Pető Tamás már nem Újpesten kezdi meg a téli felkészülést

Vágólapra másolva!
2007.12.07. 17:14
Közös megegyezéssel szerződést bontott az Újpest FC és Pető Tamás. A 33 esztendős játékos – családi okokra hivatkozva – maga kérte a megállapodás megszüntetését - adta hírül a lila-fehér klub hivatalos honlapja, az ujpestfc.hu.
Pető családi okokra hivatkozva távozik
NS-archív
Pető családi okokra hivatkozva távozik
Pető családi okokra hivatkozva távozik
NS-archív
Pető családi okokra hivatkozva távozik

"A szerződés felbontását én kezdeményeztem, és köszönöm a klubnak, hogy azt akceptálta. Családi okok miatt döntöttem úgy, hogy nem folytatom tovább Újpesten" - kommentálta a történteket a tizennégyszeres válogatott játékos az Újpest honlapján.

"A családomnak túl sok volt az országváltás, gyermekeim beilleszkedési problémákkal küzdöttek, én pedig csak nagyon kevés időt tölthettem velük, mert naponta ingáztam Budapest és Veszprém között" - tette hozzá Pető, aki kijelentette, hogy a jövőben csak olyan csapathoz igazol, ahol a feltételek adottak lesznek ahhoz, hogy több időt töltsön gyermekeivel és feleségével.

Pető Tamás hat Hollandiában töltött szezon után igazolt haza Újpestre. A Bredánál töltött éveket követően a játékos úgy nyilatkozott, olyan csapatban szeretne szerepelni, amely képes megnyerni a bajnokságot. A lila-fehérek még az élen végezhetnek a 2007-2008-as Soproni Ligában, de már Pető nélkül...

Sallói István, az Újpest frissen kinevezett sportigazgatója természetesen nem örült a 33 éves labdarúgó döntésének.

"Nagyon sajnáljuk, hogy a játékos így döntött, de el kellett fogadnunk ezt a helyzetet. Tamás személyében univerzális, értékes játékost vesztettünk el – hiszen két poszton is kiemelkedő teljesítményre képes futballista –, ugyanakkor nagyon korrekt volt, hogy szándékát most jelezte, mert az átigazolási szezonban remélhetőleg tudjuk őt pótolni - elemezte a történteket Sallói.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik