Háromezer jegy már elfogyott, hétszáz Steaua-szurkoló is érkezik

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2009.07.22. 15:52
Nagy érdeklődésre és rendkívüli biztonsági óvintézkedésekre lehet számítani csütörtökön az Újpest–Steaua Bucuresti labdarúgó Európa Liga-selejtező visszavágóján (mint ismeretes az első mérkőzést a románok nyerték 2–0-ra). Elővételben több mint háromezer jegy elfogyott a találkozóra, amelyre legalább hétszáz vendégszurkoló is várható annak ellenére, hogy a Steaua vezetői nem szerveznek külön utazást drukkereik számára.
A Steaua ellen is remek hangulatú meccsre van kilátás Újpesten
Fotó: Németh Ferenc (archív)
A Steaua ellen is remek hangulatú meccsre van kilátás Újpesten
A Steaua ellen is remek hangulatú meccsre van kilátás Újpesten
Fotó: Németh Ferenc (archív)
A Steaua ellen is remek hangulatú meccsre van kilátás Újpesten

ELJÁRÁS INDULT AZ ÚJPEST ELLEN

Az Európai Labdarúgó-szövetség arról értesítette az Újpest FC-t, hogy a magyar klub ellen is eljárást indított a Steaua–Újpest FC Európa Liga-mérkőzés során a vendégszektorban történtek miatt – olvasható a klub hivatalos honlapján. Az UEFA arról is tájékoztatta az Újpest FC-t, hogy előreláthatólag csütörtökön döntéssel zárulhat a fegyelmi eljárás. Az európai szövetség kiemelt figyelemmel kezeli a csütörtöki, Szusza-stadionban sorra kerülő visszavágót, és szigorú szankciókat helyezett kilátásba fegyelmi vétségek esetén.
A Steaua Bucuresti labdarúgócsapata nem szervez semmiféle utazást a klub költségén a csapat szurkolói számára, akik Budapestre utaznak az Újpest elleni, csütörtöki Európa Liga-selejtezőre – nyilatkozta az MTI-nek szerdán Catalin Fainisi, a klub sajtófőnöke. Elmondta: a klub részéről csak annyit vállaltak, hogy a helyszínen segítséget nyújtanak a rendfenntartásban.

Valeriu Argaseala, a Steaua elnöke Budapestre utazása előtt a Mediafax román hírügynökségnek adott nyilatkozatában biztosította a közvéleményt: annak a hétszáz szurkolónak, aki előre megvette a jegyét a meccsre, „nem lesz problémája a magyar szurkolókkal” a visszavágón.

Bogdan Stelea, a román válogatott kapusedzője ugyanakkor a Mediafaxnak úgy nyilatkozott: szerinte elképzelhető, hogy a román szurkolók bajba kerülhetnek.

„Ha emlékezetem nem csal, az utolsó meccsen, amelyen a nemzeti válogatottal ott játszottam, a rendfenntartók nem végezték túl jól a dolgukat, hagyták, hogy a magyar szurkolók a román drukkerek közelébe kerüljenek, ez pedig nincs rendjén.”

AZ ADEVARUL ÜZENETE: „MAGYARORSZÁG, SZÉPEN KÉRÜNK, BOCSÁSS MEG!”

Románia két nagy napilapja, az Adevarul, illetve a Click címlapon kér elnézést a magyaroktól a Steaua Bucuresti szurkolóinak alpári transzparense miatt, amit az ultrák az Újpest elleni Európa-liga-selejtezőn feszítettek ki. Az alábbiakban tartalmi változtatás nélkül tesszük közzé Dorin Chioteának, az Adevarul sportrovat-főszerkesztőjének bocsánatkérő cikkét. A lap a transzparensről készített fotókat elküldte az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA), amely már foglalkozik az incidenssel. Részleteket itt olvashat!
A hétszáz román szurkoló éjjel indul Bukarestből, az autóbuszokat román csendőrök kísérik Budapestre. A sportoldal.ro tájékoztatása szerint ugyanakkor akár ezer román szurkoló is útra kelhet. A román lapok féltik a Steaua-híveket, a Gazeta Sporturilor egyik blogjában kifejezetten felhívják a figyelmet: akik Budapestre indulnak, legyenek mindenre felkészülve.

Persze nemcsak a románok várják a találkozót. „Elővételben eddig több mint háromezer belépő elfogyott. Érdemes tehát előre megvásárolni a jegyeket, hiszen azok csütörtökön már csak teljes áron lesznek kaphatóak” – nyilatkozta az Újpest honlapján Gyimesi Kende szervezési igazgató.

Gyimesi szerint a Megyeri úti kapun keresztül csak a sajtó-, a VIP- és a teherbeléptetés zajlik majd, a szurkolók csak a Mildenberger utca felőli kapukon léphetnek a stadionba. Hozzátette, legkorábban két órával a kezdés előtt lesz erre lehetőség.

„A mérkőzés kiemelt biztonsági kockázatú, ennek megfelelően igen jelentős rendőri előkészületekre került sor már eddig is - országos és budapesti szinten. Az Újpest FC rendezői gárdája 180 fővel képviselteti magát a Szusza Ferenc Stadionban” - mondta Gyimesi, aki elárulta: kiemelt figyelmet fordítanak majd a Steaua szurkolóinak szigorú beléptetésére.

Az első találkozón az Újpest idegenben 2–0-s vereséget szenvedett, a visszavágót csütörtökön 19.45-től rendezik a Szusza Ferenc Stadionban.

A mérkőzésen biztosan nem játszhat az eltiltott Korcsmár Zsolt, de Bori Gábor és Jucemar sem léphet páylára, akik hazatértek Törökországból, de az Újpest korábban nem nevezte őket az Európa-ligára, ezért nem számíthat rájuk William McStay vezetőedző.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik