Az MTK magabiztosan megverte az újoncot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.27. 18:59
null
A kép csalóka, Balajti itt nem tudta bevenni az korábbi csapata kapuját (Fotó: Havran Zoltán)
A labdarúgó NB I 1. fordulójában az előző bajnokságban negyedik helyen végző MTK az újonc Mezőkövesdet fogadta. A gól nélküli első félidőt követően a hazaiak Pölöskei Zsolt góljával szereztek vezetést az 50. percben, majd a 78. percben a csereként beállt Ladányi Tibor, majd a 87. percben az ugyancsak csere Varga Szabolcs is betalált.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A hazaiak a negyedik helyen zártak a legutóbbi bajnokságban, míg a vendégek az NB II Keleti csoportjának bajnokaként vívták ki a klub története során először az élvonalbeli indulás jogát. A hazaiak kezdték valamivel jobban a mérkőzést, s a 10. percben Szántai Leventének védenivalója is akadt Pölöskei Zsolt lövését követően.

Ezután viszont Véber György csapata is megmutatta, hogy nem csak átszállójegyet akar váltani az élvonalban: előbb Melczer Vilmos közeli lövését követően kellett hárítania Federico Groppioninak, majd Balajti Ádám éles szögből leadott löketét mentette szögletre.

Ezzel aztán fel is paprikázták a hazaiakat, akik Horváth Péter két bombájával válaszoltak, de Szántai mindkétszer a helyén volt, igaz előbb csak kiütni tudta a labdát, de a kipattanót Kanta József egy védőbe lőtte.Az első félidő vége azonban a vendégeké volt: egyrészt Balajti megpattanó lövését, majd Farkas Balázs 25 méteres bombáját kellett fognia Groppioninak.

A második játékrész elején aztán magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a hazaiak, amelynek meg is lett az eredménye. Pölöskei első lövési kísérlete még ugyan elszállt a kapu mellett, ám aztán az 50. percben kanta gurított elé egy szabadrúgást, amely után 24 méterről, jobbal a kapu jobb alsó sarkába bombázott (1–0).

Bár a vendégek Bognár István távoli lövéseivel megpróbáltak egyenlíteni, de a 78. percben újabb hazai gól született: Nagy Tibor kényszerítőzött Pölöskeivel a 16-os jobb oldalánál, majd a visszakapott labdával betört a 16-oson belülre, középre adott, ahol a csereként beállt Ladányi Tibor érkezett, s estében, ballal, 5 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt (2–0).

Aztán a 87. percben jött a kegyelemdöfés: Kanta indította a jobb oldalon Besét, aki laposan középre adott, ahol az egy perce beállt Varga Szabolcs érkezett, s 3 méterről, ballal a kapu közepébe lőtt, beállítva a végeredményt (3–0). Bár a vendégek az első félidőben felvették a versenyt a hazaiakkal, a kék-fehérek sikere összességében teljesen megérdemelt.

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ
MTK–MEZŐKÖVESD 3–0
(Pölöskei Zs. 50., Ladányi 78., Varga Sz. 87.)


NB I, 1. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK
Időpont Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Július 26., péntek
19.00 Lombard Pápa–Puskás Akadémia FC 1–1 Iványi Zoltán
Július 27., szombat
16.30 Újpest FC–MVM Paks 1–2 Németh Ádám
19.00 Pécsi MFC–Ferencváros 1–2 Szabó Zsolt
19.00 MTK Budapest–Mezőkövesd-Zsóry 3–0
Becséri Dániel
21.00 Győri ETO FC–Diósgyőri VTK 1–1 Erdős József
Július 28., vasárnap
16.30 Videoton FC–Haladás 2–0
Andó-Szabó Sándor
18.30 KTE-Phoenix Mecano–Bp. Honvéd (Sport2) Solymosi Péter
20.30 Debreceni VSC-Teva–Kaposvári Rákóczi (Sport2) Farkas Ádám
A BAJNOKSÁG MENETRENDJE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik