Koller Ákos fejese döntött Angyalföldön a Fehérvár javára

Vágólapra másolva!
2008.03.15. 18:22
Az első félidőben a Fehérvár, míg a másodikban a Vasas játszott némileg fölényben. Ennek megfelelően úgy is tűnt, hogy Sitku Illés, illetve Németh Gábor egy-egy értékesített tizenegyesével döntetlenre végződik a találkozó, Koller Ákos azonban két perccel a rendes játékidő vége előtti fejesgóljával a vendégek javára döntötte el a bajnoki mérkőzés sorsát.
Disztl László győzelemre vezette együttesét Angyalföldön
Fotó: Németh Ferenc
Disztl László győzelemre vezette együttesét Angyalföldön
Disztl László győzelemre vezette együttesét Angyalföldön
Fotó: Németh Ferenc
Disztl László győzelemre vezette együttesét Angyalföldön

A középmezőnyben elhelyezkedő csapatok csatája döntetlenszagú eredményt ígért, és kiegyenlített játékot. A fordulót megelőzően a két gárda között mindössze egyetlen pont különbség volt a fehérváriak javára, melynek vezetőedzője, Disztl László annak idején az angyalföldiek klubigazgatójának, Vancsa Miklósnak is trénere volt.

A Vasas az ősszel 5–2-ra kapott ki Székesfehérvárott, s most a visszavágás, valamint az előzés lehetősége motiválta a hazaiakat. Sajnos, a találkozó csendes mederben zajlott, az első félidőben kevés helyzettel, de a vendégek többet birtokolták a labdát és többször is veszélyeztettek, mint Mészöly Géza együttese.

Simek Péter és Polonkai Attila volt agilisabb az átlagosnál, utóbbit a 40. percben vezetett akciója során Nenad Nikolics tartotta fel a tizenhatoson belül, Veizer játékvezető pedig a tizenegyes pontra mutatott. A vendégek büntetőjét a csatár Sitku Illés biztosan értékesítette, azaz megérdemelt előnnyel vonulhatott pihenőre a Fehérvár.

A második félidőben feleszmélt a Vasas, és magához ragadta a kezdeményezést. Persze fergeteges rohamokat ekkor sem láthatott a hazai publikum, de legalább az akarás látszott az angyalföldi játékosokon. A télen igazolt szerb csatár, Petar Divics a mai találkozón is elemében volt, vele jó üzletet csináltak a piros-kékek. Egy fecske azonban nem csinál nyarat.

Mindenestre, az akarásnak meg lett az eredménye: egy támadás végén B. Tóth Balázst akasztotta Horváth Gábor a vendégtizenhatoson belül. Újabb tizenegyes következett, melyet a hazai szurkolók kedvence, Németh Norbert értékesített.

A játék képe alapján is igazságos döntetlen helyett, végül mégis a Fehérvár távozott három ponttal, a védő Koller Ákos ugyanis két perccel a rendes játékidő vége előtt Németh Gábor felett a felsőléc segítségével a kapuba bólintott. A győzelemnek köszönhetően a tavasznak megújult szakmai háttérrel nekivágó fehérváriak folytathatják a felzárkózásukat a táblázat felső régiójához.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Illovszky-stadion
Nézőszám: 2500
Játékvezető: Veizer
Asszisztensek: Fehér Gy., Berettyán

A KEZDŐCSAPATOK:
VASAS FC FEHÉRVÁR
33 Németh G. 1 Sebők Zs.
27 Balog Zs. 20 Lázár P.
14 N. Nikolics 5 Koller
28 Unierzyski 3 Horváth G.
18 Füzi Á. 4 Mohl
23 Kincses 7 Simek
10 Pavicsevics 6 Sifter
8 Németh N. 14 Farkas B.
25 Tóth B. 8 Polonkai
11 Lázok 15 Nagy D.
10 Divics 9 Sitku
Vezetőedző: Vezetőedző:
Mészöly Géza Disztl László

Gólszerző(k): Németh (61. – 11-esből), ill. Sitku (40. – 11-esből), Koller (88.)
Csere: Pavicsevics helyett B. Tóth (9.), Kincses helyett Piller (77.), ill. Nagy D. helyett Dajic (73.), Farkas B. helyett Dvéri (73.), Simek helyett Csobánki (89.)
Sárga lap: Lázár (44.), Nagy D. (56.), Horváth G. (70.), Sifter (82.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik