Többek között ebben van hiányérzetünk, valamint számunkra egy kicsit kevés volt a mozgás az elején, aztán elindult a csapat és onnantól veszélyesebbek voltunk előrefelé."

„A bajnokságot megelőzően három frontra készültünk – kezdte a meccs utáni nyilatkozatát Simon Antal, a ZTE trénere. – A Ligakupában azoknak a játékosoknak szerettünk volna több lehetőséget adni, akik a bajnokság alatt vagy a Magyar Kupában nem tudnak szerepelni. Most is ez történt, és öt fiatal játékost avattunk, akik egy nagyon jó csapat ellen mutatkozhattak be. A Pécs, mint várható volt, végig irányította a játékot. Fontos tanulság a fiatalok fejlődésében, hogy mennyivel gyorsabban, harciasabban kell játszani a legmagasabb osztályban. Jó mérkőzés volt és a hazaiak a helyzeteik alapján megérdemelten nyertek, bár a második félidőben nekünk is akadt két nagy gólszerzési lehetőségünk. Jó lett volna ezekből gólt rúgni, de a felkészülést mindenképpen jól szolgálta ez a mérkőzés.”

Az MTK-nál a Vasas legyőzése (3–1) mellett annak is örülhetett Garami József, hogy Hegedüs Lajos kapus ismét pályára léphetett, valamint a visszatérő Eppel Márton kétszer is betalált.

„Nagyon örülök, hogy Eppel Márton gólokkal kezdte meg az újbóli szereplését csapatunkban, de ugyanilyen fontos volt az is, hogy Horváth Péternek sikerült betalálnia. Hegedüs Lajos újra kapuba állhatott, úgy tűnik, ismét egészséges és számíthatunk rá. A rehabilitációt követően egy hónapig keményen dolgozott, hogy teljes értékű legyen megint, és nagy örömmel láttam, hogy jól mozgott, magabiztosan védett. Nagyon fontos az ő visszatérése. A Vasas ellen többségében a fiatalok és a kevesebbet szereplők kaptak lehetőséget, és ez ebben a szezonban is jellemző lesz a teljes Ligakupa-sorozatra. Bár ellenfelünk többet birtokolta a labdát, jó százalékban használtuk ki a helyzeteinket, ennek köszönhető a győzelmünk” – értékelte a győzelmet Garami József az MTK hivatalos portálján.

LIGAKUPA, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT

MTK BUDAPEST–VASAS 3–1 (2–0)

Hungária körút, 100 néző. Vezette: Radványi (Szalai D., Horváth Z.)
MTK: Hegedüs L. (Abu, 73.) – Pintér A., Tóth F., Baki, Hangya – Sipos B., Hajdú Á., Ayub, Gera D. (Sági, 67.) – Eppel (Horváth P., a szünetben), Frank. Vezetőedző: Garami József
VASAS: Hermány – Horváth L. (Marcsek, a szünetben), Nagy G., Schulz, Engel – Vida, Gál M., Cseke B. (Recklet, 42.), Remili – Zamostny, Boka. Vezetőedző: Dirk Berger
Gólszerző: Eppel (1–0) a 36., Eppel (2–0) a 44., Horváth P. (3–0) a 49., Boka (3–1) a 78. percben

KISVÁRDA–DIÓSGYŐRI VTK 1–1 (1–0)
Kisvárda, 500 néző. Vezette: Veizer
KISVÁRDA: Nacsa – Farkas M., Oláh D. (Lakatos I., 62.), Soós T., Tóth Gy. – Varga A. (Bouard, 54.), Üveges – Horváth L., Lakatos L., Kapacina – Pavlov (Fodor A., 66.). Szakmai igazgató: Révész Attila
DIÓSGYŐR: Gelei V. – Eperjesi, Debreceni, W. Alves, Gohér – Szabó B. (Vági, 76.), Abdouraman, Thiago Bonfim (Nikházi, a szünetben) – Batioja, Hornyák (Takács P., 16.), Gosztonyi. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerző: Lakatos L. (11-esből, 1–0) a 8., ill. Nikházi (1–1) az 51. percben

B-CSOPORT
DVSC-TEVA–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 3–0 (0–0)
Debrecen, 2500 néző. Vezette: Berger (Kormányos, Szvetnyik)
DVSC: Novakovics – Nagy Z. (Dombi 48.), Brkovics, Trninics, Korhut – Bernáth, Spitzmüller, Sl. Bouadla, Ferenczi J. – Szécsi M. (Seydi 64.), Sidibe
NYÍREGYHÁZA: Ovszijenko – Benkő (Polényi 67.), Dajka, Gengeliczki, Patály – Minczér (Sándor D. 72.), Pákolicz (Huszák 67.), Reznek, Szathmári – Szilágyi P., Katona
Gólszerző: Ferenczi J. (1–0) az 52., Brkovics (2–0) a 66., Sidibe (3–0) a 74. percben

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY–BALMAZÚJVÁROS 2–1 (0–1)
Mezőkövesd, 800 néző. Vezette: Takács J. (Medovarszki J., Kulcsár J.)
MEZŐKÖVESD: Horváth T. – Búrány, Szalai V., Fótyik (Bogdány, 63.), Gévay – Sigér – Kiss M., Petneházi (Bognár I., a szünetben), Pilibaitis – Hamar (Harsányi, 20.), Olasz D. Vezetőedző: Véber György
BALMAZÚJVÁROS: Mester – Bokros, Müller, Forgács, Németh Á. – Kónya – Sárközi (Tóth D., 45.), Demjén (Kiss L., 13., Virágh A., a szünetben), Oláh G., Pintér – Belényesi. Vezetőedző: Híres Gábor
Gólszerző: Belényesi (0–1) a 43., Harsányi (1–1) a 66., Olasz D. (2–1) a 68. percben

C-CSOPORT
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE–KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO 3–3 (2–2)

Békéscsaba, 300 néző. Vezette: Karakó (Horváth R., Tőkés).
BÉKÉSCSABA: Póser – Mészáros L. (Tolmbaye, 69.), Albert I., Kiprich, Horváth T. – Balogh M., Soós J. (Kondor, 71.), Radványi, Király P. – Pozsár (Maszlag, 78.), Pantovics. Vezetőedző: Komjáti András.
KECSKEMÉT: Antal – Koszó, Gyagya, Póti (Karan, 46.), Farkas A. – Bulajics, Nagy P. (Csillag D., 58.), Pekár – Gréczi (Vékes, 78.), Sidonie, Balázs Zs. Vezetőedző: Bekő Balázs.
Gólszerző: Pozsár (1–0) a 3., Pantovics (2–0) a 11., Balázs Zs. (11-esből, 2–1), a 25., Pekár (2–2) a 34., Pantovics (3–2) az 54., Balázs Zs. (11-esből, 3–3) a 68. percben.
Kiállítva: Kiprich (Csillag Dáriust felvágta) 86. perc.

ÚJPEST FC–SZOLNOKI MÁV 2–0 (0–0)
Szusza Ferenc Stadion, 300 néző. Vezette: Lovas (Erős, Buzás)
ÚJPEST: Banai D. – Litauszki, Ngawa, Juanan, Antón – Eninful – Suljic, Vasziljevics (Erős R., a szünetben), Abdallah (Sztaniszavljevics, 63.) – Horváth R., Lázár B. (Balogh B., a szünetben). Vezetőedző: Kozma István
SZOLNOK: Tóth Z. – Pintér L., Balaskó Cs., Balogh P., Rokszin – Zvara, Lengyel B. (Katona B., 65.) – Magos (Vári, 78.), Mundi (Grúz, 65.), Faggyas – Szepessy R. Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Juanan (1–0) az 50., Sztaniszavljevics (2–0) a 77. percben

D-CSOPORT
SZTK-ERIMA–BP. HONVÉD 2–0 (1–0)
Szigetszentmiklós,
300 néző. Vezette: Nagy R. (Kis Z., Galán)
SZIGETSZENTMIKLÓS: Horváth L. – Kornis (Sz. Jakovljevics, 75.), I. Jakovljevics, Pollák – Kvekveskiri, Barna – Nagy J., Zsivoczky (Bonifert, 81.), Khous – Fekete Á., Pilavdzic (Takács T., 64.). Vezetőedző: Zoran Kuntics
HONVÉD: Czuczi (Szemerédi, a szünetben) – Botka, Tandia, Lovric, Moga – Csábi M., Lőrinczy, Mancini (Ikenne-King, 81.), Kozma R. (Mensah, a szünetben) – Daud, Testardi. Vezetőedző: Marco Rossi
Gólszerző: Pilavdzic (1–0) az 1., Takács T. (2–0) a 70. percben

CEGLÉDI VSE–PUSKÁS AKADÉMIA 2–2 (1–1)
Cegléd, 400 néző. Vezette: Varga L. (Kelemen, Varga II G.)
CEGLÉD: Kovács A. – Robson, Miklósvári, Szabó M., Pesti – Koncz (Kenderes, 65.), Oláh M. – Markó, Rebrik (Koós, 77.), Juhász D. (Viniczai, 72.) – Medgyesi. Vezetőedző: Ványi Zsolt
PUSKÁS AKADÉMIA: Papp M. – Vachtler, Vaszicsku, Papucsek, Nagy Zs. – M. Luque (Spandler, a szünetben) – Gajdos (Molnár T., 66.), U. Nikolics, Bertus (Károly, 75.), Baracskai – Zsolnai. Vezetőedző: Benczés Miklós
Gólszerző: Koncz (1–0) a 13., Zsolnai (11-esből, 1–1) a 44., Baracskai (1–2) a 49., Medgyesi (2–2) a 78. percben

E-CSOPORT
MVM-PAKS–KOZÁRMISLENY 4–2 (1–1)

Paks, 250 néző. Vezette: Kiss N. (Kepe, Kulman)
PAKS: Molnár P. – Bagó (Csorba Sz., 58.), Nyári, Szabó J., Heffler N. – Heffler T. – Könyves (Délczeg, 58.), Hullám, Kiss T., Nagy O. – Tököli (Kvanduk J., 83.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
KOZÁRMISLENY: Helesfay – Vég, Fellai, Vattai, Farkas Z. – Kovács D. (Németh M., 48.), Banai, Szabó B., Vituska (Galamb, 83.) – Zsdrál (Bozsovics, 56.), Tóth A. Vezetőedző: Szabó Zsolt
Gólszerző: Szabó J. (1–0) a 12., Tóth A. (1–1) a 32., Hullám (11-esből, 2–1) a 49., Farkas Z. (2–2) a 69., Tököli (3–2) a 81., Délczeg (4–2) a 92. percben.
Kiállítva: Helesfay (Kiss Tamást buktatta a 16-oson belül) a 47. percben.

VIDEOTON FC–DUNAÚJVÁROS PASE 3–0 (2–0)
Székesfehérvár, 1200 néző. Vezette: Böcskei (Márton Zs., Mohos)
VIDEOTON: Tujvel – Brachi, Tar, Gyepes, Mamadu – Tóth B., Nildo (Zsótér, 81.) – F. Oliveira, Paraiba (Vítor Gomes, 76.), Gyurcsó – Lupeta (Torghelle, 72.). Vezetőedző: José Gomes
DPASE: Milinte – Szauter, Beleuc, Burucz, Csehi T. – Lázár Zs. Szalai T. – Jakab D. (Kocsis G., 75.), Böőr, Godslove (Thiago, 60.) – Urbán G. (Birtalan B., 53.). Vezetőedző: Dobos Barna
Gólszerző: Lupeta (1–0) az 1., Paraiba (2–0) a 34., Tar (3–0) a 80. percben

F-CSOPORT
FERENCVÁROS–SOPRONI VASUTAS 2–1 (1–0)
Puskás-stadion, 400 néző. Vezette: Szilasi Sz. (Márkus T., Pápai Z.)
FERENCVÁROS: Kurucz – Jovanovic, Mateos, Adams, Bönig (Besic, 61.) – Csukics, Gerson (Busai, 28.) – Ionescu, Diallo, Valpoort – Tuijp. Vezetőedző: Ricardo Moniz
SOPRON: Halasi – Maráczi, Baranyai N., Fazekas N., Pados – Horváth A., Németh L., Deme (Soós Á., 63.), Nyilasi B., Pető B. (Szabó P., 72.) – Erdélyi (Bali, 60.). Szakmai igazgató: Supka Attila
Gólszerző: Ionescu (1–0) a 24., Diallo (2–0) az 52., Nyilasi B. (2–1) a 60. percben

GYŐRI ETO FC–TATABÁNYA FC 7–0 (6–0)
Győr, ETO-park, 400 néző. Vezette: Berke B. (Farkas B., Becséri G.)
GYŐR: Nagy G. – Wolfe, Djordjevics, Sztanisics, Völgyi – Mevoungou – Varga R., Pátkai (Kronaveter, 63.), Rudolf, Martínez (Trajkovics, 56.) – Lázok (Burgos, 52.). Vezetőedző: Pintér Attila
TATABÁNYA: Dombai A. – Almási, Páles, Szűcs L., Radnai – Gyürki, Kovács I. (Bozsik J., a szünetben) – Besztercei (Wágner, 83.), Ferkó, Szabó R. (Polyák, 71.) – Szabó B. Vezetőedző: P. Nagy László
Gólszerző: Lázok (1–0) a 3., Martínez (2–0) a 20., Martínez (3–0) a 21., Völgyi (4–0) a 28., Rudolf (5–0) a 29., Martínez (6–0) a 42., Völgyi (7–0) a 65. percben

G-CSOPORT
SZOMBATHELYI HALADÁS–GYIRMÓT FC GYŐR 2–2 (2–0)
Szombathely, 300 néző. Vezette: Kovács J. Z. (Takács G., Aradi)
HALADÁS: Mursits – Zsirai, Fehér Z. (Rajos, a szünetben), Tóth P., Bosnjak – Simon Á. (Fider, 76.), Iszlai (Halmai, 62.) – Schimmer, Nagy I G., Kalász – Andorka. Vezetőedző: Artner Tamás
GYIRMÓT: Holczer – Hajba, Kardos N., Széles, Kovács D. (Graszl K., 49.) – Kelemen P., Egerszegi (Cseri T., 73.), Sós, Illés Gy. – Tóth N., Magasföldi (Beliczky, 48.). Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerző: Andorka (11-esből, 1–0) a 11., Andorka (2–0) a 43., Beliczky (2–1) a 81., Beliczky (2–2) a 83. percben

LOMBARD PÁPA–FC AJKA 2–2 (0–1)
Pápa, 300 néző. Vezette: Pintér Cs. (Király K., Huszár B.)
LOMBARD: Markek – Tóth G., Struhár, Mecinovics, Présinger – Quintero, Dóczi (Ivancsics), Tóth B. (Orosz M.) – Király B. (Griffiths), Eszlátyi, Arszics. Vezetőedző: Tóth Bálint
AJKA: Tulipán (Balogh M.) – Domján, Péter, Fodor M. (Jagodics M.), Gunther – Meiczinger, Hanzl (Kanta Sz.), Sipos N., Varga T. – Lattenstein, Sowunmi. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István
Gólszerző: Sowunmi (0–1) a 9., Varga T. (0–2) az 55., Mecinovics (1–2) az 69., (Mecinovics (2–2) a 77. percben

H-CSOPORT
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–SIÓFOK 3–0 (0–0)

Kaposvár, 100 néző. Vezette: Botló (Kóbor, Iványi I.)
KAPOSVÁR: Posza – Kovács O., Lucas, Zámbó – Addo (Coroian, 63.), S. Babic – Okuka (Földes, 75.), Bőle, Balázs B., Thian – Haruna (Waltner, 50.) Vezetőedző: Prukner László
SIÓFOK: Kis T. – Menyhárt, Pécseli, Fülöp N., Varga L. (Nyitrai, 75.) – Futó – Gárdos (Turós, 62.), Mokánszki, Bogáti (Mester, 67.), Mosberger – Szöllősi T. Vezetőedző: Horváth Károly
Gólszerző: Waltner (1–0) a 60., Pécseli (öngól, 2–0) a 62., Balázs B. (3–0) a 79 percben

PMFC–ZTE FC 3–0 (2–0)
Pécs, 300 néző. Vezette: Szőts G. (Bozó Z., Kiss I B.)
PMFC: Dibusz – Nagy J. (Városi, a szünetben), Fodor F. (Havas, 65.), Lantos L., Deutsch – Joszics – Beke, Kővári (Márkvárt, 58.), Wittrédi, Rácz F. – Pölöskey P. Vezetőedző: Lőrincz Emil
ZTE: Vlaszák – Pál D., Preklet, Buzás, Kocsis A. – Babati (Baráth, a szünetben), Vágó, Tóth B., Szegleti (Szántó Á., 63.) – Bíró A., Tanque (Kovács L., 73.). Vezetőedző: Simon Antal
Gólszerző: Lantos L. (1–0) a 25., Beke (2–0) a 42., Városi (3–0) a 83. percben

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik