Zalaegerszeg: Dühönghetnék, anyázhatnék, de minek - Csank János

Vágólapra másolva!
2011.04.08. 10:38
A ZTE vezetőedzője, Csank János a Nemzeti Sportnak hosszabb interjút adott csapata mai, Videoton elleni bajnokiját megelőzően. A szakember többek között beszélt a vérmérsékletéről, a kettős terhelésről, a bajnokság várható végkimeneteléről és természetesen a mai meccsről is.

A nyugodtságáról ismert Csank János múlt héten a Honvéd ellen 2–1-re megnyert bajnokin sokakat meglepett.

„Azzal, hogy annyit ugráltam a kispad mellett? – kérdezett vissza a ZTE vezetőedzője a Nemzeti Sportnak adott interjúban. – Való igaz, nem szokásom jeleneteket rendezni, úgy vagyok vele, az edző viselkedjen normálisan. Dühönghetnék, anyázhatnék – de minek? Amikor csak tehetem, visszafogom magam. A Honvéd elleni meccsen nem sikerült. Sajnálom."

Csank János arról is beszélt, megterhelő-e játékosai számára, hogy a bajnokság mellett a Magyar Kupában is helyt kell állniuk (elődöntős a csapat).

„Miért ne bírnánk? Az, hogy futballoznunk kell, ne legyen már teher! Végtére is azért csináljuk az egészet, hogy játszhassunk, nem? Oké, fizikailag és mentálisan nagyobb igénybevételnek van kitéve az, aki a szezon ezen szakaszában még két fronton is érdekelve van, de hangsúlyozom, azért tartunk edzéseket, hogy jó meccseket vívhassunk" – mondta a szakember, aki kitért a bajnokság várható végkimenetelére és a mai, Videoton elleni mérkőzésre is.

„Nem hinném, hogy bárki is utolérhetné a fehérváriakat. Egyebek mellett azért sem, mert a listavezető mögött álló együttesek kisebb-nagyobb gondokkal küszködnek. A fehérváriak előnye nagy, ha odafigyelnek, minden bizonnyal megnyerik a bajnokságot – fogalmazott Csank mester, aki természetesen nem adja fel a győzelem lehetőségét az esti találkozón. – Bízom a bravúrban, habár ehhez sok mindennek össze kell jönnie."

A SZAKEMBERREL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik