Három itt, kettő ott: jó meccs, és MTK-győzelem a Hungária körúton

Vágólapra másolva!
2008.08.23. 22:08
Remek mérkőzést játszott egymással az MTK és a Paks együttese a magyar labdarúgó-bajnokság élvonalának (Soproni Liga) 5. fordulójában. A szombat esti mérkőzésen Pál András góljával szerezték meg a vezetést a Hungária körútiak, amire Tököli Attila még az első félidőben válaszolt. Másodszor a vendég zöld-fehérek jutottak előnyhöz Kiss Tamás révén, ám érkezett Lencse László, aki egyenlített, majd Pál a győztes gólt is megszerezte. A vége: 3–2.

A mérkőzés első negyedórája meglehetősen eseménytelenül telt el, aztán a félidő derekán beindultak a csapatok. Az MTK szerezte meg a vezetést Pál András révén, de a hazaiak nem sokáig örülhettek, mert a gólkirály-jelölt Tököli Attila öt perc elteltével egalizált.

Pár pillanattal később Tököli duplázhatott volna, ám elhibázta a hatalmas ziccert.

Összességében véve átlagos színvonalú játékrész után vonultak öltözőbe a játékosok, igaz, a túlzott passzivitás miatt kevés helyzetet láthattak a nézők. Az összjátékba néhol hiba csúszott, csak a két gól jelentett némi felüdülést. Túlságosan is tisztelték egymást a felek.

Fordulás után azonban a paksiak felgyorsították a játékot, ám hiába kerültek többször is gólhelyzetbe, nem tudták megszerezni a vezetést. Látván eredménytelenségüket, a vendégek is visszavettek a tempóból.

A hazaiak sokáig még helyzetig sem jutottak a második félidőben, mintha a ”csak gólt ne kapjunk” elvet követték volna.

Ez a taktika nem sokkal vége előtt megbosszulta magát, mert a 82. percben Kiss Tamás vezetéshez jutatta a vendégeket.

Ekkor úgy látszott, hogy a vendégek bravúros győzelmet aratnak, ám mégsem így lett. Két perccel a vége előtt jött az egyenlítés, majd a hosszabbításban Pál András berúgta a győztes gólt is.

A hazaiak ébredéséhez kellett a vendégek gólja is, de mindent egybevetve Garami József fiai megérdemelt győzelmet arattak.

SOPRONI LIGA


Nézőszám: 500
Játékvezető: Bede
Asszisztensek: Varga Zs., Ortó
Tudósító: Babják Bence

A KEZDŐCSAPATOK
MTK PAKS
1 Végh 1 Kovács A.
23 Radulovics 87 Vári
27 Pintér Á. 73 Éger
11 Melczer 3 Salamon
17 Zsidai 14 Hanák
18 Bajúsz 13 Böde
16 Nagy G. 16 Heffler
8 Kecskés 22 Sipeki
13 Hrepka 10 Kiss T.
9 Pál A. 7 Báló
2 Pátkai 21 Tököli
Vezetőedző: Vezetőedző:
Garami József Gellei Imre

Gólszerző: Pál (24.), Lencse (88.), Pál (91.) ill. Tököli (29.), Kiss (82.)
Csere: Hrepka helyett Lencse ((59.), Kecskés helyett Szabó (69.), Pátkai helyett Kulcsár (80.) ill. Vári helyett Kriston (46.), Sipeki helyett Horváth (74.), Kiss helyett Buzás (88.)
Sárga lap: Kecskés (57.), Radulovics (68.) ill. Vári (42.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik