Pokoli hangulat várható a Szpari–Loki regionális csúcsrangadón

Vágólapra másolva!
2008.08.17. 18:20
A Győr és a Debrecen egyaránt vereséget szenvedett a hétközi UEFA-kupa találkozón, ám a Debreceniek kudarcával ellentétben a kisalföldiek vendégjátéka nem jelentett csalódást. A bajnokságban fordított a helyzet: a Debrecen 100 százalékosan vezet, míg az ETO pont nélkül a tabella legalján tanyázik. A győriek hazai pályán fogadják a REAC-ot, míg Herczeg András fiai nyíregyházára látogatnak egy regionális csúcsrangadó keretén belül.
A Loki szurkolói Nyíregházán is pokoli hangulatot képesek teremteni
Fotó: Czagány Balázs
A Loki szurkolói Nyíregházán is pokoli hangulatot képesek teremteni
A Loki szurkolói Nyíregházán is pokoli hangulatot képesek teremteni
Fotó: Czagány Balázs
A Loki szurkolói Nyíregházán is pokoli hangulatot képesek teremteni

Nagy a készülődés Nyíregyházán, hiszen a térség talán legnagyobb presztízsű találkozóját rendezik majd vasárnap este, a Szpari a Lokit fogadja. Az élvonalban ez lesz a tizenötödik összecsapása a szomszédvári gárdáknak.

„Óriási presztízs csata vár ránk. Ezentúl a múlt heti csorbát is ki kell köszörülni. Nem csak az eredményre gondolok, hanem a játékosok hozzáállására is. A héten sikerült megbeszélnünk a problémákat, és azt gondolom, a játékosokban is tudatosult, hogy csak egymásért küzdve jutunk előre, és nem lehet egyénieskedni” – mondta Révész Attila, a hazaiak szakvezetője a csapat honlapján.

A nyíregyházi játékosok is pontosan tudják, hogy ez nem egy találkozó a sok közül, és sokszoros erőbedobással küzdenek majd a Magyar Kupa-győztes alakulat ellen.

„Minden egyes apró mozzanatra koncentrálni kell a játékosainknak. Ez a mérkőzés most több, mint egy bajnoki. Ez most nekünk: „A mérkőzés”. Aki vasárnap pályára lép, tudni fogja, hogy milyen fontos mérkőzés előtt állunk, és mindent megtesz a győzelemért, és a közönség szimpátiájának elnyeréséért” – mondta a hazaiak vezetőedzője.

A Szparinál két játékos sérülés miatt nem szerepelhet a meccsen: Szilágyi Norbert és Ivan Zaleh, érdekes, hogy tavaly is mindketten kihagyták a keleti rangadót.

Persze ezt Debrecenben sem kell senkinek magyarázni, Bernáth Csaba a Loki rutinos labdarúgója csak ennyit mondott:

„Ősdebreceniként pontosan tudom, hogy mit jelent a szurkolóinknak a Nyíregyháza elleni meccs, az egész év egyik legfontosabb derbije következik vasárnap.”

Parázs találkozó lesz, az biztos.

A másik határvégen az ETO a REAC-ot fogadja. Mindkét csapat hét közben is pályára lépett, bár nehezen említhető egy lapon a két ellenfél. Míg a győriek Stuttgartban UEFA-kupa mérkőzésen a VfB ellen léptek pályára, addig a sárga-kékek a megyei első osztályban szereplő Őrbottyánnal találkoztak.

Győrben nem játszhat a sérült Bicák és Stark, a REAC-nál viszont a lábadozó Torma Gábort leszámítva mindenki harcra kész. Az ETO a csütörtöki kupameccs és az utazás okozta fáradság ellenére mindenképp nyerni szeretne, hogy végre megszerezze első pontjait a Soproni Ligában.

Tekintse meg ÉLŐBEN Ön is a mérkőzéseket a Nemzeti Sport Online-on!

Nyregyháza–DVSC 20.00
Győri ETO–REAC 20.00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik