Angyalföldön és Újpesten is veszélybe kerülhet a profi labdarúgás

Vágólapra másolva!
2009.06.04. 11:44
A labdarúgó Soproni Ligában a hétvégén befejeződött a 2008–2009-es szezon, amely után egyelőre több csapatnál is a bizonytalanság az úr. A Vasasnál és az Újpestnél a klub hosszú távú jövője is kérdéses, míg az MTK-nál a játékoskeret összetétele bizonytalan.
Végh Zoltán és Mladen Lambulics is elhagyhatja az MTK-t
Fotó: M. Németh Péter (NS-archív)
Végh Zoltán és Mladen Lambulics is elhagyhatja az MTK-t
Végh Zoltán és Mladen Lambulics is elhagyhatja az MTK-t
Fotó: M. Németh Péter (NS-archív)
Végh Zoltán és Mladen Lambulics is elhagyhatja az MTK-t
AZ UTE NEM TUDNÁ MŰKÖDTETNI A PROFI LABDARÚGÁST

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, továbbra sem született döntés azzal kapcsolatban, hogy az Újpest tulajdonosa, a Kovács Péter képviselte Dare Csoport Zrt. miként képzeli jövőbeni szerepvállalását a Megyeri úton.

Az azonban biztosnak tűnik, hogy ha a profi futballból kiszáll a cég, és nem jön új befektető, nagy bajban lesz az újpesti labdarúgás, mert az UTE és az önkormányzat sem tud, illetve akar segíteni. „Megszűnne vagy amatőr alapon élne tovább a futball, ha az egyesületre marad a működtetése – mondta Őze István, az UTE elnöke. – Az Újpesti Torna Egylet nem tudná finanszírozni a profi együttest. Nekünk is súlyos problémáink vannak, nincs pénzünk, és nem is lesz rá forrásunk.”

VASAS – MÉSZÖLY MARADNA

Hasonlóan bizonytalan a helyzet Angyalföldön is, erről a Vasas trénere, Mészöly Géza nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

„Papíron június 30-ig vagyok a Vasas vezetőedzője, arról egyelőre azonban fogalmam sincs, mit hoz a jövő. Az biztos, hogy elsősorban Angyalföldön szeretnék maradni. Arsene Wenger a példaképem, aki hosszú-hosszú évek óta kitart az Arsenal mellett, s én valami hasonlót szeretnék. Ez azonban nem csupán rajtam múlik” – fogalmazott a szakvezető.

Mészöly hozzátette, sok múlik a pénzen, ami egyelőre nincs.

„Félreértések elkerülése végett, nem a saját fizetésemért aggódom, és a pénz kérdését nem emiatt vetem fel, hanem a majdani Vasas összeállítása okán. Vannak ugyanis ügyes gyerekeink, akik egyszer – és nem is olyan sokára – alapemberek lehetnek Angyalföldön, ám hét-nyolc ifistával életveszélyes kaland lenne belevágni az NB I küzdelmeibe.”

„Attól félek, hogy komolyan vehető befektető híján vészmegoldás születne, ami nem méltó a Vasas múltjához, s amelyet aligha fogadnának el a szurkolók” – mondta Mészöly, akinek a szerződtetése információink szerint több csapatnál is szóba került már, legutóbb például Győrben.

MTK – LAMBULICS ÉS VÉGH TÁVOZHAT

Az MTK Budapest is nehézségekkel küzd, de arról szó sincs, hogy a csapat ne indulna el a legjobbak között. A szakmai munka irányítása továbbra is Garami József feladata marad, ugyanakkor a szakembernek a kapus Végh Zoltán és a védő Mladen Lambulics játékáról szinte bizonyosan le kell mondania.

A két labdarúgóról Domonyai László, az MTK Budapest Zrt. vezérigazgatója azt mondta, éppúgy lejárt a szerződésük, mint tavaly vagy tavalyelőtt, és beszélgetnek velük a jövővel kapcsolatban.

A Nemzeti Sport úgy tudja – és ezt a szerb védő is megerősítette –, hogy Lambulics semmiképpen sem marad az MTK-nál, és szinte biztos, hogy Végh Zoltán is eligazol. Sorsa napokon belül eldőlhet, a hírek szerint Újpesten folytatja pályafutását (feltéve, ha rendeződik a lila-fehér csapat helyzete).

A lejárt szerződésű futballisták közül a jobb oldali védőként bevethető Marko Radulovicstól már elköszöntek az MTK-nál, a sérült Bajúsz Endrével még egyeztetnek, és bár a kapus Szatmári Zoltán június 18-án a Hungária körúton kezdi a felkészülést, az ő sorsa is bizonytalan.


A CSAPATOKRÓL RÉSZLETESEBBEN IS OLVASHAT A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik