A kuvaiti nemzeti hős egy évre szerződhet Mészöly Géza csapatához

Vágólapra másolva!
2008.08.06. 18:19
A Honvéd és az Újpest elleni győzelem után is visszafogottan edzenek a Vasas futballistái. Az egyetlen kivételt talán a kuvaiti Naszer Mohszen al-Satti jelentette, ő ugyanis élete lehetőségeként éli meg, hogy a Vasassal készülhet, és ha bizonyítja tehetségét, akkor Európába szerződhet. Márpedig ez ritkaságnak számít Kuvaitban.
A kuvaiti hős edzés közben
Fotó: Farkas József (NS-archív)
A kuvaiti hős edzés közben
A kuvaiti hős edzés közben
Fotó: Farkas József (NS-archív)
A kuvaiti hős edzés közben

Tíz napja csatlakozott a Vasas keretéhez Naszer Mohszen al-Satti, aki egy Svájcban élő magyar menedzser közvetítésével került Magyarországra.

Azóta hazájában az érdeklődés középpontjába került, hiszen Kuvaitban nem mindennapi dolog, hogy egy hazai játékos Európába szerződhet.

Al-Satti az első számú kuvaiti klub, az al-Arabi csapatában szerepel hazájában, nagybátyja a hihetetlenül gazdag egyesület tulajdonosa.

A Vasas úgy került képbe Al-Satti számára, hogy az angyalföldiek az idén a felkészülés során Kuvaitban edzőtáboroztak, s 1–1-es döntetlent értek el az ország válogatottja ellen. Naszer Mohszen al-Satti ekkor nem volt tagja a nemzeti csapatnak, ám korábban már többször is meghívást kapott a keretbe.

A 177 centiméter magas, 71 kilogramm súlyú fiatalember az elmúlt napokban részt vett a Vasas valamennyi edzésén, és megmutatta, hogy remekül bánik a labdával – bár az erőnléte még nem tökéletes, Mészöly Géza vezetőedző véleménye szerint.

Ennek ellenére a klub a tervek szerint egyéves szerződést köt a futballistával.

„Nagy örömmel folytatnám pályafutásomat a Vasasban, már csak azért is, mert nem sok kuvaiti futballista volt, aki Európába szerződött – mondta a kedd délelőtti edzés után. – Óriási a felhajtás körülöttem, szinte állandóan csöng a telefonom, újságírók és tévések keresnek Kuvaitból, már-már nemzeti hősként kezelnek” – nyilatkozta szerződtetésével kapcsolatban a Nemzeti Sportnak Naszer Mohszen al-Satti.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik