MLSZ: az FTC és az Újpest összesen félmilliós büntetést kapott

Vágólapra másolva!
2012.08.22. 22:18
null
Ismét lába kelt néhány széknek az FTC újpesti vendégjátéka során (Fotó: Veres Viktor)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága által kijelölt fegyelmi tanács súlyos büntetést szabott ki az Újpestre és a Ferencvárosra a múlt hétvégi bajnokin történt szurkolói rendbontások miatt.

A lila-fehéreket a „hazai szurkolók részéről pirotechnikai eszközök használata és a vendég szurkolókat sértő transzparens kihelyezése miatt, mint visszaesőt" 300000 forint megfizetésére kötelezték, míg a zöld-fehéreket, „mint visszaesőt, a vendégszurkolók részéről pirotechnikai eszközök használata, egyéb tárgyak égetése és a hazai szurkolókat sértő transzparens kihelyezése miatt" 200000 forint megfizetésére kötelezték.

A Pécs–DVSC mérkőzésen történt rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók részéről pirotechnikai eszközök használata és tárgy bedobása a játéktérre miatt a Pécset, mint visszaesőt, 150 000 forint, a Debrecent a vendégszurkolók részéről pirotechnikai eszközök használata és szurkolók kísérésére vonatkozó előírás be nem tartása miatt 100 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi a fegyelmi tanács.

A Honvédnak azért kell 150000 forintot fizetnie, mert nem tartották be a vendégszurkolókra vonatkozó jegyértékesítési előírásokat. Hasonló okból kapott 120000 forintos büntetést a Pécs, mint visszaeső az FTC elleni meccsel kapcsolatban.

A pécsieknek ráadásul még 325000 forintot kell fizetnie ezen felül, mivel „késedelmesen" fizette ki a Kaposvárnak egy labdarúgó átigazolási díját.

A fegyelmi tanács Kemenes Szabolcs (Honvéd) négy mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

NB II

Szilasi Milán (Baja) egy, Hajdú Norbert (ZTE) egy és Ludánszki Bence (DVSC) két soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetések: DVSC 30, Diósgyőr 36, Győr 12.5, ZTE 15 és Szigetszentmiklós 12.5 ezer forint.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik