Hivatalos: Willie McStay lesz az Újpest FC vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2009.06.15. 12:25
Ahogy arról a Nemzeti Sport elsőként beszámolt, a skót Willie McStay lesz az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzője. A 47 éves szakember a Celtic tartalékcsapatától határozatlan időre érkezik Magyarországra.
Joe Böröcz (balra) Skóciában tárgyalt a Celtic vezetőivel
Fotó: Farkas József (NS-archív)
Joe Böröcz (balra) Skóciában tárgyalt a Celtic vezetőivel
Joe Böröcz (balra) Skóciában tárgyalt a Celtic vezetőivel
Fotó: Farkas József (NS-archív)
Joe Böröcz (balra) Skóciában tárgyalt a Celtic vezetőivel

Willie McStay lesz az Újpest vezetőedzője
Willie McStay lesz az Újpest vezetőedzője
Skóciából erősített az Újpest. A Nyíregyházára igazoló Szentes Lázár utódja Willie McStay lett a Megyeri úti gárda kispadján. Segítője Aczél Zoltán lesz. A skót szakember ma délután állapodott meg az újpesti vezetőkkel – erről a klub tájékoztatta a Nemzeti Sportot. A szakvezető holnap írja alá a szerződését.

A frissen kinevezett szakember a Celticet hagyja ott a Soproni Liga ezüstérmese kedvéért, McStay a tartalékcsapatot irányította Glasgow-ban, és 1994 óta állt a zöld-fehér klub alkalmazásában.

Játékos-pályafutása során is szerepelt a Celticben (1981–1987), majd a Huddersfield, a Notts County, a Hartlepool United, a Partick Thistle és a Kilmarnock szerelését is magára ölthette.

A szakember kinevezése egyben egy hosszú távú szakmai együttműködés kezdetét is jelenti az Újpest és a skót Celtic között.




ELŐZMÉNYEK

MARIO BOZSICS TÁVOZOTT

Az Újpest FC és Mario Bozsics is megállapodott a Slovan Bratislavával, így a középpályás Szlovákiában folytatja pályafutását – jelentette be a lila-fehér klub hivatalos honlapja. A Slovan Bratislava megvásárolta az Újpest FC-től a középpályás játékjogát, akivel hároméves szerződést kötött a szlovák gárda – olvasható az újpestiek hivatalos honlapján.
Brit források részletesen beszámolnak az Újpest és a skót Celtic jövőbeli együttműködési formájáról. Joe Böröcz, a lila-fehérek korábbi ügyvezető igazgatója hétfőn Skóciában tárgyalt Willie McStayjel és klubja képviselőivel.

Sajtóinformációk szerint Willie McStay az Újpest vezetőedzőjeként a Celticnek is dolgozna, mint játékosmegfigyelő, és az lenne a feladata, hogy kelet-európai tehetségeket irányítson a skót gárdához. A Daily Record információi szerint McStay fizetését a jövőben is a Celtic állja.

Szigetországi források az Újpest sportigazgatóját, Sallói Istvánt idézik, aki a magyar klub és a skót Celtic között kialakuló kapcsolatról nyilatkozott.

„Az együttműködéstől azt várjuk, hogy olyan 19 és 22 év közötti játékosok érkezzenek csapatunkhoz, akik a Celtic első keretébe még nem férnek be, de Magyarországon fejlődési lehetőséget tudnánk biztosítani számukra” – fogalmazott Sallói.

A sportvezető hozzátette, az együttműködés mindkét fél számára gyümölcsözőnek ígérkezik, hiszen a magyar bajnokságban is lehetnek olyan játékosok, akik felkelthetik a Celtic érdeklődését.

„A skót vezetők akkor gondolkodtak el a hosszú távú szakmai kapcsolat kialakításán, amikor látták a Debrecen elleni kettő nullás győzelmünket, amely után megállapították, hogy az Újpest a skót bajnokságban is sikeres lehetne” – nyilatkozta Sallói.

ELKEZDŐDÖTT A FELKÉSZÜLÉS

Kéthetes szünet után megkezdte a felkészülést az Újpest is. A csapattal edz a kölcsönadásból visszatérő Vermes Krisztián, Vaskó Tamás és Sándor György is. Az MTK-tól távozó Mladen Lambulics szintén Újpesten áll munkába. Több futballista – főként fiatalok – azonban plusz egy hét pihenőt kapott klubunk vezetésétől. Bár a kölcsönadási szerződése lejárt, Bori Gábor továbbra is a csapattal edz, az Újpest a héten egyeztet az MTK-val a szélső szerződtetése ügyében. Hajdú Norbert átigazolására a ZTE-nek hétfőn jár le az opciós joga a játékos végleges szerződtetésére. Ha a zalaiak nem élnek ezzel a joggal, a középpályás visszatér a Megyeri útra.


AZ EDZÉSRE JELENTKEZŐK NÉVSORA

A június 15-én érkező játékosok névsora
Kapusok: Balajcza Szabolcs, Horváth Tamás
Védők: Vermes Krisztián, Kiss Zoltán, Vaskó Tamás, Pollák Zoltán, Ivan Dudics, Litauszki Róbert, Mladen Lambulics
Középpályások: Sándor György, Mario Bozsics, Hullám Attila, Bogdán Márk, Simek Péter, Simon Krisztián, Foxi Kethevoama, Remili Mohamed, Bori Gábor
Támadók: Rajczi Péter, Kabát Péter, Tisza Tibor, Simon Attila, Lázár Bence, Takács Marcell, Széki Attila

Akik egy héttel később kezdik a munkát
Kapusok: Horváth Gábor
Védők: Korcsmár Zsolt, Dvorschák Gábor, Tóvizi Tamás, Privigyei Ádám, Illés Bence
Középpályások: Jucemar, Popovics Bertold, Electo Wilson, Fűzfa Gergő, Barczi Dávid, Magos Mátyás
Támadók: Frank Richárd, Szabó Bence
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik