Alempijevics: A meccs hevében elborult az agyam

Vágólapra másolva!
2013.08.15. 11:51
null
Alempijevics (balra) szerint jobb ez így, a tétlenségbe valószínűleg beleőrült volna (Fotó: NS-archív, Czerkl Gábor)
Kedd délelőtt még a Ferencváros játékosa volt Alekszandar Alempijevics, délután pedig közös megegyezéssel szerződést bontott egymással a két fél. A Kassai Viktor játékvezető meglökéséért négy hónapra eltiltott futballista már hazájában, Szerbiában várja, hogyan alakul pályafutásának folytatása, és tudja, mekkora butaságot csinált.


– Mérges?
– Inkább csalódott.

– Magára sem haragszik?
– Jó, jó, tudom, óriásit hibáztam. A meccs hevében elborult az agyam, nem is emlékszem mindenre, ami abban a két-három percben történt. Amikor feleszméltem, már késő volt... Éreztem, hogy butaságot csináltam, de addigra már megtörtént. A videofelvételeken visszanéztem az esetet, szerintem nem volt olyan nagy dolog, éppen csak hozzáértem a játékvezetőhöz. Hozzáteszem, a büntető meg teljesen jogtalan volt.

– Elnézést kért Kassai Viktortól?
– Nem volt már rá lehetőségem.

– A Ferencvárosnál nem sokat teketóriáztak, előbb sejtették, hogy kirúghatják, majd kedden megtették.
– Benne volt a levegőben. Érdekes, de nem haragszom a klub vezetőire. Mérlegelték a helyzetet, felmérték a lehetőségeket, azt hiszem, mindenki számára a legjobb megoldást keresték.

– Ricardo Moniz mit mondott?
– Többször leült velem négyszemközt beszélgetni, nemcsak én, ő is nagyon szomorú volt. Próbált az én fejemmel is gondolkodni, de a négy hónapos eltiltás az sok. Ráadásul fizetést sem kaptam volna, így pedig... Ricardo Moniz szerette volna, ha maradok, hasznos, több poszton is bevethető játékosnak tart, de mindketten beláttuk, az úgy nem működik, hogy négy hónapig csak edzem, egy meccsen sem lépek pályára. A motivációm akarva-akaratlanul csökkent volna, az edzéseken akár sérülést is okozhattam volna, sőt... A tétlenségbe valószínűleg beleőrültem volna.

ALEMPIJEVICS A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN ELMONDJA, MILYEN ÉRZÉSEK KAVAROGTAK BENNE, AMIKOR AZ ÖLTÖZŐBEN ELKÖSZÖNT A TÁRSAKTÓL. BESZÉL MÉG AZ ÁLMÁRÓL, AMELYBEN ARANYÉRMET AKASZTANAK A NYAKÁBA, ÉS HOGY VISSZATÉRNE-E AZ NB I-BE!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik