A Honvéd már a harmadik percben biztossá tette a továbbjutását

Vágólapra másolva!
2009.03.18. 19:59
Már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést és a továbbjutást a Győri ETO a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében a Kazincbarcika ellen. A győriek a 24. percben Linas Pilibaitis találatával törték meg a vendégek ellenállását, majd a szünetig még hármat bepakoltak – végül 7–0-ra nyertek, és 9–1-es összesítéssel jutottak az elődöntőbe. A Honvéd még gyorsabban, már a harmadik percben eldöntötte a továbbjutás kérdését a Kecskemét ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. A kispestiek az első mérkőzésen 2–0-ra győztek, míg ezúttal 4–1-re diadalmaskodtak.
A Honvéd nem sok esélyt adott a Kecskemétnek
Fotó: Czagány Balázs
A Honvéd nem sok esélyt adott a Kecskemétnek
A Honvéd nem sok esélyt adott a Kecskemétnek
Fotó: Czagány Balázs
A Honvéd nem sok esélyt adott a Kecskemétnek


KECSKEMÉT–BUDAPEST HONVÉD

A Honvéd még a Győrnél is gyorsabban eldöntötte a továbbjutás kérdését, Abass már a harmadik percben megszerezte a vezetést, ezzel összesítésben már háromgólos, illetve az idegenben lőtt gólok szabálya miatt négygólos előnyhöz juttatva csapatát.

Moreira tört befelé a tizenhatos jobb oldalánál, majd szépen ugratta ki Abasst, aki nem hibázott a kapussal szemben, és kilőtte a hosszú sarkot.

A Kecskemét azonban a 16. percben egyenlített: Montvai Tibor jobb oldali beadás után szépen fejelt a vendégek kapujába, így már „csak” három gól kellett volna a hazaiaknak a továbbjutáshoz.

A 33. percben aztán a Honvéd visszavette a vezetést, Abraham szerzett labdát, és a kapuba helyezett, majd 11 perccel később már 3–1 volt az állás. Tóth Zoltán két kispesti próbálkozást is hárított, ám a labda Abass elé került, aki az üres kapuba helyezett.

A második félidőben kissé visszavettek a tempóból a csapatok, végül az utolsó pillanatokban Nemanja Arszenijevics adta meg a kegyelemdöfést a Kecskemétnek, így a Honvéd 6–1-es összesítéssel jutott tovább.

Starkék kiütötték a Kazincbarcikát
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Starkék kiütötték a Kazincbarcikát


GYŐRI ETO FC–KAZINCBARCIKA

Huszonnégy percig bírta a Kazincbarcika, utána összeomlott: így foglalható össze röviden a Győri ETO–KBSC Magyar Kupa negyeddöntő-visszavágó.

Az idegenben 2–1-re nyerő győrieknek most nem volt szükségük Dragoljub Bekvalac fenyegetésére, hogy felpörögjenek: a zöld-fehérek a 24. percben Linas Pilibaitis találatával szereztek vezetést, a litván középpályás hatalmas góllal „köszönt be” a tizenhatos vonalától.

Egy percet sem kellett várni a másodikra – ezt Józsi György szerezte –, majd Stark Péter büntetőjével már „látótávolságon kívülre” került az ETO. A 40. percben a védők közül jó ütemben kilépő Bajzát Péter a kapufa segítségével talált be – és ennyivel nem úszta meg a Barcika…

Fordulás után Rati Alekszidze növelte ötre az előnyt, majd a borsodiak megkapták az esélyt a szépítésre, de Bányai büntetőből nagyon csúnyán a kapu mellé vágta a labdát. A győriek bezzeg pontosabban céloztak: nemzetközi, észt-grúz-szlovák akció után Márió Bicák lőtte a hatodikat.

A 79. percben Alekszidze megszerezte egy félfordulattal leadott lövéssel önmaga második, a Győr hetedik találatát – az ETO remek teljesítménnyel szolgálta ki a negyeddöntőre kilátogató nézőket. Az elődöntőben három hely (Győr, MTK, Siófok) már foglalt, a negyedik kérdése a Kecskemét–Bp. Honvéd találkozón dől el.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
GYŐRI ETO FC–KAZINCBARCIKA 7–0 (4–0)
Győr, 1000 néző. V.: Takács J. (L. Tóth, Horváth R.)
Győri ETO: Sztevanovics – Odikadze, Stark, Djordjevics, Völgyi – Böőr (Alekszidze, a szünetben), Pilibaitis, Tokody, Józsi (Pákolicz, 76.) – Bajzát (Bicák, 67.), Kink. Vezetőedző: Dragoljub Bekvalac
KBSC: Botló – Hanász, Bányai, Kovács R., Sebők T. – Kerékgyártó (Lukács, 74.), Nagy T., Olasz, Kerekes, Engi (Zimányi, 32.) – Stevica (Elek, 61.). Vezetőedző: Koleszár György
Gólszerzők: Pilibaitis (23.), Józsi (25.), Stark (31. – tizenegyesből), Bajzát (39.), Alekszidze (57., 79.), Bicák (73.)
Sárga lap: Hanász (21.), Djordjevics (63.), Sebők T. (70.)
Az ETO 9–1-es összesítéssel jutott az elődöntőbe.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
KECSKEMÉT–BUDAPEST HONVÉD 1–4 (1–3)
Kecskemét, 1000 néző. V: Vad II (Albert, Viczián)
Kecskemét: Tóth Z. (Velimirovics, 57.) – Schindler (Csukics, a szünetben), Gyagya, Koncz, Farkas I. – Csordás, Némedi, Szavics (Alempijevics, a szünetben), Yannick – Montvai, Kormos. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Honvéd: Rabóczki – Takács Á., Debreceni, Szmiljanics, Filó – Benjamin (Genito, 75.), Lungu – Moreira (Magoc, 82.), Sztojakovics, Abass – Abraham (Arszenijevics, 68.). Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Montvai (16.), ill. Abass (3., 44.), Abraham (33.), Arszenijevics (91.)
Sárga lap: Kormos (22.), Némedi (51.), Csukics (59.), ill. Takács Á. (20.), Filó (70.)
A Honvéd 6–1-es összesítéssel jutott az elődöntőbe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik