„A Fradi a legnépszerűbb csapat, nagyszerű hangulatban játszhatunk”

Vágólapra másolva!
2009.07.14. 11:40
Kedden 19 órakor a német labdarúgó-bajnokság legutóbbi negyedik helyezettje, a Hertha lesz a Ferencváros vendége az Üllői úti Albert Flórián Stadionban. A HBSC csapatkapitánya, Arne Friedrich – aki kisebb sérüléssel bajlódik – elmondta, nagyon várja már a találkozót, mert kíváncsi rá, hogy mire képes az új csapat. Ugyanez érdekelheti a ferencvárosi szurkolókat is, akik a nyári felkészülés során először láthatják kedvenceiket, egyelőre az újonnan igazolt spanyol légiósok nélkül.
Dárdai Pál a Ferencváros ellen készül
Fotó: Németh Ferenc
Dárdai Pál a Ferencváros ellen készül
Dárdai Pál a Ferencváros ellen készül
Fotó: Németh Ferenc
Dárdai Pál a Ferencváros ellen készül
Ahogy arról már tegnap beszámoltunk, a kedden a Ferencváros ellen pályára lépő Hertha csapatkapitánya, Arne Friedrich kisebb sérüléssel küzd. Térdproblémái miatt kérdéses a mai játéka is. A világbajnoki bronzérmes német válogatott hátvéd ennek ellenére nagyon várja az Üllői úti meccset.

„Remélem, látványos mérkőzés szemtanúja lesz a több ezer érdeklődő. Dárdai Pálra igaz barátként tekintek. Sohasem felejtem el, amikor vendégül látott egy hamisítatlan magyar gulyásra. A keddi erőpróba viszont nemcsak rutinos középpályásunk számára lehet fontos, én is ugyanolyan kíváncsi vagyok, mire lesz képes az együttesünk” – nyilatkozta a futballista a Nemzeti Sportnak.

A berliniek magyar légiósa, Dárdai Pál csapattársához hasonlóan telt házas, kiváló hangulatú összecsapásra számít.

„Mondhatom, kemény felkészülés közben vagyunk – mondta Dárdai Pál. – Természetesen mindannyian nagyon várjuk a Ferencváros elleni találkozót, a srácok egyre többet faggatnak az ellenfélről, én pedig újra és újra elismétlem: a Fradi Magyarország legnépszerűbb csapata hatalmas és szenvedélyes szurkolótáborral, és ha reményeim szerint megtelik a stadion, nagyszerű hangulatban játszhatunk majd.”

A Ferencváros újonnan igazolt spanyol légiósai, Carlos Alcántara és Joaquín Pastor Martínez egyelőre biztosan nem tapasztalhatják meg, milyen érzés az Üllői úton telt ház előtt pályára lépni. Az ok prózai: a szóban forgó labdarúgók az angliai edzőtábort követően Spanyolországba repültek, hogy a hivatalos ügyek intézése után szerdától már hosszabb távon számolhasson velük Bobby Davison. Az FTC-drukkerek legkorábban szombaton, a Sheffield United ellen láthatják futballozni az új szerzeményeket.

A spanyolok mellett hiányoznak a mai meccsről a csapat jamaicai tagjai is – Rafa Wolfe és Jason Morrison pénteken csatlakozik a gárdához. A 100% Fradi tájékoztatása szerint Fitos József sérülés miatt nem játszhat a Hertha ellen.

A Ferencváros heti programjában, úgy tűnik, változás lesz a korábban kiadotthoz képest, mert bár a klub július18-án és 19-én négyes torna megrendezését tervezte az Albert-stadionban, a felvidéki DAC lemondta a szereplést, és egyelőre nem talált negyedik résztvevőt a zöld-fehérek vezetősége. Így valószínűleg a ZTE sem kap meghívást, azaz a Sheffield United–Ferencváros meccs előzi meg a július 22-i, Kecskemét elleni Ligakupa-találkozót.

A FERENCVÁROS–HERTHA MÉRKŐZÉST NYOMON KÖVETHETIK A NEMZETI SPORT ONLINE ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN!

80 MILLIÓ FORINTÉRT ÉRKEZIK A HERTHA

A Blikk információi szerint a Hertha 80 millió forintért érkezik hazánkba a Ferencváros elleni felkészülési mérkőzésre. A német csapat magyarországi vendégszereplése hozzávetőlegesen harmadannyiba kerül, mint az AC Milan áprilisi meccse a magyar ligaválogatott ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik