Negyedik Szuperkupa-sikerét hazai pályán arathatja a Loki

Vágólapra másolva!
2008.07.20. 13:29
A tervekkel ellentétben egy mérkőzésen dől el az idei Szuperkupa sorsa. A vasárnap 20 órakor kezdődő találkozóra Debrecenben kerül sor, így a hazai pályán szereplő Loki valamivel előnyösebb helyzetben várhatja a bajnok MTK elleni fellépést. Ezt a megállapítást erősíti az a tény is, hogy a budapestiek talán a legfontosabb játékosuk, Kanta József nélkül kényszerülnek játszani.
Kanta József (elöl) az MTK ausztriai edzőtáborában szenvedett súlyos sérülést
Fotó: Farkas József
Kanta József (elöl) az MTK ausztriai edzőtáborában szenvedett súlyos sérülést
Kanta József (elöl) az MTK ausztriai edzőtáborában szenvedett súlyos sérülést
Fotó: Farkas József
Kanta József (elöl) az MTK ausztriai edzőtáborában szenvedett súlyos sérülést
A Debrecen a Magyar Kupa elhódításával szerzett jogot rá, hogy megmérkőzhessen a Szuperkupáért.

A hajdúságiak így Magyarországon először zsinórban negyedszer hódíthatják el a kupát, amelynek eredetileg két mérkőzésen, július 9-én és 12-én dőlt volna el a sorsa, ami viszont megzavarta volna a bajnok MTK edzőtáborozását.

A DVSC vezetői sportszerűen beleegyeztek a program megváltoztatásába, így egy meccsen döntenek a csapatok.

A debreceniek nem a legfrissebben futhatnak ki vasárnap este a gyepre, hiszen csütörtökön még Kazahsztánban játszottak UEFA-kupa-mérkőzést. A Sahtyor Karagandi elleni 1–1-es döntetlen során ráadásul a fejsérülést szenvedő Bernáth Csabával bővült a sérültlistájuk.

A hazai pálya viszont mellettük szól.

„Hosszú utat tettünk meg a héten, s a négyórás időeltolódás is megviselt a társaságot, így várható, hogy az MTK lesz a frissebb – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Herczeg András, a Debrecen klubmenedzsere. – Úgy tervezem, hogy néhány pihent játékost is pályára küldök, hiszen akik végigjátszották az UEFA-kupa-mérkőzést, valószínűleg fáradtabban fognak mozogni.”

„Várjuk a Szuperkupa-meccset, hiszen régen játszottunk saját közönségünk előtt, s remélem, sokan lesznek a lelátókon. Mi mindig győzni akarunk, s az MTK is a támadó szellemű futball híve, így mindenképpen jó mérkőzésre számítok” – mondta Herczeg.

Valóban jó mérkőzés lehet, de hogy Kanta József nem fog szerepelni rajta, az biztos. A középpályás az MTK kulcsjátékosává nőtte ki magát az elmúlt években, így nagy érvágás a kék-fehérek számára, hogy keresztszalag-szakadása miatt jó ideig nem számíthatnak rá.

„Két-három hete mondtam neki: még sohasem voltál ilyen jó formában, mint most, erre jött ez a súlyos sérülés… – kesergett Garami József, az egyszeres (2003) Szuperkupa-győztes MTK szakmai igazgatója. – Azóta több játékost kipróbáltam a posztján, egyelőre keresem a legjobb megoldást.”

A mérkőzésről szólva elmondta a rutinos szakember, hogy örül neki, hogy egy mérkőzés dönt, hisz a kupának ez a sajátossága, valamint biztos benne, hogy a remek hangulatú kilencven perc remek felmérő lesz a csapatok számára a jövő heti bajnoki rajt előtt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik