McStay munkába áll, igaz, nem a Celtic, hanem az Újpest alkalmazottjaként

Vágólapra másolva!
2009.07.01. 08:50
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a Celtictől származó információk szerint nem engedélyezi William McStay kettős szerepvállását, mondván, a szervezet szabályaival ellentétes, hogy két, nemzetközi kupában induló együttes szakmailag ilyen mértékben kapcsolódjon egymáshoz. Így aztán – miután a két klub megállapodott – a szakvezető közös megegyezéssel szerződést bontott a „keltákkal”, és aláírt Újpestre.
McStay 15 év után hagyja el a Celticet: új kihívás vár rá
Fotó: ujpestfc.hu
McStay 15 év után hagyja el a Celticet: új kihívás vár rá
McStay 15 év után hagyja el a Celticet: új kihívás vár rá
Fotó: ujpestfc.hu
McStay 15 év után hagyja el a Celticet: új kihívás vár rá
„Megegyeztem a Celtic vezetőivel, hogy mindent szerdán jelentünk be hivatalosan – mondta Joe Böröcz, a lilák külföldi ügyeiért felelős igazgatója a Nemzeti Sportnak. – Az Újpest vezetőedzője azonban Willam McStay lesz, aki szerda délután munkába áll, előbb csatlakozik a csapathoz Bükfürdőn, majd este a lengyel Wisla Kraków elleni edzőmérkőzésen ő irányítja az együttest.”

A Megyeri útiak hivatalos honlapja éjfélkor be is jelentette a kinevezést, az Újpest a 2009–2010-es szezonra kötött szerződést McStayjel.

„Szándékaim szerint továbbra is tartom a kapcsolatot a Celtickel. Nagy váltás lesz ez számomra, amely jelentős lépés a karrieremben. Az Újpest FC-vel kötött megállapodásom egyben kihívás is számomra” – mondta Willie McStay az ujpestfc.hu-nak.

„Kívánjuk Willie-nek, hogy sikeres legyen új klubjánál. Úgy vélem, óriási lehetőség számára, hogy önálló menedzseri karrierje során felbecsülhetetlen tapasztalatokkal gazdagodhat” – fogalmazott a Celtic ügyvezetője, Peter Lawwell.

McStay munkáját az előzetes megállapodásoknak megfelelően Aczél Zoltán, Joe McBride és Pálinkás András segíti.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik