NB I: új, angol tulajdonos érkezett az egri futballklubhoz

Vágólapra másolva!
2013.02.07. 17:26
Jelentős változás történt az egri futballklubot működtető gazdasági társaság tulajdonosi szerkezetében, miután angol befektető érkezett az NB I újoncához. A jövőben az eddig Vácon szerepet vállaló John Peter Marshall is beszáll az Eger működtetésébe.

„A mai napon tájékoztatást kaptunk arról, hogy az Egri Futball Club Kft. tulajdoni összetételében komoly módosítás történt"– idézi Rázsi Botondot az egrifc.hu. A sportért felelős egri alpolgármester részletekkel nem szolgált, tartva magát a Kocsis Zoltánnal és az új befektetőkkel kötött megállapodáshoz. A tulajdonos-ügyvezető már közlékenyebbnek bizonyult, igaz, a folytatás elemeiről csak pénteken kíván beszámolni.

„Nagyon komoly angol társam van immár a cég vezetésében – közölte Kocsis Zoltán. – A szurkolókat megnyugtathatom, hogy lesz NB I-es folytatás Egerben. Mondom ezt azok után, hogy a stadionvilágítás építését elnyert céghez, a TEN-T Zrt.-hez megtörtént a munkálatok elkezdéséhez szükséges pénz elutalása, de egyéb, a jövőt jelentős mértékben érintő kérdéseket is tisztáztunk üzlettársammal."

A Nyíregyháza elleni mai edzőmérkőzésen megjelent az új befektető, aki John Peter Marshall, a Dunakanyar-Vác tulajdonosa.

„Valami fantasztikusat szeretnék, valami jót – közölte Marshall. – Nem múlik el nap anélkül, hogy ne őrlődnék a Vác FC-vel történtek kapcsán. Győztes típus vagyok és soha nem adom fel. Biztató volt a beszélgetésem a polgármester úrral Egerben. Úgy gondolom, lassan de biztosan haladunk a kijelölt úton. Ennek így kellett lennie, és remélem, a fiúk Vácon tudják, ezt értük is teszem. Végső esélyt adtam a Vác FC korábbi tulajdonosának, hogy működjön együtt hat hónapnyi diplomáciai tárgyalás után, ami eddig sehová nem vezetett. Ha elfogadja, folytatjuk Vácon. Akárhogy is, focit és biztonságot akarok a fiúknak hozni, hogy legyen döntési lehetőségük. Régóta tárgyalok Kocsis Zoltánnal és a két klub együttműködése már téma volt. Találkoztak az érdekek és fontos hangsúlyozni, hogy ez nem azt jelenti, hogy az egyik vagy a másik klubot elhagynánk vagy előnyben részesítenénk. Inkább egy szélesebb megoldási lehetőséget nyújt, hogy a klubjaink erősítsék egymást és perspektívát nyújtsanak egymásnak, akár a bajban is, de főként a lehetőségekben. Megszületett tehát a megoldás az Egri FC kérdésében, reméljük, mindenki támogatja törekvéseinket és nem állítanak elénk akadályt abban, hogy a magyar focinak adjunk valami jót. Szeretnénk felvirágoztatni az Egri FC-t, szeretnénk visszahozni a focit Vácra és felépíteni egy működő rendszert.”

Mint tegnap beszámoltunk róla, az idény végéig mindenképpen biztosított a csapat működése, a mostani hír csak tovább erősíti ezt.

Vácon ugyanekkor hajszálon függ a futballcsapat jövője.

„Hirtelen nagyon bizonytalanná vált a jövő. Vannak olyan információk, hogy az MLSZ a Dunakanyar-Vác licencének felülvizsgálatára készül és ha azt visszavonják, az azt jelenti, hogy vége a csapatnak. Ha erre sor kerül, történjen meg minél előbb, hogy még az átigazolási időszak alatt a játékosok új klubot találhassanak. Nehéz a helyzet, de azon igyekszünk, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást” – nyilatkozta Bodonyi Béla, a Vác VLSE elnöke (egyben a másodosztályú csapat klubigazgatója) a Váci Naplónak.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik