Honvéd: Itt magasabb a színvonal, mint Szerbiában - Kosztics

Vágólapra másolva!
2012.09.20. 10:44
A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd nyári szerzeménye, Filip Kosztics klubja hivatalos honlapjának, a honvedfc.hu-nak nyilatkozott. A 18 esztendős szerb támadó eddigi pályafutásáról, céljairól, a magyar és a szerb labdarúgás közötti különbségekről, illetve szabadidős elfoglaltságairól is beszélt.

„A szerbiai Loznicában kezdtem a pályafutásomat, amelyben kiváló utánpótlásképzés folyik. Fél évig játszottam a Radnicski felnőttcsapatában, amelyben egész jó szezont produkáltam. Gólokat szereztem és a játék is jól ment. Borisz Zsivanovics – aki nem sokkal előttem érkezett a klubhoz – nagyon jó barátom, és mivel közös a menedzserünk, ők ajánlották számomra a próbajáték lehetőségét. Örülök, hogy megfeleltem” – nyilatkozta Kosztics.

„Még nagyon fiatal vagyok. Keményen és szorgalmasan kell edzenem, hiszen jelenleg nekem is az első csapatba kerülés a legfontosabb. Az a célom, hogy a későbbiek során valamelyik topligában, leginkább az olasz vagy az angol bajnokságban szerepelhessek” – mondta céljairól a szerb támadó, akihez Filippo Inzaghi, illetve a Manchester United játéka áll a legközelebb.

„Szerintem Magyarországon sokkal európaibb focit játszanak, mint nálunk, Szerbiában. Úgy látom, itt magasabb a színvonal és gyorsabb a játék” – vélekedett a 18 esztendős futballista.

Kosztics azt is elárulta, mivel tölti a szabadidejét.

„Itt lakom a Bozsik Stadionban. A legtöbb időt Zsivanoviccsal töltöm, de mindenkivel nagyon jól kijövök. A beilleszkedéssel semmilyen problémám nem volt, és az is sokat segített, hogy Lovric és Vidovics már hosszabb ideje itt játszanak. Bejárogatunk a városba, és néha egy-egy mozi is belefér” – zárta mondandóját a fiatal játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik