Sisa „hazatért”, Prukner új csapatot formálna

Vágólapra másolva!
2012.06.15. 08:43
null
Prukner László (balra) Kaposváron, az onnan távozó Sisa Tibor Diósgyőrben kapott munkát (Fotó: NSO-montázs)
Tegnap két vezetőedzőt is kineveztek a labdarúgó NB I-ben. A Diósgyőrbe visszatérő Sisa Tibor és a Kaposváron Sisát követő Prukner László is nyilatkozott a Nemzeti Sportnak a tegnapi bejelentést követően.

 

A Kaposvár régi-új vezetőedzője, Prukner László elmondta: amióta két éve távozott a somogyi megyeszékhelyről, sok minden megváltozott, új csapatot kell formálnia.

„Óvatossá váltam – utalt Prukner László a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában arra, hogy miért várt hosszabb ideig a kaposvári visszaszerződésével. – Az elmúlt két évemet sikerek mellett sikertelenség is beárnyékolta, ez utóbbinak voltak is felhangjai, számomra hát mindenekelőtt az volt a legfontosabb, hogy mielőtt igent mondanék, tiszta legyen előttem a kép, és érezzem a sportvezetők egyöntetű bizalmát is. Két esztendő hosszú idő. Sok minden változott Kaposváron is. Újra kell építkezni, csapatot kell formálni, de most, a szerződésem aláírása után meggyőződéssel hiszem, hogy amit várnak tőlem, és amit magam is óhajtok, azt újra megvalósíthatom."

A Diósgyőrbe 2009 után visszatérő Sisa Tibor úgy érzi, mintha hazatért volna.

„Gyorsan történt minden, hiszen a diósgyőriek egy hete kerestek meg – mondta kinevezését követően Sisa Tibor. – Képletesen szólva már pakoltam a holmim a bőröndbe, hiszen volt egy kuvaiti ajánlatom, de aztán megcsörrent a telefonom, és a DVTK-tól kerestek. Beszélgettünk, majd ahogyan érleltem magamban a diósgyőriek megkeresését, elkezdtem egyesével kipakolni a kofferből a holmikat. Persze tudtam, hogy ha hív a Diósgyőr, akkor elfogadom az ajánlatot. Még akkor is, ha a kuvaiti munka jóval jövedelmezőbb lett volna, ám – magyar emberként – itthon szeretek dolgozni. Borsod valahol az én régióm. Amikor Miskolcon jártam, odajött hozzám egy idős férfi, és azt kérdezte, hogy hazajövök-e. Idetartozom, ez az én világom. Nem is nagyon töprengtem az ajánlaton."

A szakember arról is beszélt, hogy tisztában van vele: jó körülmények között nagy célokért dolgozhat.

„A Diósgyőr harminchárom éve nem szerepelt olyan jól, mint az előző bajnokságban, vagyis jó csapat. Képben vagyok, bár amióta elmentem innen, nemigen jártam erre, hiszen csak oda megyek, ahová hívnak, nem ajánlgatom magam. Amikor körbenéztem a stadionban és környékén, meg is lepődtem a rengeteg változáson, nagyon jó irányban mennek a dolgok, a csapattal pedig szeretnénk közel kerülni a régi nagyok sikereihez. Eddigi pályafutásom során hétszer jutottam fel a csapatommal magasabb osztályba. Ezt csak azért mondom, mert a mi munkánkban nincs olyan, hogy egy szakember megmentő vagy bajnoki címért küzdő edző – fogalmazott a Nemzeti Sportnak adott interjúban a DVTK új vezetőedzője. – Mindenre fel vagyunk készítve, de hogy az adott együttesünkkel éppen milyen céloknak kell megfelelnünk, az sok mindentől függ. Abban bízom, hogy minden adva lesz a sikerhez. Edzőként teljes önállóságot kaptam, míg az igazolásoknál javaslattételi lehetőségem lesz."

Sisa a szerződtetési tervekkel kapcsolatban elmondta, az a célja, hogy mindegyik poszton versenyhelyzetet teremtsen.

A KÉT SZAKEMBER TELJES NYILATKOZATÁT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik