Paks: Németh hasfala bevérzett - ma Csernyánszki véd

Vágólapra másolva!
2013.05.17. 09:22
Sérülés miatt biztosan nem Németh Gábor védi az MVM Paks labdarúgócsapatának kapuját a mai, DVSC-Teva elleni bajnokin.

Amikor Tomiszlav Szivics az ötödik fordulót követően átvette a Paks irányítását, nem volt kérdés, hogy az addig kispadon jegelt Csernyánszki Norbertet állítja a kapuba. Az idény hátralévő részében a 37 esztendős kapus nevével kezdődött az összeállítás, aztán a télen a klub átigazolta Németh Gábort, az első tavaszi meccsen, az Újpest ellen pedig már ő állt a kapuban. Így volt ez a következő fordulóban a Honvéd ellen is, hogy aztán hat találkozón Csernyánszki Norbert, majd két mérkőzésen ismét Németh Gábor legyen a kedvezményezett.

„A keddi edzésen egy vetődésnél beszúrt a hasfalam, és bár a szerdai gyakorlást még végigszenvedtem, csütörtökön doktor Mohácsi Jánoshoz mentem kivizsgálásra – kezdett mondandójába Németh Gábor. – Kiderült, bevérzett a hasfalam, pillanatnyilag a cipőm befűzése is gondot okoz, ezért a Debrecen ellen biztosan nem vállalhatom a játékot. Jó viszonyban vagyok Csernyánszki Norbival, azért szorítok, hogy győztes meccsen térjen vissza, és ha lehet, tízes osztályzatra védjen. Nálunk elképzelhetetlen, hogy a másik ellen szurkoljunk.”

Németh Gábornak a nyáron lejár a szerződése, és nemcsak Paksról távozik, hanem meglehet, a profi futballal is felhagy. Barátjának, Csernyánszki Norbertnek ugyancsak lejár a megállapodása, ő azonban folytatni akarja a pályafutását.

„Hétről hétre azért készülök, hogy védhessek, ám sajnálatos, amikor erre sérülés ad lehetőséget – mondta Csernyánszki Norbert. – Azt gondolom, ha Gabi egészséges, Tomiszlav Szivics nem változtat a kapuban, de erre igazából csak ő tudja választ. Szerencsésnek tartom magam, mert a pályafutásom során olyan kapustársaim voltak, akikkel segítettük egymást, örülni tudtunk a másik sikerének. Nem titok, a Debrecen elleni összecsapás számomra nem szimpla kilencven perc, hiszen nagyszerű négy és fél évet töltöttem el a klubnál, a Lokinál értem el legnagyobb sikereimet. Örülnék, ha csakúgy, mint ősszel, ismét mi nyernénk, abban pedig csak bízni tudok, hogy ha Németh Gabi tényleg befejezi, lesz még lehetősége elbúcsúzni.”

NB I, 28. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK, TV-S KÖZVETÍTÉSEK
Időpont Mérkőzés Játékvezető
Május 17., péntek
17.00 Haladás–Lombard Pápa (TV: Sport1) Iványi Zoltán
19.00 MVM Paks–DVSC-Teva (TV: Duna)
Farkas Ádám
Május 18., szombat
14.00 Ferencváros–MTK Budapest (TV: m1)
Kassai Viktor
16.00 Siófok–Pécsi MFCOláh Gábor
16.00
Egri FC–Újpest FC (TV: Sport1)Fábián Mihály
18.30 Videoton–Kaposvári Rákóczi (TV: Sport1) Solymosi Péter
Május 19., vasárnap
16.30 Diósgyőri VTK–KTE-Ph. Mecano (TV: m1)
Németh Ádám
18.30 Budapest Honvéd–Győri ETO (TV: Sport2) Andó-Szabó Sándor
TABELLA GÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETREND EREDMÉNYEK

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik