Az utolsó pillanatban egyenlített a vendég Nyíregyháza a Fáy utcában

Vágólapra másolva!
2008.11.15. 20:20
A Soproni Liga utolsó őszi fordulójában a Vasas 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Nyíregyháza ellen. A piros–kékek a nyolcadik percben Németh Norbert góljával szereztek vezetést, a 88. percben azonban a csereként beállt Odrobéna Péter, aki korábban a Vasasban is megfordult, egyenlített, és döntetlenre mentette a találkozót.
A végén mentett pontot a Nyíregyháza
Fotó: Németh Péter
A végén mentett pontot a Nyíregyháza
A végén mentett pontot a Nyíregyháza
Fotó: Németh Péter
A végén mentett pontot a Nyíregyháza

A mérkőzést mindkét csapat kedvező előjelekkel várta: a tabellán harmadik helyezett Vasas legutóbbi öt hazai mérkőzésén győzött, az ötödik Nyíregyháza pedig legutóbbi három idegenbeli találkozóján nem talált legyőzőre.

Az első félidőben korán megszerezte a vezetést a hazai csapat: a nyolcadik percben Petar Divics cselezgetett a vendégek tizenhatosán belül, majd B. Tóthoz gurított, aki jobbal középre ívelt – az érkező Németh Norbert öt méterről a léc alá fejelt.

Ezt követően nem sok helyzetet láthatott a közönség. Inkább a mezőnyjáték dominált; kemény küzdelem folyt a pályán. Egymás tizenhatosáig el-eljutottak a csapatok, ám ezen a ponton megállt a tudomány. A támadások befejezése nem úgy sikerült, hogy különösebb veszélyt jelentett volna az ellenfél kapujára.

A második félidőt ott folytatták a csapatok, ahol az elsőt abbahagyták. Kivétel volt ez alól a 60. percben látott vendéglehetőség, amikor Perényi Szabolcs jobb oldali beívelését Bárányos Zsolt hat méterről fejelte kapura. Borszéki Csaba azonban bravúrral védte a jobb sarokra tartó labdát.

A 88. percben aztán felpörögtek az események: egy előre ívelt labdát a csereként beállt korábbi Vasas-játékos, Odrobéna Péter szerzett meg Ognjen Paripovics és Marius Unierzyski között, és a kimozduló Borszéki Csaba fölött a kapu közepébe ívelt.

Ezt követően mindkét csapatnak lett volna lehetősége a maga javára fordítani a mérkőzést, ám Sindou Dosso és Gyánó Szabolcs is hibáztak – előbbi például az üres kapu fölé emelt, miután a kimozduló Borszéki mellett elhúzta a labdát.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Illovszky-stadion
Nézőszám: 2500
Játékvezető: Fábián
Asszisztensek: Pápai Z., Demeter

A KEZDŐCSAPATOK
VASAS NYÍREGYHÁZA
26 Borszéki 1 Illyés
30 Sowunmi 24 Perényi
28 Unierzyski 18 Mboussi
17 Paripovics 29 Goia
21 Tóth A. 3 Cornaci
7 B. Tóth 21 Bárányos
10 Cs. Pavicsevics 17 Hegedűs T.
23 Dobrics 12 Miskolczi
9 Laczkó 27 Ramos
8 Németh N. 9 Apostu
19 Divics 41 Sztojkov
Vezetőedző: Klubmenedzser:
Mészöly Géza Révész Attila

Gólszerzők: Németh N. (8.), ill. Odrobéna (88.)
Csere: Laczkó helyett Lázok (68.), B.Tóth helyett Somorjai (75.), Divics helyett Gyánó (80.) ill. Hegedűs helyett Odrobéna (71.), Miskolczi helyett Dosso (71.), Apostu helyett Lippai (80.)
Sárga lap: Paripovics (17.), Laczkó (44.), ill. Ramos (36.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik