Soproni Liga: Ennyi gólhelyzet kihagyására nincs mentség - McStay

Vágólapra másolva!
2010.03.27. 17:22
Nem sikerült talpra állnia a tavaszt rosszul kezdő Újpest labdarúgócsapatának: a lila-fehérek tizenegyest hibáztak a Soproni Liga szombati játéknapján, és végül Diego bombagóljával 1–0-s vereséget szenvedtek a Budapest Honvédtól. William McStay, az Újpest vezetőedzője szerint megbocsáthatatlan a sok kihagyott helyzet, a vendégeket irányító Massimo Morales a kispestiek helyes taktikáját méltatta a Sport1 mikrofonja előtt.

William McStay: „Megvoltak a helyzeteink, de ahhoz, hogy nyerjünk, ki is kell használni őket. Nem hinném, hogy az önbizalomhiány okozta volna az elpuskázásukat, hiszen kishitű játékkal már a helyzetkialakítás sem menne. Varga Roland fiatal játékos, úgy éreztem, az utóbbi hetekben szokatlanul nagy teher nehezedett a vállára, pihenésre van szüksége, ezért hoztam le viszonylag korán. A cseréből amúgy nem jöttünk ki rosszul, hiszen Simek rögtön tizenegyest harcolt ki – csak be kellett volna rúgnunk… Ennyi helyzet elherdálására nincs mentség. Nem vagyok boldog, de túl kell lépnünk a történteken, előre kell tekintenünk."

Massimo Morales: „Az elmúlt időszak rossz eredményei miatt nagy nyomás nehezedik az Újpestre, ezért tudtuk, hogy feltüzelt ellenféllel lesz dolgunk, tudtuk, hogy nagyon támadni akar majd, és nem egy gólszerzési lehetősége lesz. Erre építettük fel a taktikánkat, és nagyon elégedett vagyok azzal, ahogyan működött. A gólon kívül is voltak helyzeteink, úgyhogy nemcsak a kapusunk teljesítményére, hanem az egész csapatéra büszkék lehetünk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik