A duplázó Rudolf Gergely vezérletével könnyen nyert a DVSC

Vágólapra másolva!
2008.04.02. 19:03
Némi meglepetésre kissé tartalékosan vette fel a küzdelmet a tavalyi döntős az egyetlen állva maradt másodosztályú csapattal, a győri Integrál DAC-cal, amely egy félidőn keresztül ellenállt a Rudolf Gergely vezette debreceni rohamoknak. Végül még a jövő heti visszavágó is formalitás lett.
Rudolf Gergely kétszer is eredményes volt a DAC ellen
NS-archív
Rudolf Gergely kétszer is eredményes volt a DAC ellen
Rudolf Gergely kétszer is eredményes volt a DAC ellen
NS-archív
Rudolf Gergely kétszer is eredményes volt a DAC ellen

A Magyar Kupa idei kiírásának meglepetéscsapata, a másodosztályú Integrál DAC fogadta a tavaly a döntőig jutó DVSC-t, a meccs tétje a döntőbe jutás volt.

A vendégeknek a bajnokságban egyre halványodnak a reményei a nemzetközi kupaindulást jogosító helyezés elérésére az idény végén, ezért is meglepő, hogy meglehetősen tartalékosan küldte pályára fiait Herczeg András vezetőedző.

A debreceniek stabil kezdőcsapatából csak Leandro, Máté, és Kouemaha kaptak helyet a DAC ellen a kezdőben.

A vendégek valamivel nagyobb elánnal kezdték a mérkőzést, Leandro többször is próbálkozott távolról – a hazaiak pedig igyekeztek a védekezésre koncentrálni.

Az első negyedóra végén azonban lankadt a figyelem, így Rudolf megszerezhette a vezetést az élvonalbelieknek.

Gól ébresztően hatott a volt debreceni edző, Szentes Lázár által irányított győri csapatra, hiszen varázsütésre megváltozott a játéka a DAC-nak.

Nem is maradt el a jutalom, Balogh kapus hibája után Laki egyenlített. A hazai gól után az addig sem egetverő iram nagyot esett, köszönhetően többek között a hirtelen feltámadó nagy szélnek is, amely miatt sok hibát követtek el a csapatok.

A második játékrész annyiban tükrözte az elsőt, hogy ismét a vendégcsapat kezdett jobban, csak ezúttal nem kellett várni negyedórát a gólra. Rudolf második találatához Bisoye hibája is kellett, ám mindez nem von le semmit a debreceni támadó teljesítményének értékéből.

A Loki nagyon jó pillanatban került újra előnybe, lelkileg is megtörve az egyre inkább fáradó Integrált. Egy óra játék után már kiütközött a két csapat közötti osztálykülönbség, és ez gólokban is megmutatkozott: előbb az igen aktív Kouemaha szép egyéni akció végén talált be.

Az utolsó negyedóra elején Demjén értékesítette a Szilágyi megítéléséért ítélt büntetőt. A találkozó krónikájához tartozik, hogy a végén még a hazaiak középpályása, Fleischacker elvesztette a fejét, ezért kiállította Király játékvezető.

A vendégek szemernyi kétséget sem hagytak afelől, hogy tartalékosan jobb csapatot alkotnak a győrieknél, és a játék minden elemében felülmúlva a DAC-ot megérdemelten győzött még ilyen arányban is. Úgy fest, a jövő heti visszavágó pusztán formalitás lesz.

MAGYAR KUPA

ELŐDÖNTŐ
INTEGRÁL DAC–DVSC-TEVA 1–4 (1–1)

Helyszín: Győr
Nézőszám: 400
Játékvezető: Király K.
Asszisztensek: Szabó P., Szécsényi

A KEZDŐCSAPATOK
INTEGRÁL DAC DVSC-TEVA
1 Deli 12 Balogh J.
2 Pásztor Rezes
4 Szabadfi 2 Szűcs I.
12 Présinger 18 Máté
18 Csikós 4 Leandro
Szűcs 21 Fodor
5 Bisoye 28 Nagy Z.
Ludánszki 27 Demjén
Fleischacker 88 Huszák
9 Bali Rudolf
11 Laki 40 Kouemaha
Vezetőedző: Vezetőedző:
Szentes Lázár Herczeg András

Gólszerző(k): Laki (24.), ill. Rudolf (16., 48.), Kouemaha (67.), Demjén (76. - 11-es)
Csere: Szabadfi helyett Hegedűs (24.), Bisoye helyett Töltösi (57.), Szűcs L. helyett Müller (69.), ill. Leandro helyett Szakály P. (59.), Rudolf helyett Szilágyi (65.), Kouemaha helyett Spitzmüller (72.), Ludánszki (87.)
Sárga lap: Leandro (27.), Ludánszki (87.)
Kiállítva: Fleischacker (80.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik