Haladás: Kulcsárral szemben elfogyott a türelem - Artner

Vágólapra másolva!
2013.02.06. 10:45
Bár a Haladás Sopronban edzőtáborozik a héten, s a helyi NB II-es csapat mellett az osztrák Mattersburg ellen is játszik felkészülési mérkőzést, a szakmai stábnak leginkább Kulcsár Kornél okoz problémát – újfent. A középpályás ezúttal térdműtétje miatt kénytelen kihagyni a felkészülés hátralévő heteit, ám Artner Tamás vezetőedző szerint a sérülés a nem megfelelő életvitel következménye.

Sopronban folytatja a felkészülést a Haladás, az egyhetes összetartás alatt a zöld-fehérek szerdán az NB II Nyugati csoportjában szereplő Soproni VSE ellen két gyakorlómérkőzést is játszanak (az egyiken a Haladás II lép pályára), míg a mini edzőtábor zárásaként szombaton, Ausztriában a Mattersburg ellen lépnek pályára. Ezeken a tesztmérkőzéseken a szakmai stáb biztosan nem számíthat Kalász Milánra és Kulcsár Kornélra, mert mindkét középpályásra térdműtét vár.

Kalász Milán helyzete a súlyosabb, a húszesztendős labdarúgó előreláthatólag hat-nyolc hetet hagyhat ki, egyelőre csak annyi biztos, hogy a hét második felére tervezett operáció során derül ki, hogy sérült porcának meggyógyításához az artroszkópos beavatkozás mellett a mozaikplasztikai eljárás vezethet-e eredményre. (Kenesei Krisztián és Búrány Zoltán is kisebb sérüléssel bajlódik, de ők elutaztak a Haladással Sopronba).

„Bármelyik eljárással operálják is, két hónap múlva újra edzhet. Kalász Milánra fontos szerep várt volna a tavasszal, de azzal a taktikai elemmel még várnunk kell” – jelentette ki Artner Tamás vezetőedző, aki ellenben megorrolt Kulcsár Kornélra, s nem a középpályás közelgő műtétje miatt.

Az egy évvel korábban a Kaposvári Rákóczitól szerződtetett Kulcsár Kornél hozzáállását a futballhoz maga a játékos jellemezte a Nemzeti Sportban január 24-én megjelent interjúban. Egyebek mellett elmondta, korábbi, sportemberhez méltatlan életvitelét sutba dobta, s bár a felkészülést két kilogrammos súlyfelesleggel kezdte, kizárólag a futballra koncentrálva megfogadta, pályafutását tekintve nem tér le a helyes útról.

Időközben a bal térdének külső részén kettétört a porc, így csütörtökön Székesfehérváron megoperálják, s legalább három-négy hétig nem edzhet. A beavatkozás elkerülhetetlen, ezért Artner Tamás nem is a műtét, sokkal inkább az előzmények miatt dühös játékosára. Az edző a közelmúltban közölte, a labdarúgó bevizesedett térde a három-négy kilogrammos súlyfelesleggel hozható összefüggésbe, amelyből aztán a sérülése kialakult.

„Számomra elfogadhatatlan bármiféle magyarázat, mert egy profi labdarúgónak kötelessége úgy is viselkedni, mintha profi lenne – mondta Artner Tamás. – Sajnálom, hogy Kulcsár Kornélt operálni kell, de a türelmem elfogyott. Kaposváron két pedagógusedzője is volt, mégsem tudták megregulázni, ami kizárólag az ő hibája. A Haladás lehetőséget adott neki, hogy mégis az NB I-ben futballozhasson, ezt úgy »hálálta meg«, hogy rendszeresen kihagyott edzéseket. Továbbra is meglévő magánéleti problémáit próbáltuk orvosolni, támogattuk, segítettük – eredménytelenül. Az őszi idény végén megsérült, de nem futball közben, sőt az orvos utasítását sem tartotta be, s gipszétől az előírt időnél korábban megszabadult. Továbbra sem dolgozott tisztességgel, márpedig én felelősséggel tartozom a keret többi tagjának is. Miért kivételeznék bárkivel? Kulcsár Kornél egyelőre a Haladás futballistája, de nem tudom, meddig. Márpedig ha Kaposvár után Szombathelyen sem képes megállni a helyét, kötve hiszem, hogy hosszú pályafutása lesz.”

A szakvezető hozzátette, az elmúlt években a vezetőség bármelyik szombathelyi labdarúgótól vált is meg, nem magatartásbeli problémák miatt tette.

Korolovszky Gábor sem hozzáállása miatt hagyja el a Haladást, sokkal inkább kora miatt. A Nyíregyháza Spartacus vezetőivel szóban már megállapodó 33 esztendős hátvédet minden bizonnyal elengedik a szombathelyiek, mivel általában a Guzmics Richárd, Fehér Zoltán belső védőpárossal állnak fel a mérkőzéseken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik