Tisza Tibor megbüntette az ordító helyzeteit elpuskázó Vasast

Vágólapra másolva!
2008.03.31. 20:13
A magyar labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának záró mérkőzésén a második félidő közepéig gyengén játszó újpestiek Tisza Tibor gyönyörű szabadrúgásgóljával mindhárom pontot elvitték Angyalföldről. Mészöly Géza együttese rengeteg helyzetet dolgozott ki, de azokat sorra elhibázta, így még a döntetlenről is lemondhatott.
Tisza Tibor tökéletesen elvégzett szabadrúgása ismét három pontot ért a liláknak.
Fotó: Danis Barna
Tisza Tibor tökéletesen elvégzett szabadrúgása ismét három pontot ért a liláknak.
Tisza Tibor tökéletesen elvégzett szabadrúgása ismét három pontot ért a liláknak.
Fotó: Danis Barna
Tisza Tibor tökéletesen elvégzett szabadrúgása ismét három pontot ért a liláknak.

Napsütéses hétfő délután, remek hangulatban lépett pályára a két fővárosi együttes Angyalföldön. A Vasas igen rossz szériát tudhatott maga mögött a mérkőzés előtt, hiszen két fordulóval ezelőtt otthon kapott ki a Fehérvártól, majd elmúlt körben a Pakstól kapott egy hármast, ráadásul a másodosztályban szereplő DAC-cal szemben kiesett a Magyar Kupából.

Ennél jobb helyzetben volt az Újpest, amely utóbbi két bajnokiját megnyerte a Kaposvár és a Bp. Honvéd ellen, de a lila-fehérek játéka még így is messze-messze elmaradt a kívánalmaktól. A csapat úgy tűnik, csak szenved a tavasszal, és még mindig nem mutat érett, ötletes futballt. Mégis, a bajnoki címre törekvő együttes a Vasas elleni találkozó előtt jóval esélyesebbnek tűnt a három pont megszerzésére.

Nos, az első félidőben Mészöly Géza tanítványai felszívták magukat, talán annak is köszönhetően, hogy a szakmai stáb súlyos szankciókat helyezett (száműzetés a tartalékcsapatba) kilátásba a játékosok részére. Az önbecsülésükért játszó angyalföldiek mindenesetre egyik helyzetet a másikra alakították ki az újpesti kapu előtt.

A hazaiak két csatára, Lázok János és Thomas Sowunmi is remek formában futballozott. Az egyetlen, de annál nagyobb probléma viszont az volt, hogy a támadók a legígéretesebb lehetőségeiket is kihasználatlanul hagyták. Az Újpest futballjában továbbra is sok volt hiba, a vendégek bal oldalán rengeteg hazai akció futott végig, és csak a szerencsének köszönhették, no meg a Vasas-játékosok dekoncentráltságának, hogy nem kerültek hátrányba.

Látszott, hogy akarnak a vendégek, de kevés alkalommal jutottak el a Vasas kapujáig, igaz, kis mázlival akár ők is megszerezhették volna a vezetést. Az első félidő a magyar átlagnál jobb iramú találkozót, és sok (Vasas-) helyzetet hozott.

A szünet után sem változott a játék képe, némileg ugyan a lila-fehérek birtokolták többet a labdát, de az igazán nagy helyzeteket továbbra is a hazaiak alakították ki. Kincses Péter, Németh Norbert és Lázok János is ígéretes szituációban lőhetett kapura, a remekül, mondhatnánk válogatott formában lévő Balajcza Szabolcs azonban többször is bravúrral hárított.

Aztán, ahogy a futballban oly sokszor lenni szokott az Újpest szerezte meg a vezetést. Persze, nem érdemtelenül, a vendégek ugyanis a második félidő 20. percétől érezhetően átvették a játék irányítását, s a tavasszal a csapat húzóemberének számító Tisza Tibor gyönyörű szabadrúgásgóljával megszerezték a vezetést.

A gól után lendületben marad Urbányi István csapata és Hajdú Norbert szabadrúgásából, vagy Foxi Kethevoama kapura töréséből bebiztosíthatta volna a győzelmet. Nem így történt, mégis maradt az 1–0-s vendéggyőzelem, mert a Vasas az utolsó tíz percben már nem tudott megújjulni.

A győzelemmel az Újpest továbbra is versenyben maradt a bajnoki címért, négy pontra van lemaradva a listavezető MTK-tól.

SOPRONI LIGA


Helyszín:Illovszky-stadion
Nézőszám: 3000
Játékvezető:Fábián M.
Asszisztensek: Varga Zs., Pápai Z.

A KEZDŐCSAPATOK:
VASAS ÚJPEST
33 Németh G. 1 Balajcza
27 Balog Zs. 16 Regedei
5 Pandur 15 Juhár
28 Unierzyski 21 Korcsmár
32 Piller 3 Sadjo
23 Kincses 5 Bozsics
10 Pavicsevics 9 Habi
6 Nikolics 20 Foxi
8 Németh N. 8 Hajdú N.
11 Lázok 10 Kovács Z.
30 Sowunmi 28 Tisza
Vezetőedző: Mészöly Géza Vezetőedző: Urbányi István

Gólszerző(k): Tisza (67.)
Csere: Pandur helyett B. Tóth (68.), Lázok helyett Jovánczai (78.), Nikolics helyett Bielik (90.), ill. Korcsmár helyett Böjte (46.), Tisza helyett Györök (86.), Foxi helyett Dourandi (90.)
Sárga lap: Piller (22.), Nikolics (40.), Pavicsevics (58.), ill. Tisza (82.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik