Nem könnyű: az ETO-nak a Debrecen ellen kell lendületben maradnia

Vágólapra másolva!
2008.08.04. 17:24
Egyik legnagyobb riválisát, a Debrecent fogadja ma este a Győri ETO FC a Soproni Liga második fordulójának záró találkozóján. A múlt héten mindkét csapat túljutott aktuális ellenfelén az UEFA-kupában, így egy főpróbaként is felfogható a találkozó a következő nemzetközi megmérettetés előtt. Bár még nagyon az elején tart a bajnokság, abban mindkét vezetőedző egyetért, hogy nagyon nehéz, és akár sorsdöntő találkozó előtt állnak.
Rudolf Gergely szerezte a Loki eddigi összes bajnoki és UEFA-kupa-gólját
Fotó: MTI
Rudolf Gergely szerezte a Loki eddigi összes bajnoki és UEFA-kupa-gólját
Rudolf Gergely szerezte a Loki eddigi összes bajnoki és UEFA-kupa-gólját
Fotó: MTI
Rudolf Gergely szerezte a Loki eddigi összes bajnoki és UEFA-kupa-gólját

„Az utóbbi évek legsikeresebb magyar csapatát fogadjuk, így nagy várakozásokkal tekintünk a mérkőzés elé. Igazi hatpontos találkozó lesz az egyik nagy riválisunk ellen” – olvasható Egervári Sándor, a hazaiak vezetőedzőjének véleménye a klub honlapján.

A győriek a héten a grúz Zesztafoni elleni idegenbeli mérkőzésen harcolták ki a továbbjutást, és a szakember bízik benne, hogy a sikeres kirándulást követően megmarad csapata jó formája.

„Remélem, a Grúziában tapasztalt lendületes játékunkat át tudjuk menteni erre a meccsre is és meg tudjuk valósítani előzetes elképzeléseinket" – mondta a mester.

A helyzetet nehezíti, hogy Egervári Sándor továbbra sem számíthat a sérült Böőr Zoltán, Stark Péter, Eugene Fomumbod és Dudás Ádám játékára. Ott lesz azonban a pályán a „jolly-joker”, Bank István, aki eredetileg védekező középpályás, de játszott már jobbhátvédet is, de legutóbb Grúziában a védelem tengelyében kapott lehetőséget.

„A lényeg, hogy játsszak az együttesben – fogalmazott tömören a játékos. –Természetesen nyerni akarunk a Debrecen ellen és jó teljesítménnyel be is gyűjthetjük a három pontot."

Ami pedig a vendégeket illeti, elsősorban a remek formát elcsípő Rudolf Gergelyben bízhatnak, aki a csapat eddigi összes UEFA-kupa és Bajnoki gólját szerezte. A serdülő éveinek nagy részét a francia Nancy-ban töltő fiatal támadó bízik a hétfő esti sikerben, és csapat további fejlődésében.

„Még csak utánpótláscsapatokban értem el hasonló sorozatot. Jól sikerült a felkészülésünk, és a kisebb sérülésem ellenére úgy érzem, jó erőben vagyok. A sikeres bajnoki rajt és az UEFA-kupa siker jót tett az önbizalmunknak, persze pontosan tudjuk, hogy a csapat játéka még messze van a tökéletestől” – értékelt Rudolf.

Herczeg Andrásnak, a vendégek vezetőedzőjének a hátsó alakzat összeállításával lehetnek gondjai, hisz a vizsgálatok megállapították, hogy Komlósi Ádám sérülése súlyosabb, mint amilyennek elsőre tűnt, a középső védő térdében részlegesen elszakadt a belső oldalszalag.

A debreceniek szerencséje, hogy Mészáros Norbert felépült bokasérüléséből, így a védelem tengelyében ezúttal a villámgyors labdarúgó képviseli a rutint.

A mérkőzés a győriek számára különösen fontos, hisz az elmúlt fordulóban 2–1-es vereséget szenvedtek a Haladás otthonában, most az ETO Parkban javítani szeretnének.

A találkozó 20 órakor kezdődik, kövesse Ön is a Nemzeti Sport Online-on!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik