Az MTK tehetségei Angliába, az Oldham Athletichez szerződhetnek

Vágólapra másolva!
2009.06.19. 12:04
Az Újpest, a Debrecen és a Honvéd már a hét elején nekivágott a felkészülésnek a Soproni Liga következő szezonjára, tegnap pedig az FC Fehérvár, az MTK, a Haladás és a Nyíregyháza is elkezdte az edzéseket. Felkészülésikörkép-sorozatunkban e négy csapattal kapcsolatos fejleményekről számolunk be.
Tischler Patrik (elöl) is távozhat az MTK-tól
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Tischler Patrik (elöl) is távozhat az MTK-tól
Tischler Patrik (elöl) is távozhat az MTK-tól
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Tischler Patrik (elöl) is távozhat az MTK-tól

FELKÉSZÜLÉSI KÖRKÉP

FEHÉRVÁR: ÚJRA VIDEOTON?

Lothar Matthäus (a szakember tegnap érkezett Magyarországra) nélkül kezdte el a nyári felkészülést az FC Fehérvár, e héten ideiglenesen Varga István irányításával.

A csapatot tavasszal dirigáló edző a csütörtöki első tréningen a sárpentelei parkerdőbe vezényelte a keretet. Lothar Matthäus leendő stábjából a kapusedző Disztl Péter és a pályaedző Bódog Tamás is elkísérte a labdarúgókat az átmozgatásra.

Az együttes jövő hét szombaton 18 órakor a szlovák Tatran Presovot fogadja a Sóstói Stadionban. Július 1-jén aztán tíznapos edzőtáborba utaznak a fehérváriak az ausztriai Windischgarstenbe, s ott lesz már a Zalaegerszegről érkező Varga Róbert is, aki a súlyos homlokcsontsérülése után megpróbál teljes értékű munkát végezni. Átkerült a Felcsút SE keretéből Vaszicsku Gergő és Palkó Dávid, de a két klub összeolvadása után más játékos átirányításáról egyelőre nincs szó. Hétfőn csatlakozik a fehérváriak keretéhez a Vácról szerződtetett Kocsis Dávid.

Még Fehérváron edz a szabadlistára tett Milan Pavlicic, valamint a korábban a Ferencvárossal hírbe hozott Sitku Illés is. Hírek szerint a korábbi csapatkapitány Koller Ákosnak még nincs csapata, továbbá a hét végéig eldőlhet Mohl Dávid sorsa – ő jelen állás szerint nem költözik Debrecenbe, mivel a Lokinál harminc százalékkal kevesebb lett volna a jövedelme.

A klubbal kapcsolatos hír, hogy újra felveheti a Videoton nevet a csapat, legalábbis a vezetők megkezdték az ez irányú tárgyalásokat.

MTK: FIATAL TEHETSÉGEK TÁVOZHATNAK

A csütörtöki gyakorláson huszonnégy labdarúgó vett részt a Hungária körúti gárdánál, de lesznek még változások a keretben.

A klub visszarendelte azokat a futballistákat, akik az elmúlt idényben kölcsönben másutt szerepeltek, ám még nem tudni, hogy a kapus Hegedűs Lajos és Szántai Levente, a védő Sütő László, valamint a középpályás Bonifert Péter és Kulcsár Tamás közül kire tart igényt a szakmai stáb. Kulcsárra számítana Garami József, de bejelentkezett érte a Polonia Warszawa, és már csak a két klub megállapodásán múlik, hogy a 26 éves középpályás Lengyelországba szerződik-e.

Rajta kívül a hírek szerint Urbán Gábor, Hrepka Ádám és Kecskés Tamás is valamelyik riválisnál köthet ki. Mladen Lambulics (Újpesten kezdte a felkészülést) és Végh Zoltán már korábban távozott.

Az MTK továbbá az agárdi Sándor Károly Labdarúgó Akadémián pallérozódó tehetségek közül is többeket elveszíthet.

Lapunk információja szerint a klub volt tulajdonosa, Várszegi Gábor érdekelt az angol harmadik vonalban szereplő Oldham Athletic együttesénél, és Agárdról nyolc tehetséges fiatal (az 1990–1991-es korosztály legjobbjai, többek között Tischler Patrik) kerülhet a britek tartalékcsapatához.

HALADÁS: ÜZBEGISZTÁNBA UTAZIK A KÖZÉPPÁLYÁS

Csütörtökön megtartotta első edzését az Európa-ligára készülő Szombathelyi Haladás is. A tréningről többen igazoltak hiányoztak, míg Vörös Péter – ahogy arról már beszámoltunk – részt vett az edzésen, de a jövő héten Üzbegisztánba utazik próbajátékra.

„Igazság szerint már a próbajátékon kellene lennem. Azonban nem kaptam vízumot, így csak jövő héten utazom Üzbegisztánba, a Lokomotiv Taskent együtteséhez. Egy hétig leszek kint, utána eldől a sorsom. Ha nem jön össze a szerződés, akkor nagyon szeretnék pályára lépni a Haladással az Európa-ligában” – nyilatkozta klubja honlapjának Vörös.

Új arcok egyelőre nincsenek Csertői Aurél keretében, és az is biztosnak tűnik, hogy a héten nem is érkeznek.

NYÍREGYHÁZA: MUNKÁBA ÁLLT AZ ÚJ STÁB

Az új vezetőedző, Szentes Lázár irányításával (munkájában Brekk János, Szatke Zoltán és Téglási Gábor segíti) a Nyíregyháza is megkezdte a felkészülést.

Claudiu Cornaci és Yves Simplice Mboussi még nem tud teljes értékű munkát végezni korábbi sérülése miatt.

A macedón Aco Sztojkov hazája válogatottjában szerepelt, ezért egy hét pihenőt kapott. Bogdan Apostunak a hétvégén volt az esküvője, ő június 30-ig csatlakozik a csapathoz. Luis Ramos ügyében még nem született döntés, de a hondurasi légiós Debrecenben kezdte el a felkészülést.

Öt fiatal játékos – Bakos Bence, Éles Szilárd, Fekete Ádám, Nánási Balázs, Oláh Dávid – hétfőn csatlakozik a kerethez.

ÚJPEST: EDZŐMECCS A ST. PÖLTEN ELLEN

Újabb találkozóval bővült az Újpest FC felkészülési programja. A bükfürdői edzőtábor ideje alatt Willie McStay csapata Ausztriában megmérkőzik a St. Pölten együttesével is – adta hírül a klub hivatalos honlapja. Az edzőtábor ideje alatt tervezett meccsek:

Dátum Kezdés Ellenfél Helyszín
június 23. 18.30 St. Pölten Weissenbach an der Triesting
június 26. 18.00 Trenkwalder Admira Mödling
július 1. 18:30 Wisla Kraków Gyepűfüzes (Kohfidisch), Burgenland
július 3. 18:00 Mattersburg Nagymarton (Mattersburg), Burgenland
július 4. 18:00 NK Maribor Maribor
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik