„Előre nézz, fent a fej!” – Pintér Attila munkába állt Győrben

Vágólapra másolva!
2009.06.23. 12:49
Hétfőn a Győri ETO, a Kaposvár, a Paks és a Kecskemét és a Diósgyőr is megkezdte a felkészülést a 2009–2010-es bajnoki szezonra. Győrben munkába állt Pintér Attila, a Kaposvár a Ferencvárossal egyeztet Nemanja Nikolicsról, Pakson szívesen látnák Lisztes Krisztiánt, a KTE vezetőedzője, Tomiszlav Szivics két próbajátékost is tesztel a héten, míg a diósgyőri tulajdonosok bejelentették: náluk a cél a bennmaradás.
Pintér Attila irányítja játékosait a Győri ETO első edzésén
Fotó: Meggyesi Bálint
Pintér Attila irányítja játékosait a Győri ETO első edzésén
Pintér Attila irányítja játékosait a Győri ETO első edzésén
Fotó: Meggyesi Bálint
Pintér Attila irányítja játékosait a Győri ETO első edzésén

GYŐR: PINTÉR ATTILA MUNKÁBA ÁLLT

„Előre nézz, fent a fej! A mérkőzésszituációknál is figyelned kell, hova passzolod a labdát, tudnod kell, hol a társad!” – hangzottak Pintér Attila első utasításai a Győri ETO FC hétfői tréningjén.

„Hozzatok egy fekete felsőt, egységesen nézzünk ki!” – kért egy széldzsekit a tréninget egyedüliként zöld pulóverben kezdő Giorgi Ganugravának, aki tesztelésre érkezett Győrbe.

A ballábas grúz válogatott középpályáson kívül is volt új arc a felkészülés kezdetén: a kerettel gyakorolt a Bulgáriából hazatérő Fehér Zoltán, aki Sopronban és a Vasasnál is volt már Pintér Attila játékosa.

„Szeretném, ha olyan csapat futna ki az első bajnokira, amellyel tud majd azonosulni a győri közönség, olyannal, amely a szívét-lelkét kiteszi a pályára” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Pintér Attila, akinek a Magyar kupa-siker mellett az is a feladata lesz, hogy a tabellán az első háromba vezesse a zöld-fehéreket.

A zuhogó esőben megtartott első gyakorláson Jarmo Ahjupera, Bojan Neziri, Zoran Supics és Vladimir Djordjevics sérülés miatt nem vett részt, míg Tarmo Kink, Bojan Brnovics és David Odikadze hétfőn nem edzett, de még a héten csatlakozik társaihoz.

KAPOSVÁR: NEMANJA NIKOLICSOT A FRADI VINNÉ

Prukner László vezetésével megkezdte a felkészülést a Kaposvári Rákóczi. A Crvena zvezdának eladott Nemanja Obrics, a Belgiumba szerződő Bojan Bozsovics és a Honvédhoz visszatérő Zsolnai Róbert mellett Farkas Krisztián hiányzott az első foglalkozásról. A gólerős csatár, Nemanja Nikolics még a Kaposvár játékosa, de a szerb futballista iránt érdeklődik a Ferencváros, amit maga a futballista is megerősített.

Eladásával egyébként a klub is jól járhatna, hiszen élő szerződés köti a somogyi csapathoz, így csak átigazolási díj ellenében távozhat.

Minden valószínűség szerint visszatér Győrből nevelőcsapatához Bank István, aki hétfőtől az ETO engedélyével ismét a Rákóczinál edzett.

Marad az együttesnél Zahorecz Krisztián és Pest Krisztián, hiszen kettejüknek két-két évvel meghosszabbították a szerződését, Petrók Viktor és Kovácsevics Róbert esetében pedig már csak néhány apróbb részlet tisztázása van hátra.

Új arcot is felfedezhettek az érdeklődők az első edzésen, mégpedig a Crvena zvezdától érkező Igor Lambulicsot – a montenegrói utánpótlás-válogatott játékost a szerb élcsapat ajánlotta a Rákóczi figyelmébe.

PAKS: LISZTES KRISZTIÁNNAL TÁRGYALNAK

Pakson sikerként könyvelhetik el, hogy együtt tudták tartani az alapcsapatot, ugyanis nem titok, a meghatározó játékosok közül a védő Horváth Levente és Éger László, a középpályás Heffler Tibor és Báló Tamás, valamint a támadó Tököli Attila jó néhány rivális kívánságlistáján előkelő helyen szerepelt.

A védő Pandur Péter és az irányító Sipeki István szabadlistára került, vagyis megfelelő ajánlat esetén mindketten távozhatnak a PFC-től.

A hétfői edzésen új arcot is felfedezhettek az érdeklődők: az 1987-ben született Gévay Zsolt bal oldali és belső védőként is bevethető, az elmúlt bajnokságban alapembere volt az NB II Keleti csoportjában bronzérmet szerző Makónak.

A paksi vezetők Lisztes Krisztiánt is szerződtetnék. „Nem titok, szeretnénk két-három meghatározó futballistával erősíteni, elsősorban középpályást és támadót igazolnánk. Többekkel tárgyalásban vagyunk, Lisztes Krisztiánnal is egyeztettünk már” – mondta a paksiak ügyvezetője, Haraszti Zsolt a Nemzeti Sportnak

Úgy tudjuk, a felek hétfő délután is tárgyaltak, és jó esély van arra, hogy a korábbi ferencvárosi kedvenc Pakson folytassa pályafutását.

KECSKEMÉT

Hétfő délután Kecskeméten is megkezdődött a felkészülés a 2009–2010-es szezonra.

Ahogy arról már beszámoltunk, a klub szerződést hosszabbított négy játékosával. Farkas Isván további három, míg Gyagya Attila, Némedi Norbert és Schindler Szabolcs két-két évig a KTE-t erősítheti. A tavasszal a Bőcs KSC-nél kölcsönben futballozó Koszó Balázs visszatért a csapathoz, ugyanakkor elképzelhető, hogy a 20 éves kameruni Yannick Mbengono távozik, a Ferencváros vezetőedzője, Bobby Davison ugyanis szívesen látná együttesében a támadót.

A gárdához két próbajátékos is csatlakozott a szlovén Uros Veselic és a bosnyák Velimir Vidic személyében.

„Így két edzés után az érdekes szót tudnám használni, ha jellemezni kellene Vidic és Veselic teljesítményét. Annyi biztos, egész héten tesztelni fogjuk őket, de nemcsak a játéktudásukra, hanem emberi mivoltukra is kíváncsiak vagyunk, figyeljük a viselkedésüket minden helyzetben” – mondta Szivics a csapat keddi tréningjét követően a KTE hivatalos honlapjának.

DIÓSGYŐR

Diósgyőrben Benczés Miklós pályaedző vezetésével kezdődött meg a munka, ugyanis bő egy hónappal a Soproni Liga rajtja előtt még nincs vezetőedzője a DVTK-nak.

„Máskor is volt rá példa, hogy beugrottam segíteni. Kissé kínosan érzem magam, mert bár örülnöm kellene, hogy felkértek a feladatra, általában csakis olyankor teszik, ha baj van. Arról még nem tájékoztattak, meddig irányítom a csapat edzéseit, de szeretném, ha a vezetők mihamarabb megoldást találnának a gondjainkra, és végre új szakember érkezne hozzánk” – nyilatkozta a szakember a Nemzeti Sportnak.

A keret megmaradt játékosainak (pillanatnyilag 18-an vannak) Benczés Miklós hétfőn és kedden is két-két gyakorlást írt elő, majd szerdán a szlovák másodosztályú Rimaszombat ellen játszik felkészülési a gárda.

A klub több játékosának is tartozik, emiatt a légiósok többsége, így Euloge Ahodikpe (kölcsönben szerepelt a DVTK-nál, visszatért Pápára), Florin Pelecaci, Milan Bogunovics és Djordje Kamber is távozik (utóbbi két játékos Zalaegerszegen folytathatja).

A csapat célja a bennmaradás kiharcolása lesz a következő szezonban – ezt a tulajdonosok részéről Baranyi Sándor nyilatkozta a boon.hu internetes oldalnak.

A CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSÉRŐL A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHAT RÉSZLETEKET!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik