Volt kollégák csapatai feszülnek egymásnak az élvonalbeli nyitányon

Vágólapra másolva!
2008.07.26. 11:37
Tegnap hatalmas meglepetéssel és bajnokveréssel kezdődött a magyar labdarúgó-bajnokság 2008–2009-es évadja, szombaton pedig további öt mérkőzést rendeznek a Soproni Liga első fordulójában. A négy év után ismét élvonalbeli Haladás hatalmas elszántsággal várja a nagy terveket szövögető ETO-t, a Debrecen–ZTE meccsen két volt kolléga csapata küzd meg egymással, míg a Siófoknál az együttes 500. első osztályú találkozójára készülnek.
Dombi Tiborék (balra) győzelemmel kezdenék az idényt
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Dombi Tiborék (balra) győzelemmel kezdenék az idényt
Dombi Tiborék (balra) győzelemmel kezdenék az idényt
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Dombi Tiborék (balra) győzelemmel kezdenék az idényt

„Mit mondjak? Persze, hogy óriási a várakozás! Belépek az öltözőbe, és lerí a játékosok arcáról az elszántság. Remélem, hogy az eltökéltségük nem csap át görcsösségbe” – mondta Csertői Aurél, a Haladás vezetőedzője.

Igaz, ami igaz, Szombathelyen tombol a futball-láz: a hét elején az angol bajnokság bronzérmesét, az Arsenalt fogadták zsúfolásig megtelt lelátók előtt, és a hírek szerint az ETO elleni nyitányon is legalább tízezren szorítanak majd a Rohonci úton a sikeres kezdetért.

A győriek új mezekkel, az egyre szépülő ETO Parkkal és UEFA-kupa-szerepléssel hangoltak a rajtra. Egervári Sándor együttese a hivatalos célkitűzés szerint nemzetközi szereplést érő helyezést tűzött ki célul a szezonra, amihez a jó start nagyon jól jönne.

Az ország másik felében, Debrecenben két volt kolléga most egymás ellen készíti fel csapatát. Az egerszegiek kispadjára eaz előző idény után Supka Attila ült le, aki korábban évekig irányította a Debrecent, segítője pedig mindvégig a Loki jelenlegi klubmenedzsere, Herczeg András volt. Alighanem sok újdonsággal nem szolgálnak majd egymásnak.

A zalaiak játékoskerete a nyáron kicserélődött: kezdőcsapatnyi új labdarúgót igazolt a klub, míg a Lokinál az állandóság az úr: a legnagyobb változást a távozó Dorge Rostand Kouemaha helyére szerződtetett Oláh Lóránt érkezése jelentette. A Kaposvárról igazolt támadó a Zalaegerszeg ellen a kispadon kap helyet.

A Balaton partján külön öröm, hogy a bajnoki nyitányon az 500. élvonalbeli fellépését ünnepelheti a BFC Siófok együttese. Détári Lajos tanítványai a sokra hivatott FC Fehérvárt fogadják szombat este.

Egy másik fontos ünnep és debütálás a Budai II László Stadionhoz kötődik, ahol a REAC a tavaszi idénybeli száműzetését követően ismét hazai pályán futballozhat, és nem elég, hogy a nemrég elkészült villanyvilágítást avatják, de a 49 válogatott fellépést számláló Lisztes Krisztián is a bemutatkozásra készül.

SOPRONI LIGA, 1. FORDULÓ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik