A Haladás mind a három pontot elhozta a Nyíregyháza vendégeként

Vágólapra másolva!
2009.03.07. 20:40
A forduló előtt negyedik helyen álló Szombathelyi Haladás a hatodik Nyíregyházához látogatott a Soproni Liga 18. fordulójában. A hazaiak az egész mérkőzés alatt hadilábon álltak a támadásokkal az orkán erejű szélben megrendezett találkozón. A Haladás egy szerencsés szabadrúgásnak és egy gyors kontra után megítélt tizenegyesnek köszönhetően megnyerte a mérkőzést.
Sipos és Kenesei (balra) szerezték a meccs két gólját
Fotó: NS Archív
Sipos és Kenesei (balra) szerezték a meccs két gólját
Sipos és Kenesei (balra) szerezték a meccs két gólját
Fotó: NS Archív
Sipos és Kenesei (balra) szerezték a meccs két gólját


A mérkőzés előzményeihez tartozik, hogy Révész Attila, a hazaiak klubmenedzsere csak a cserék közé nevezte Bogdan Apostut, a Szpari házi gólkirályát. Állítólag elégedetlen volt az edzéseken mutatott teljesítményével. Helyén az elefántcsontparti Sindou Dosso kapott bizonyítási lehetőséget. Érdekesség, hogy három magyar játékossal kezdtek a hazaiak (Perényi romániai magyar), míg a Haladásnál egyetlen légiós sem szerepelt a csapatban.

Aktívabban kezdett a Szpari az orkán erejű szélben megrendezett mérkőzésen, többet is birtokolta a labdát, azonban mezőnyfölénye meddőnek bizonyult. Több lehetőséget dolgoztak ki a Haladás csatárai, főleg Sipos volt elemében. A hazai védők különösen sokat bizonytalankodtak, főleg Mboussi adott el sok labdát hátsó emberként. A szombathelyiek nem éltek a kínálkozó lehetőségekkel, a hazaiaknak pedig nem volt komoly támadásuk, így gól nélküli döntetlennel zárult az első félidő.

A második félidőben sem lett aktívabb a hazai csapat, a Haladás viszont Sipos Norbert szerencsés szabadrúgásával megszerezte a vezetést. Ennél a találatnál az egész védelem és a kapus is csak mozdulatlanul nézte, ahogy a labda a hálóba hullik.

Megpróbálta fokozni a nyomást a Nyíregyháza, Apostu is pályára lépett, a vendégek pedig teljesen a védekezésre rendezkedtek be, és a kontrákra összpontosítottak. Egy ilyen akció után Goia csak szabálytalanul tudta szerelni Kenesei Krisztiánt, az eredmény büntető és hazai kiállítás. A sértett a büntetőből megszerezte a vendégek második gólját.

A folytatásban még Mboussi megkapta második sárga lapját, így ő is idő előtt befejezte a mérkőzést. A végén a 47 Haladás drukker volt érthetően a boldogabb, a hazai szurkolók pedig Kassai játékvezetőn próbálták kitölteni dühüket és elkeseredettségüket. Elnézve azonban ezen a mérkőzésen a Nyíregyháza támadó játékát, nem is érdemeltek volna győzelmet.

SOPRONI LIGA


Nézőszám: 2000
Játékvezető: Kassai
Asszisztensek: Erős, Vámos
Tudósító: Bacskai János

A KEZDŐCSAPATOK
NYÍREGYHÁZA HALADÁS
33 Lazareanu 66 Rózsa
24 Perényi 2 Csontos
18 Mboussi 22 Guzmics
29 Goia 13 Balassa
3 Cornaci 15 Tóth P.
20 Minczér 4 Rajos
5 Zabos 21 Molnár B.
41 Sztojkov 14 Vörös
40 Imedasvili 9 Oross
27 Ramos 19 Kenesei K.
28 Dosso 18 Sipos N.
Vezetőedző: Révész AttilaVezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerző: Sipos (53'), Kenesei (76. – 11-esből)
Csere: Dosso helyett Apostu (59'), Ramos helyett Majoros (59'), Zabos helyett Szilágyi (80') ill. Kenesei helyett Andorka (80'), Rajos helyett Simon Á. (82'), Simon Á. helyett Tóth N. (84')
Sárga lap: Mboussi (14'), Perényi (44'), Mboussi (90+2')
Kiállítva:Goia (76'), Mboussi (90+2')
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik