Tököli gólja pontot hozott a Paksnak Gellei 500. élvonalbeli meccsén

Vágólapra másolva!
2009.03.14. 20:13
A Soproni Liga 19. fordulójának szombati játéknapján a Paks az utolsó pillanatban mentett pontot a Budapest Honvéd vendégeként. A találkozón Hidi Patrik, illetve Tököli Attila volt eredményes.
Hidi (26) nagy gólt lőtt
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Hidi (26) nagy gólt lőtt
Hidi (26) nagy gólt lőtt
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Hidi (26) nagy gólt lőtt

Gellei Imre, a Paks vezetőedzője 500. élvonalbeli mérkőzésén ült le a kispadra a Budapest Honvéd elleni találkozón, amelyet megelőzően a két csapat egyenlő pontszámmal állt a tabellán, így szoros küzdelemre számíthatott a Bozsik-stadionba kilátogató mintegy 1200 néző.

Az összecsapást a hazaiak kezdték aktívabban, az első negyedórában szinte csak a Paks térfelén folyt a játék, de nagyobb helyzetet nem sikerült kialakítania a piros-feketéknek. Ebben az időszakban Nenad Sztojakovics szabadrúgása jelentette az egyedüli veszélyt a kapura, de Csernyánszki Norbert könnyedén hárította a próbálkozást.

Az első paksi lehetőségre egészen a 27. percig kellett várni, ekkor a hazai védők tisztázását Horváth Sándor fejelte egyből kapura, de a labda jócskán a léc felett szállt el.

Az első játékrész végére megélénkült a meccs, a hazaiak előtt több nagy helyzet is adódott a vezetés megszerzésére, de egyiket sem sikerült értékesíteniük, így gól nélküli döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második félidőre megváltozott a játék képe, többet támadott a Honvéd, sőt a 64. percben a vezetést is megszerezte az élete első NB I-es mérkőzését játszó Hidi Patrik bombaerős lövését követően. Ekkor már a Paks is dolgozott ki lehetőségeket, előbb Zováth János lövése ment kevéssel a kapu mellé, majd Tököli Attila helyzeténél Rabóczki Balázs védett óriási bravúrral.

Már-már úgy látszott, otthon tudja tartani a három pontot a Honvéd, de Tököli Attila a mérkőzés utolsó percében egyenlíteni tudott, pontot szerezve ezzel csapatának.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Bozsik-stadion
Nézőszám: 1200
Játékvezető: Bognár T.
Asszisztensek: Viszokai, Huszár B.

A KEZDŐCSAPATOK
HONVÉD PAKS
99 Rabóczki 77 Csernyánszki
29 Takács Á. 15 Horváth L.
4 Szmiljanics 73 Éger
5 Benjamin 30 Szabó J.
16 Magoc 11 Pintér A.
9 Dobos 25 Nikolov
14 Debreceni 6 Zováth
27 Moreira 13 Böde
22 Sztojakovics 49 Horváth S.
26 Hidi 10 Kiss T.
8 Arszenijevics 21 Tököli
Vezetőedző: Vezetőedző:
Sisa Tibor Gellei Imre

Gólszerző: Hidi (64.), ill. Tököli (92.)
Csere: Moreira helyett Abass (41.), Hidi helyett Maróti (82.), ill. Nikolov helyett Heffler (a szünetben), Horváth S. helyett Báló (54.), Szabó J. helyett Vári (84.)
Sárga lap: Arszenijevics (41.), Hidi (80.), Dobos (88.), ill. Szabó J. (29.), Nikolov (31.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik