Csak döntetlenre volt képes otthon az MTK a győriek ellen

Vágólapra másolva!
2008.09.13. 17:02
A mérkőzésen elején jobban játszottak a hazaiak, gólt mégis a vendégek szereztek a félidő vége előtt nem sokkal, Kovács I. Zoltán révén, de a második félidőben Lambulics egy kérdésesen megítélt büntetővel egalizált. A továbbiakban nem született több gól, a végeredmény egy igazságos 1–1-es döntetlen.
Kovács Zoltán (neonsárgában) szerzett vezetést a vendégeknek
Fotó: Németh Péter
Kovács Zoltán (neonsárgában) szerzett vezetést a vendégeknek
Kovács Zoltán (neonsárgában) szerzett vezetést a vendégeknek
Fotó: Németh Péter
Kovács Zoltán (neonsárgában) szerzett vezetést a vendégeknek
Rangadóra került sor szombat délután a Hidegkuti - stadionban, hiszen az előző bajnokság arany- illetve bronzérmese mérkőzött meg egymással.

A mérkőzés kezdőrúgását Fenyvesi Antal végezte el, 60. születésnapja alkalmából és sajnos ez volt az első 10 perc egyetlen érdekesebb eseménye.

TIPPELJEN A MAGYAR BAJNOKSÁG MÉRKŐZÉSEIRE, ÉS NYERJEN A FANZONE JÁTÉKÁN!

Egészen a 14. percig, amikor Sztevanovics hibáját követően Pál könnyen megszerezhette volna a vezetést, de a rosszul kimozduló kapus mellett nem tudta rendesen megcsúsztatni a labdát a fiatal csatár.

Aztán nem sokkal később megint az MTK 9-e került hatalmas ziccerben, miután egy jobb oldali beadás teljesen egyedül találta, de nem tudott élni ezzel a lehetőséggel, gyengén kapura küldött labdáját Stark kivágta a gólvonal előtt.

Hiába volt nagy a hazaiak mezőnyfölénye, a kialakított helyzetek sora, mert a befejezésben mindig volt egy kis hiba, így az első fél óra után még mindig 0–0 állt az eredményjelzőn.

Ezt követően azonban Bajzát Péter és Kovács I. Zoltán percei következtek. A vendégek játékosai közül előbb a 33. percben egy remek összjátékot követően utóbbi veszélyeztetett, majd 1 perccel később ismét tar csatár próbálkozott fejjel Bajzát beadását követően. Hiába volt azonban szorongatott helyzetben a korábban újpesti játékos, nem tudták megakadályozni a gólszerzésben.

A félidő hátralévő részében ismét a fővárosi csapat próbálkozott hevesebben, de gól nem sikerült szerezniük, így a hátrány tudatában mehettek pihenni egyet.

De a 2. félidőre egy kicsit elkalandozva sikerült kijönniük az MTK játékosainak. Ugyanis még az első percben a gólpasszt jegyző Bajzát révén majdnem megduplázta az ETO előnyét.

Azonban csak 4 percig tartott az előny, miután Pál lapos beadását Stark kézzel sodorta el, Iványi játékvezető pedig habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. Hozzá kell tennünk, hogy a bíró hibázott a szituációnál. A labda mögé Lambulics állt, Sztevanovics eltalálta a lövés irányát, de az annyira jól volt helyezve, hogy a kapusnak nem volt esélye a hárításra.

A félidőben csereként beállt Gosztonyi a 60. percben pedig a vezetést is megszerezhette volna csapatának, amikor egy beadásra remek ütemben mozdult rá, de 5 méterről bele fejelte a középen álló Sztevanovicsba a labdát.

Ezt követően a küzdelem dominált a pályán, komoly helyzetet egyik csapatnak sem sikerült kialakítania, egészen a 72. percig, amikor Böőr harcolt meg keményen egy labdáért, majd Bajzáthoz centerezett, aki azonban hatalmas helyzetben nem tudta átvenni a labdát, pedig, ha belövi, akkor abszolút nyerő ember lehetett volna.

A mérkőzést 10 emberrel kellett befejezni a hazaiaknak, mivel Pál megsérült, de Garami Józsefnek nem volt több cseréje, így lehozta játékosát a pályáról.

Azonban a Győr ezt már nem tudta kihasználni, a végén maradt az 1–1-es döntetlen.

SOPRONI LIGA

Helyszín: Hidegkuti-stadion
Nézőszám: 1000
Játékvezető: Iványi Z.
Asszisztensek: Albert I., Medovarszki J.

A KEZDŐCSAPATOK
MTK GYŐR
1 Végh 1 Sztevanovics
23 Radulovics 23 Tokody
20 Lambulics 32 Stark
22 Rodenbücher 26 Supics
11 Melczer 6 Pintér A.
16 Nagy G. 10 Kovács Z.
17 Zsidai 7 Jäkl
6 Szabó Á. 8 Józsi
8 Kecskés 29 Koltai
13 Hrepka 18 Böőr
9 Pál A. 19 Bajzát
Szakmai igazgató: Vezetőedző:
Garami József Egervári Sándor

Gólszerzők: Lambulics (50. 11-esből) ill. Kovács Z. (34.)
Csere: Hrepka helyett Gosztonyi (szünetben), Szabó helyett Pátkai (71.) Radulovics helyett Szekeres (77.) ill. Pintér helyett Völgyi (67.), Koltai helyett Bicak (67.)
Sárga lap:Nagy G. (56.), Pátkai (78.), Kecskés (89.) ill. Pintér A. (15.) Böőr (90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik