Kísért a múlt: újabb sztrájkkal fenyeget a diósgyőri helyzet

Vágólapra másolva!
2009.01.14. 12:20
Diósgyőrben a fizetések átutalására már 2008 utolsó hónapjában három határidőt jelöltek ki, azonban tényleges kifizetés egyik alkalommal sem történt. A tartozások kiegyenlítésére számtalan ígéret született már, azonban csak egy biztos: a keret tagjai pénz nélkül kezdték meg a felkészülést.
Lépéskényszerben a diósgyőri vezetőség, nincs több idő a halogatásra
Mirkó István (archív)
Lépéskényszerben a diósgyőri vezetőség, nincs több idő a halogatásra
Lépéskényszerben a diósgyőri vezetőség, nincs több idő a halogatásra
Mirkó István (archív)
Lépéskényszerben a diósgyőri vezetőség, nincs több idő a halogatásra

„Elfogyott a türelem, ezt csapattársaim nevében mondhatom” – nyilatkozta a borsodiak megbízott csapatkapitánya, Tóth Mihály. Az ősszel 13 meccsen 6 gólt szerző játékos határozott kijelentése teljesen érthető, ilyen körülmények között kellene felkészülnie a folytatásra a jelenleg 12. helyen álló Diósgyőrnek.

TÓTH MIHÁLY SZABADON IGAZOLHATÓ

Dlusztus Imre, a Diósgyőr ügyvezetője a Borsod Online-nak nyilatkozott a december óta húzódó fizetési problémákkal kapcsolatos legújabb fejleményekről. A klubvezető elmondta, az öt szerb játékossal már megállapodott, így mindannyian folytatják a munkát Diósgyőrben és a délutáni edzésen már részt vesznek. A csapat számára az első lemondást az jelentette, hogy szabadon igazolhatóvá tették a gárda megbízott csapatkapitányát, Tóth Mihályt. A diósgyőri klub jelenlegi házi gólkirálya így alig fél év után távozhat is a borsodi együttestől.
„Egyetlen rossz szavam sem lehet a labdarúgókra, zokszó nélkül teszik a dolgukat – utalt a rá bízott futballisták profi szemléletére Sisa Tibor. – Edzőként azzal kell törődnöm, hogy a kerettagok a lehető legjobban dolgozzanak, azonban nem vitás, valamennyien elbizonytalanodtak az állandó ígérgetésektől. Nem tudom, mennyi fér még náluk a pohárba, azonban biztos, hogy egy újabb ígéret nem jönne jól...”

A borsodi csapat háza táján nem ez az első ilyen eset, a 2008-as labdarúgó Ligakupa 7. fordulóján a játékosok félórás sztrájkkal jelezték, ha nincs pénz, nincs foci. A 30 perces csúszás után azonban megmutatták, mire képesek, hazai pályán 5–0-ra győzték le a Bőcs csapatát.

A helyzet tehát kísértetiesen hasonló az év végiekhez, ezt tovább erősíti az a tény, hogy mintegy tizenöt játékos készül távozni a klubtól, ha nem utalják fizetését, és többen közülük sztrájkot terveznek a szerdai edzésnapra.

A feszültség tehát napról napra nő a klubnál, és ha a vezetőség nem szánja el magát egy gyors lépésre, a csapat könnyen a kiesés ellen harcolhat. Nemcsak a pályán, de a tárgyalóasztalnál is.

Az eset ugyanis hasonló vonásokat mutat a Sopron gárdájának kizárásakor történtekkel. A vezetők nem fizettek, halogatták az utalásokat, a játékosok megunták az ígéreteket, nem edzettek, míg végül a csapatot kizárták az első osztályból.

A Borsod Online információi szerint szerdán a DVTK délszláv labdarúgói már külön edzettek, valamint tárgyaltak Dlusztus Imre ügyvezetővel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik