DVSC: Novakovics szerdán Münchenben fekszik kés alá

Vágólapra másolva!
2012.09.10. 15:41
Több játékos is sérüléssel bajlódik a labdarúgó NB I-ben címvédő, jelenleg harmadik helyen álló DVSC-Tevánál. A sérültek állapotáról Dankó Mihály, a debreceniek rehabilitációs edzője nyilatkozott a dvsc.hu-nak.

Nenad Novakovics második műtétjére készül, amit vasárnap végeznek el Münchenben. A szerb kapus még júliusban, a Győr elleni rangadón szenvedett kereszt- és oldalszalag-szakadást. A játékos rögzítővel és mankóval jár, de elmondása szerint már nincsenek fájdalmai. Ha minden a tervek szerint alakul, februárban ismét játszhat.

A keresztszalag-szakadást szenvedő Farkas Balázs a héten még gyógytornázik, várhatóan a jövő héten elkezdheti a munkát Dankó Mihállyal.

Máté Péternek augusztusban, a Kecskemét elleni bajnokin szakadt el a bokaszalagja, ami után megműtötték. A kontrollvizsgálaton mindent rendben találtak nála, így elkezdheti a gyógytornajellegű mozgásokat.

Yannick Mbengonót holnap megoperálják, pár évvel ezelőtt ugyanis, még a Kecskemét játékosaként egy csavart tettek a jobb térdébe, hogy rögzítsék az oldalszalagját – ezt az eszközt távolítják el kedden.

A combhajlítóját fájlaló Mészáros Norbert hétfőn MRI- és UH-vizsgálaton vesz részt, amely megállapítja, mennyire súlyos a sérülése.

Roguy Meyé megrepedt sípcsontja meggyógyult, három hét múlva csatlakozhat a kerethez, addig rehabilitációs munkát végez.

A részleges oldalszalag-szakadást szenvedő Selim Bouadla injekciókúrára jár Székesfehérvárra. A diagnózis szerint a szalagok hegesedése, a beszakadás helyén irritálta a porcot, és ez érzékeny volt, ezért egy speciális, rostanyagú injekciót kapott, amivel a hegszövetet kiegyenesítik. A vizsgálatok alapján egyébként a térde stabil, az oldalszalag gyógyult, de az injekciózás miatt a játékos a héten csak egyenes irányú mozgást végezhet, és jövő héten kezdheti el a labdás edzéseket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik