Matthäus érkezésével akár már az edzésre ezrek lehetnek kíváncsiak

Vágólapra másolva!
2009.06.14. 07:11
Június 19-én Magyarországra érkezik Lothar Matthäus, így jövő pénteken döntés születhet arról, hogy valóban ő lesz-e az FC Fehérvár szakmai irányítója. A Fejér megyei székhelyen mindenesetre bizakodók, s remélik sokan lesznek kíváncsiak a formálódó új csapatra. Lipták Zoltán, a piros-kékek új futballistája szívesen próbálná ki, milyen együtt dolgozni a korábbi szövetségi kapitánnyal.
Matthäus érkezésével a lelátók is megtelhetnek
Fotó: Meggyesi Bálint
Matthäus érkezésével a lelátók is megtelhetnek
Matthäus érkezésével a lelátók is megtelhetnek
Fotó: Meggyesi Bálint
Matthäus érkezésével a lelátók is megtelhetnek

„Ezt azért meg kell beszélnünk Lothar Matthäusszal is…” – kommentálta a királyi fogadtatásról szóló hírt Berzi Sándor, az FC Fehérvár ügyvezető igazgatója. A neves német szakember június 19-én, pénteken biztosan Magyarországra érkezik, s ha aláírja a szerződését, első edzésére ezrek lehetnek kíváncsiak.

„Mindig szívesen látjuk az érdeklődőket az edzéseinken – jelezte Berzi Sándor, hogy eddig sem tettek lakatot a Sóstói Stadion kapujára. – Egyelőre úgy néz ki, hogy huszonkettedikén, hétfőn kezdődik a munka.

Szeretnénk, ha minél többen látogatnának ki a pályára, és nem pusztán az új vezetőedző személye, hanem a formálódó csapat miatt is” – mondta az ügyvezető. Így aztán a megszokottnál jóval többen figyelhetik majd Lothar Matthäus, valamint – többek között – a héten három esztendőre érkező korábbi újpesti hátvéd, Lipták Zoltán valamennyi megmozdulását.

„Dehogy rettentem meg! – jelezte Lipták Zoltán, hogy a futballistalábak (elvileg…) nem remegnek meg a reflektorfényben sem. – Már a tárgyalások során jelezték a fehérvári vezetők, hogy híres külföldi szakvezető érkezik. Bevallom, sosem dolgoztam olyan kaliberű edzővel, mint Lothar Matthäus. Igaz, hallottam már róla ezt-azt, de a saját bőrömön szeretném megtapasztalni, milyen edzéseket vezényel, hogyan viselkedik az öltözőben.”

„Óriási dolog ám, ha a figyelem középpontjába kerülünk. Megbecsüljük a lehetőséget, nem szabad megijedni, minden pillanatban hajtani kell, hogy a fehérvári lelátók újból megteljenek szurkolókkal. Korábbi csapatommal, az angol másodosztályú Southamptonnal hazai pályán és idegenben is rendre húszezer néző előtt futballoztunk. Nincs is annál jobb érzés, mint amikor az embert hétről hétre ennyien köszöntik felállva tapsolva.”

Újpest: Sallói Glasgowban tárgyal McStay-jel

Glasgow-ban tárgyal vasárnap Sallói István, az Újpest sportigazgatója a Celtic vezetőivel. A téma a skót edző, William McStay szerződtetése lesz, s úgy tudjuk, szóba kerül majd az is, hogy a zöld-fehér klub mely játékosait adná kölcsön a Megyeri útra. Ami biztos: az új szakvezető nem dolgozhat együtt a kapus Dombai Andrással és a középpályás Kincses Péterrel, az ő szerződésüket ugyanis felbontotta az Újpest, és szabadon igazolhatók.

Ahogy korábban hírül adtunk róla, a tavasszal Fehérvárról kölcsönvett Simek Péter hároméves megállapodást kötött a klubbal, és az MTK-tól egy évre érkező Bori Gábor is a Megyeri úton kezdi a felkészülést.

TOVÁBBI RÉSZLETEKET A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN OLVASHAT.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik