Felsejlik az ETO-nak a lila mumus: nyer-e a címvédő Kecskeméten?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.27. 15:55
null
A két csapat legutóbbi kecskeméti mérkőzésén a hazaiak 5–2-re legyőzték a később bajnoki címet nyerő ETO-t (Fotó: Veres Viktor – NS-archív)
Az elmúlt hetek rangadódömpingje után kicsivel csendesebb forduló következik az NB I-ben: a listavezető Videoton Pápán, a második Ferencváros a Puskás Akadémia székesfehérvári „albérletében” szerepel, a DVSC-Teva az MTK-t fogadja, a Diósgyőr Kaposvárra, a Győri ETO Kecskemétre utazik. Érdekességek a 9. forduló elé.

PAKS–MEZŐKÖVESD

Négy meccse veretlen hazai pályán a Paks, ebben az idényben még nem kapott ki otthon, hármat megnyert a négy találkozóból.

Simon Attila, a Paks gólgyárosa eddig a tolnaiak minden hazai meccsén betalált. A kilenc, hazai pályán elért paksi gólból hét az ő nevéhez fűződik.

A Mezőkövesd még mindig a végletek csapata, vagy nyer, vagy kikap, NB I-es döntetlenje eddig nincs.

Eddig a Mezőkövesd mérkőzésein esett a legtöbb gól a szezonban, a gólátlag 3.88.

A kövesdiek legutóbbi öt idegenbeli tétmérkőzésükből (három bajnoki, két kupa) négyet megnyertek.

Ha a Mezőkövesd ebben az idényben gólt szerzett idegenben, akkor azzal mindig meg is szerezte a vezetést.

LOMBARD PÁPA–VIDEOTON

Pápán ritkán van góleső: a Lombard legutóbbi öt hazai mérkőzésén háromnál kevesebb gól esett, és csak egy olyan eset volt, hogy mindkét csapat betalált.

Ebben a naptári évben a Lombard az összes hazai vereségét úgy szenvedte el, hogy nem szerzett gólt.

A pápaiak döntetlennel kezdték az idényt, azóta csak győzelmet vagy vereséget ismernek: előbb három győzelem jött, aztán három zakó, most újabb siker. Megint hármas széria épül?

A Videoton eddigi összes bajnoki veresége (nem volt sok, mindössze négy) ebben a naptári évben 2–1-es volt.

A Vidi támadósorával nincs gond: a fehérváriak immár 22 bajnoki mérkőzése mindig betalálnak az aktuális ellenfél hálójába. Legutóbb pont Pápán nem sikerült, 2012. november 25-én 1–0-ra kapott ki a Videoton.

A Pápa veretlen a Videoton elleni legutóbbi három tétmérkőzésén.

KAPOSVÁR–DIÓSGYŐR

A Diósgyőrnek nem sok babér terem Kaposváron, 2006 óta nem nyert bajnokit a Rákóczi otthonában. Azóta két hazai siker és három iksz a mérleg.

A Kaposvár három meccse őrzi veretlenségét a Diósgyőrrel szemben, és 2008 óta minden mérkőzésen betalált a DVTK hálójába.

A DVTK négy meccse nem kapott gólt az NB I-ben, mind a négyszer be is gyűjtötte szépen a három pontot. A diósgyőri háló 376 perce nem rezdült meg.

A Diósgyőr hét tétmeccse veretlen, bajnoki veretlensége pedig ötmeccses. Hosszabb bajnoki veretlenségi sorozatra 2012 ősze–2013 tavasza óta nem volt példa, az a széria hétnél állt meg.

A DVTK egymás utáni harmadik idegenbeli bajnoki győzelmére hajt, hasonlóra 2005 óta nem volt példa. A diósgyőriek akkor a Pápa, Kaposvár, Győri ETO hármast késztették megadásra.

PUSKÁS AKADÉMIA–FERENCVÁROS

Továbbra sem megy a felcsútiaknak, három zakó egymás után, hat vereség a legutóbbi hét bajnokin.

A védelem sem funkcionál tökéletesen (finoman fogalmazva) a Puskás Akadémiánál, és a támadójáték sincs rendben: hiába Czvitkovics, Tischler vagy Lencse, a PFLA-nak még nem volt NB I-es bajnokija, amelyen egynél több gólt szerzett volna. Ez, párosulva azzal, hogy a Puskás Akadémia hat bajnokiján is kettő vagy több gólt kapott, nem alkot igazán jó elegyet...

A derbi megnyerésével a Ferencváros elmondhatja, hogy legutóbbi öt tétmeccsét (három bajnoki, két Ligakupa) mind megnyerte.

A Ferencváros legutóbbi tizennyolc tétmérkőzéséből csupán egyszer ikszelt – a mérleg tizenhárom győzelem és négy vereség ezenkívül.

A Fradi legutóbbi öt idegenbeli bajnokiján tudott gólt szerezni, négyszer ráadásul legalább kettőt.

A legutóbbi hat mérkőzést figyelembe véve a Ferencváros formája a legjobb az NB I-ben, a Fradi tizenöt pontot szerzett ezeken a bajnokikon.

BP. HONVÉD–HALADÁS

A Kaposvár kiütése óta két bajnokin kapott ki a Honvéd, ráadásul még gólt sem szerzett ezeken a meccseken.

A Honvéd legutóbbi nyolc, a Bozsik-stadionban lejátszott bajnokiján mindig csak az egyik csapat szerzett gólt, vagy éppenséggel egyik sem. A sorozat április eleje, a Honvéd–DVSC (2–2) meccs óta tart.

A Haladás 2008 októbere óta nem nyert bajnokit a Bozsik-stadionban. Azóta egy Honvéd-győzelem és három iksz a mérleg.

A kispestiek nyolcas bajnoki veretlenségi sorozatban vannak a Haladás ellen.

Az NB I jelenlegi leghosszabb veretlenségi sorozata a Haladásé, amely hét meccse nem szenvedett vereséget. Idegenben hármas a Hali veretlenségi szériája.

KECSKEMÉTI TE–GYŐRI ETO

Ezt nem sokan mondhatják el magukról: a Kecskemét legutóbbi öt hazai bajnokijából hármon öt vagy több gólt kapott.

Még egy adat arra, hogy nem feltétlenül a KTE neve ugrik be a „betonvédelem" kifejezésre: a kecskemétiek hazai pályán legutóbbi nyolc fellépésük alkalmával mindig kaptak gólt. A „gólkapási széria" az összes meccset tekintve szintén nyolcas.

A bajnokságot két győzelemmel kezdte a Kecskemét, ám azóta – immár hat meccse – nyeretlen. A legutóbbi három bajnokit elvesztette a csapat.

Az ETO szériája pont ellenkező előjelű: a győriek megnyerték legutóbbi három bajnokijukat, veretlenek a legutóbbi ötön.

A győriek április eleje (a Pécs 2–0-s legyőzése) óta nem tudtak kapott gól nélkül idegenbeli NB I-es mérkőzést hozni.

Idegenben négy meccse veretlen az ETO, legutóbb a Honvédtól kapott ki vendégként – előtte meg pont a Kecskeméttől, 5–2-re. Az a mérkőzés vetett véget az ETO remek, 22 mérkőzéses bajnoki veretlenségi sorozatának az előző szezonban. Érdekesség, hogy akkor még a kecskeméti siker kulcsszereplője volt Rafael Burgos, aki most a győriek keretébe tartozik.

A Győrnek nagyon nem megy Kecskeméten, az ETO ugyanis még nyeretlen az NB I-ben a Széktói Stadionban. A Kecskemét egy iksz mellett négyszer győzött.

DVSC–MTK

Ebben a bajnokságban csupán két olyan meccs volt, amelyen az MTK és aktuális ellenfele is gólt szerzett.

Az előző bajnokságban az MTK oda-vissza legyőzte a Debrecent.

Hazai pályán remek a DVSC, amely ezt gyenge idegenbeli szerepléssel ellensúlyozza. Az Oláh Gábor utcában a Loki megnyerte a legutóbbi öt bajnokiját.

A legutóbbi 23 debreceni bajnokin nem született döntetlen. A Loki mérlege tizenkilenc győzelem és négy vereség. Egy pont az MTK-tól.

A Loki az előző idényben három fővárosi csapattól is vereséget szenvedett otthon, az idén eddig egyet pipált ki, a Ferencvárost mosta le 4–1-re.

Az MTK nyolc meccse nem nyert idegenben, ebből hatszor kikapott, ötször úgy, hogy gólt sem szerzett. A sorozat április 6. óta tart. A kék-fehérek ebben a naptári évben csupán egy bajnokit tudtak vendégként megnyerni.

Az elmúlt két évben a DVSC tizenháromszor nyert otthon úgy bajnokit, hogy három vagy több gólt szerzett. Mondhatni, a debreceniek rendszeresen kinyitják a pofonládát.

ÚJPEST–PÉCS

Az Újpest mini veretlenségi sorozatot épített hazai pályán, legutóbbi három meccsén nem kapott ki a Megyeri úton. Ebben a naptári évben ennél hosszabb hazai veretlensége nem is volt a liláknak.

Ha a legutóbbi két idegenbeli bajnokijukat megnyerő pécsiek most is győznek, akkor 2006 óta nem látott bravúrt hajtanak végre.

A Pécs legutóbbi öt idegenbeli bajnokiján mindig szerzett gólt, míg az Újpest legutóbbi kilenc hazai bajnokiján mindig kapott gólt.

Ebben a naptári évben az Újpest hazai bajnoki mérlege még negatív, 3–3–5.

Az Újpest fölénye elsöprő hazai pályán a Pécs ellen: 46 meccsen 36 győzelem, 7 döntetlen, 3 vendégsiker. 108–34 a gólkülönbség!

NB I, 9. FORDULÓ – PROGRAM
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Szeptember 27., péntek
19.00 MVM Paks–Mezőkövesd (Tv: Duna Tv) Kassai Viktor
Szeptember 28., szombat
14.00 Lombard Pápa–Videoton (Tv: Duna Tv)
Farkas Ádám
16.00 Kaposvári Rákóczi–Diósgyőri VTK Szabó Zsolt
16.00 Puskás Akadémia–Ferencváros (Tv: Sport1) Németh Ádám
18.00
Budapest Honvéd–Szombathelyi Haladás (Tv: Sport1)
Solymosi Péter

20.00

Kecskeméti TE-Phoenix Mecano–Győri ETO (Tv: Sport1)
Vad II István
Szeptember 29., vasárnap
16.30 Debreceni VSC-Teva–MTK Budapest (Tv: Duna Tv) Erdös József
18.30

Újpest FC–Pécsi MFC (Tv: Sport2)

Bognár Tamás
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 8 6 1 1 18–5 +13 19
2. Ferencváros 8 6 2 13–9 +4 18
3. DVSC-Teva 8 5 1 2 20–9 +11 16
4. Diósgyőri VTK 8 4 3 1 11–8 +3 15
5. Lombard Pápa FC 8 4 1 3 10–8 +2 13
6. MVM Paks 8 4 1 3 12–12 0 13
7. Győri ETO 8 3 4 1 13–8 +5 13
8. Haladás 8 3 4 1 11–10 +1 13
9. Pécsi MFC 8 3 1 4 13–16 –3 10
10. Mezőkövesd 8 3 5 13–18 –5 9
11. Újpest FC 8 2 3 3 14–13 +1 9
12. Budapest Honvéd 8 2 2 4 10–10 0 8
13. Kecskeméti TE 8 2 2 4 11–17 –6 8
14. MTK Budapest 8 2 1 5 8–10 –2 7
15. Puskás Akadémia FC 8 1 1 6 6–17 –11 4
16. Kaposvári Rákóczi 8 1 1 6 7–20 –13 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik