Veszélyben a DVTK: a diósgyőri tulajdonos kiszáll a futballból

Vágólapra másolva!
2009.06.30. 17:22
Kiszáll a miskolci labdarúgásból Baranyi Sándor, a Diósgyőr tulajdonosa – a vállalkozó cégét érzékenyen érintette a gazdasági világválság, ezzel indokolja távozását. A DVTK jövőre ünnepelné fennállása századik évfordulóját, de kérdéses, hogyan alakul a klub jövője.
Veszélyben a miskolci profi futball
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Veszélyben a miskolci profi futball
Veszélyben a miskolci profi futball
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Veszélyben a miskolci profi futball

Nagy veszélybe került a Soproni Ligában szereplő Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának jövője, a klubot működtető gazdasági társaság tulajdonosa ugyanis bejelentette: vállalkozása kivonul a sportágból. Erről a városi önkormányzat közleményben tájékoztatta az MTI-t.

A DVTK jövőjéről kedden egyeztetett Káli Sándor, Miskolc polgármestere, Baranyi Sándor, a futballegyüttest üzemeltető gazdasági társaság tulajdonosa és Wicha József vállalkozó.

Káli Sándor azt mondta: Miskolc számára kiemelkedően fontos a DVTK, azonban a város továbbra is csak egy tehermentes csapat menedzseléséhez nyújthat segítséget.

Baranyi Sándor ugyanakkor közölte: a világgazdasági válság a cégét, a SZEVIÉP-et is elérte, és nem jöttek be azok a piacszerzési elképzelések sem, amelyeket Észak-Magyarországon terveztek, ezért vonul ki a miskolci labdarúgásból.

A találkozó végén a megbeszélés résztvevői arról határoztak, hogy DVTK-t érintő megoldási javaslatokról tíz nap múlva egyeztetnek. A Soproni Liga július 25-én rajtol.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik