Meglepően jó játékkal mentett pontot a Diósgyőr az MTK otthonában

Vágólapra másolva!
2008.03.17. 20:24
A magyar labdarúgó-bajnokság élvonalának (Soproni Liga) 19. fordulójának záró mérkőzésén a sérülésektől tizedelt Diósgyőr meglepetésre döntetlent ért el az MTK otthonában. Az 1–1-s döntetlennel végződő találkozón Kanta József 54. percben szerzett góljára a japán Homma Kazuo az utolsó percben válaszolt, lesgyanús helyzetet követően.

Nem várta kedvező előjelekkel a jóval esélyesebb MTK elleni vendégjátékát a DVTK, hiszen két rutinos futballistájáról, a középpályás, Vitelki Zoltánról és a védő, Sebők Vilmosról is le kellett mondania Vágó Attila vezetőedzőnek sérülés miatt. Ráadásul, a 9. percben Lipusz Norbert is lekéredzkedett a pályáról, egy ütközést követően a csatár is megsérült.

Nos, elképzelhető, hogy a szokatlan összetételnek is köszönhető volt, hogy a vendégek az első percekben rögtön gólt kaphattak volna, az MTK fiataljai azonban kétszer is nagy helyzetben hibáztak. A kezdeti megilletődöttség után, váratlanul magára talált a Diósgyőr és bátor, lelkes játékkal többször is eljutott a hazaiak kapuja elé.

Az első félidő közepén kifejezetten jó iramú mérkőzést láthatott az alacsony számú közönség, mindkét csapat tagjai sokat futva próbáltak helyzeteket kialakítani. Az igazsághoz azonban hozzá tartozik, hogy a kapuk nem forogtak állandó veszélyben. Mindenesetre, tény, hogy a kék-fehérek játékkedve visszaesett, míg a vendégek különösen a jobb oldalon, Szélpál Tamás jóvoltából vezettek támadásokat, de Simon András is aktívnak látszott.

Persze, igazságtalanok lennénk, ha nem írnánk az MTK korszerű, gyors akcióiról, Kanta József látványos megmozdulásairól, vagy Pollák Zoltán felső kapufájáról, de a szünetig ezekből nem sikerült betalálnia a bajnoki elsőségért kiélezett küzdelmet folytató fővárosiaknak.

A második félidőben továbbra sem látszott megadni magát a Diósgyőr, és az 50. percben a japán középpályás, Homma Kazuo a mérkőzés legnagyobb helyzetét hagyta ki. Az elhibázott lehetőség négy perccel később megbosszulta magát, ugyanis a sokat szabálytalankodó Pintér Zoltán egyik belépője után Kanta József szabadrúgásból csavart jobbal, mesterien a vendég kapu bal oldalába.

A gólt követően sem került fölénybe az MTK, mert a vendégek tavaszi legjobb teljesítményüket nyújtva kitűnően tartották magukat. Sőt, továbbra is bátran támadtak, de az utolsó percig képtelenek voltak betalálni a hazaiak hálójába. Ekkor a kitűnően játszó japán középpályás, Homma Kazuo gurított 3 méterről az üres kapuba.

A DVTK a mutatott játéka alapján teljesen megérdemelten rabolt pontot a kék-fehérek otthonából. A fővárosiak a döntetlennel vetélytársainak kedvezett, és már csak egyetlen pont az előnye a DVSC-vel szemben.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Hidegkuti-stadion
Nézőszám: 1500
Játékvezető: Bognár T.
Asszisztensek: Szabó P., Kovács Z.

A KEZDŐCSAPATOK:
MTK DVTK
1 Végh Z. 26 Köteles
22 Rodenbücher 69 Mogyorósi
20 Lambulics 33 Hegedűs Gy.
16 Pintér Á. 27 Szélpál
24 Pollák 3 Elek N.
7 Kulcsár 14 Kamber
2 Pátkai 23 Pelecaci
6 Szabó Á. 6 Pintér Z.
19 Kanta J. 28 Virág A.
13 Hrepka 9 Simon A.
28 Urbán G. 19 Lipusz
Szakmai igazgató: Vezetőedző:
Garami József Vágó Attila

Gólszerző(k): Kanta J. (54.), ill. Homma (90.)
Csere: Urbán G. helyett Pál A. (46.), Kulcsár helyett Kecskés (67.), ill. Lipusz helyett Homma (9.), Pintér Z. helyett Kállai (59.), Szélpál helyett Cardozo (76.)
Sárga lap: Pátkai (82.), ill. Pintér Z. (34.), Mogyorósi (45+1.), Kállai (64.), Elek N. (72.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik