Európai kupák: az ETO és a DVSC helye már biztos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.16. 15:37
null
A fehér mezes DVSC már ott van a következő El-mezőnyben, és jó eséllyel pályázik oda a Videoton is (Fotó: Szabó Miklós)
Ha kikap a bajnok Győri ETO-tól a Magyar Kupa jövő heti döntőjében, a finálébeli játék akkor is indulási jogot jelent a DVSC-Tevának a labdarúgó Európa-liga következő kiírásában – derül ki a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) csütörtök délutáni közleményéből.

 

Magyarországnak három Európa-liga-selejtezős indulási joga van, ezek közül egy már elkelt: a Magyar Kupa-győztest illető El-hely a debrecenieké lesz, függetlenül attól, hogy legyőzik-e az új bajnokot a fináléban vagy sem – tudósít az mlsz.hu.

A maradék két El-helyet a bajnoki helyezések függvényében kapják meg a csapatok. Alapesetben a második és harmadik helyezetté az indulási jog, ám ha az MK-döntő révén már kvótához jutó debreceniek feljönnek a dobogóra, a bajnoki negyedik helyezett is szerepel a nemzetközi porondon.

Egy csapatunk a második selejtezőkörben kapcsolódik be az Európa-liga küzdelmeibe, míg két együttes már az első selejtezőkörben pályára lép. A bajnok Győri ETO a második selejtezőkörben kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligájában.

Mind a négy magyar kupainduló az UEFA június 24-i sorsolásán kapja meg első ellenfelét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik