William McStay gyors és szép játékot akar viszontlátni csapatától

Vágólapra másolva!
2009.07.06. 16:32
Hivatalosan is bemutatták William McStayt, az Újpest FC labdarúgócsapatának új vezetőedzőjét, aki egy évre írt alá a lila-fehérekhez. A skót tréner a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy olyan együttest szeretne kialakítani, amely gyors és szép játékkal kedveskedik a szurkolóknak. McStay munkáját Joe McBride segíti majd. Korábban úgy volt, hogy Aczél Zoltán is a szakmai stáb tagja lesz, ám ő szombaton bejelentette, nem szeretne harmadik számú edző lenni a gárdánál.
McStay egyelőre saját csapatát akarja megismerni, de a Steauát is elemzi a szakmai stáb
Fotó: Unger Tamás (archív)
McStay egyelőre saját csapatát akarja megismerni, de a Steauát is elemzi a szakmai stáb
McStay egyelőre saját csapatát akarja megismerni, de a Steauát is elemzi a szakmai stáb
Fotó: Unger Tamás (archív)
McStay egyelőre saját csapatát akarja megismerni, de a Steauát is elemzi a szakmai stáb
„Az Újpestet még gyerekkoromban ismertem meg, amikor a Celtic Glasgow-val találkozott, akkor még Újpesti Dózsa néven – mondta a 47 éves szakember. – Az elmúlt egy hétben az edzőtáborban már megismerkedtem mindenkivel, napról napra javul a csapat. Már ez alatt a rövid idő alatt is fejlődtek a játékosok.”

McStay első intézkedésével kijelölte az új csapatkapitányt, a trénernek az elmúlt szezonban a házi góllövőlista élén végző Kabát Péterre esett a választása, helyettese Vaskó Tamás lesz.

„Nagyon meglepett szakvezetőnk döntése, és szeretném meghálálni a bizalmat” – mondta Kabát, aki a kapus Balajcza Szabolcstól vette át a kapitányi karszalagot.

A kerethez eddig négy új, valamint három kölcsönből visszakerülő játékos csatlakozott: Tóth Norbert a Szombathelyi Haladástól került vissza korábbi klubjához, Mladen Lambulicsot és Végh Zoltánt az MTK-tól, Takács Zoltánt pedig az olasz Spal együttesétől sikerült megszerezni. A kölcsönben szerepelt játékosok közül Vaskó Tamás az Avellinótól, Vermes Krisztián a Sparta Rotterdamtól, Sándor György a Litex Lovecstől jött.

Joe Böröcz ügyvezető igazgató elmondta: a bajnokságban négy csapatot is, az Újpest mellett a Fehérvárt, a Debrecent és az élvonalba visszajutó Ferencvárost, esélyesnek tart a bajnoki cím megszerzésére.

A Soproni Liga küzdelmeinek rajtja előtt rendkívül nehéz feladat vár a lila-fehérekre, hiszen az Európa-ligában a román Steaua Bucuresti-tyel találkoznak jövő csütörtökön.

„Egyelőre saját csapatomat kell megismernem és felkészítenem, de természetesen elemezzük a román csapatot is” – mondta McStay.

Joe Böröcz ezzel a találkozóval kapcsolatban elmondta: szeretnék elkerülni a szurkolói atrocitásokat, hiszen ellenkező esetben az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA) kerülhet bajba a klub. Ehhez a szurkolók kulturált magatartása szükséges. Sallói István hozzátette: Gyimesi Kende, a klub biztonsági igazgatója már felvette a kapcsolatot a Steaua illetékeseivel, hogy zökkenőmentesen rendezhessék meg az összecsapást.

AZ ÚJPEST NEM LESZ A CELTIC FIÓKCSAPATA

„Körülbelül hét hónappal ezelőtt vettük fel a kapcsolatot a Celtic vezetőségével, de ezzel párhuzamosan több nagy múltú klubbal is tárgyalni kezdtünk. Fő célunk, hogy a magyar labdarúgás kitörjön jelenlegi állapotából, s ehhez pénz mellett szükség van a nagy nyugat-európai kluboknál meglévő tudásra. Most is arra törekszünk, hogy az Újpest FC minél több német és angol klubbal működjön együtt hosszú távon, amiből mindkét fél profitálhat a jövőben” – kezdte nyilatkozatát Böröcz.

„Hangsúlyozom, nem fiókcsapat lesz az Újpest FC, végig ebben a szellemben tárgyaltunk mindegyik partnerünkkel. Végül a Celtickel sikerült a legszorosabb együttműködést kialakítanunk, amelynek köszönhetően ma Willie McStay az Újpest FC vezetőedzője. Korábbi csapatánál, a Celtic második együttesénél láttuk azt az attraktív, jó futballt, amelyről azt gondoljuk, hogy Magyarországon is sikeres lehet” – tette hozzá az ügyvezető.

VIDEOINTERJÚK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik