Újpest: Senkit sem vezettem félre - Pollák Zoltán

Vágólapra másolva!
2011.09.28. 09:49
Mint beszámoltunk róla, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest hivatalos honlapján közölte, hogy Pollák Zoltán múlt heti nyilatkozata miatt nem látogathatja az első és a második csapat edzéseit, és a klub internetes oldala nyilatkozatot is közölt a védőtől, ám a futballista később nem értett egyet annak tartalmával.

„Senkit sem vezettem félre!"

Így reagált Pollák Zoltán kedd este, amikor a Nemzeti Sport szembesítette az Újpest hivatalos honlapjának adott nyilatkozatával. A játékos nem nagyon akart belemenni a részletekbe (ez persze érthető, hiszen a vitás kérdéseket rendezte munkaadójával, és nemcsak adott, hanem kapott is ezzel a békével), de azt azért leszögezte, hogy pénteki nyilatkozata egyáltalán nem a képzelet szüleménye volt – és nem örül annak, hogy a honlapon mindezt így állították be.

„Pollák Zoltán délután még hozzájárult ahhoz, hogy a nyilatkozata megjelenjen az Újpest hivatalos honlapján, majd este megtudtam, hogy visszavonta."

Ezt pedig már Bartha Csaba ügyvezető jelentette ki a Nemzeti Sport kérdésére kedden késő este. Előbb úgy akartuk tolmácsolni a szavait, hogy „Pollák Zoltán délután még azt mondta...", de nyilván félreérthettünk valamit, mert mint ugye kiderült, a „hozzájárult ahhoz" a hivatalos verzió.

Az Újpest keddi közleményéből az is kiderül, hogy a játékos teljes egészében megkapta a járandóságát. Pollák Zoltán szerződését az Újpest nem bontja fel, 2013-ig érvényben marad. Ugyanakkor súlyos fegyelmi vétsége – vagyis a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozata – miatt az első és a második csapat edzéseit sem látogathatja, de a Megyeri úti szakmai stáb mindennap különedzéseket tart neki, hogy tovább fejlődhessen.

Vagyis az Újpest keretében marad egy játékos, aki a klub korábbi közleménye szerint „a prémiumokkal együtt hét számjegyű juttatást" kap, ám egy percet sem edzhet a csapattal, így nem léphet pályára a bajnokikon sem. Nyilván megéri.

A POLLÁK ZOLTÁN ÜGYÉRŐL SZÓLÓ TELJES CIKKET ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik