Kaposvár elleni győzelmével egyelőre megmentette edzőjét a ZTE

Vágólapra másolva!
2008.04.14. 20:10
A Soproni Liga 23. fordulójának záró mérkőzésén a Zalaegerszeg Roguy Meyé és Walter Róbert góljaival könnyedén, 2–0-ra győzte le a Kaposvárt. A hazaiak ugyan többet birtokolták a labdát ellenfelüknél, de a kapu előtt veszélytelenek voltak. A gyenge színvonalú találkozó végeredménye azt jelenti, hogy a vendégek szerb-német vezetőedzője, Szlavko Petrovics egy ideig még biztosan a helyén maradhat.
Waltner Róbert az átlagosnál jobb teljesítményt nyújtott, ráadásul, értékesített tizenegyesével eldöntötte a mérkőzést
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Waltner Róbert az átlagosnál jobb teljesítményt nyújtott, ráadásul, értékesített tizenegyesével eldöntötte a mérkőzést
Waltner Róbert az átlagosnál jobb teljesítményt nyújtott, ráadásul, értékesített tizenegyesével eldöntötte a mérkőzést
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Waltner Róbert az átlagosnál jobb teljesítményt nyújtott, ráadásul, értékesített tizenegyesével eldöntötte a mérkőzést
Napsütéses időben két némileg csalódott együttes lépett pályára Kaposvárott a 23. forduló záró mérkőzésén. A hazaiak a számukra az év mérkőzésének beharangozott, Bp. Honvéd ellen elveszített Magyar Kupa-elődöntő miatt búslakodtak, míg a zalaegerszegieknél a bajnokság előtt dobogóra várt csapat 8. helye miatt volt rossz a szurkolók és a vezetők szája íze.

Nagy Ferenc, az utóbbi öt fordulóban mindössze két pontot szerző ZTE elnöke nem is titkolta mérkőzés előtt adott nyilatkozatában, hogy a kaposvári találkozó a gárda szerb-német vezetőedzőjének, Szlavko Petrovicsnak az utolsó dobását jelentheti. Habár, a mester értetlenül állt a Nemzeti Sport újságírója által a gyenge eredmények mögött szakmai hibát firtató kérdései előtt, azért a lelke mélyén jól tudta, egy újabb vereség a magyarországi munkájába kerülhet.

Nos, a kék-fehérek gyors gólja arra utalt, mintha a játékosok szerették volna megmenteni edzőjük állását. Már az ötödik percben vezetést szereztek a gaboni Roguy Meyé találatával, aki Máté Péter 16 méterről leadott gyenge lövésébe szúrt bele az ötösön.

A vendégek gólja után magára eszmélt a Kaposvár, amely az első félidőben többet birtokolta a labdát ellenfelénél, szögleteket harcolt ki, de a kapu előtt nem volt szerencséje. Igaz, elsöprő támadásokról és óriási ziccerekről nem beszélhetünk a hazaiak részéről. Sőt, akár valamelyik kontratámadásából növelhette is volna előnyét a ZTE.

A szünet után sokáig nem történt semmi, a csapatok a középpályán gyűrték egymást. A csendes perceket az egyik oldalon Waltner Róbert, a másikon pedig Oláh Lóránt helyzete törte meg. Aztán ismét eseménytelen időszak következett, mígnem a zalaiak gólvágója, Waltner az egyik akció során könnyedén lefordult Zahorecz Krisztiánról, aki lerántotta a lövésre készülő csatárt.

A válogatott támadó higgadtan értékesítette a tizenegyeset, így 14 góllal vezeti a góllövőlistát. A második gól után lényegében eldőlt a találkozó, a Kaposvár becsületből ment előre, de a kapu előtt mindig elfogyott a tudománya.

A kirúgás szélén álló vendégek mestere a végén még azt is megtehette, hogy három cseréjével széttördelje az utolsó perceket, így maradt a 2–0-s ZTE-győzelem, ami minden bizonnyal azt jelenti, hogy Szlavko Petrovics egyelőre folytathatja a munkát Egerszegen.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Kaposvár
Nézőszám: 3000
Játékvezető: Bognár T.
Asszisztensek: Huszár B., Iványi I.

A KEZDŐCSAPATOK:
KAPOSVÁR ZTE
1 Milinte 1 Vlaszák
26 Grúz 2 Kocsárdi
17 Petrók 22 Miljatovic
28 Zahorecz 6 Botis
3 Pintér A. 5 Polgar
10 Leandro da Silva 20 Zatara
19 Pest K. 7 Molnár B.
25 Maróti 10 Davidov
24 Szakály D. 16 Máté P.
14 Oláh 9 Waltner
9 Alves 21 Meyé
Vezetőedző: Prukner László Vezetőedző: Szlavko Pertovics

Gólszerzők: Meyé (5.), Waltner (64.)
Csere: Alves helyett Kovácsevics (60.), Pest K. helyett N. Nikolics (73.), Maróti helyett Obrics (78.), ill. Waltner helyett Koplárovics (82.), Zatara helyett Tóth Z. (86.), Davidov helyett Vulin (90+1.)
Sárga lap: Da Silva (10.), Pintér Á. (38.), Zahorecz (64.), Grúz (74.), ill. Meyé (45.), Zatara (58.), Máté P. (84.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik