A Honvéd a Kazincbarcikával, a bajnok a Fehérvárral találkozik

Vágólapra másolva!
2007.11.09. 12:32
Pénteken a Magyar Labdarúgó-szövetség székházában kisorsolták a Magyar Kupa negyeddöntőit, amelyben a címvédő Honvéd a Kazincbarcikával találkozik. A háromszoros bajnok Debrecen a Fehérvárral csap össze, ez az egyetlen olyan párharc, amelyben két élvonalbeli gárda mérkőzik.
Honvéd-ünneplés a tavaszi döntő után
NS-archív (M. Németh Péter)
Honvéd-ünneplés a tavaszi döntő után
Honvéd-ünneplés a tavaszi döntő után
NS-archív (M. Németh Péter)
Honvéd-ünneplés a tavaszi döntő után

Az NB I-ben listavezető Honvéd a legjobb tizenhat között két győzelemmel búcsúztatta a Sopront, és a tavaszi folytatásban is kiváló eséllyel indul harcba a továbbjutásért. Supka Attila együttesét azonban óva intheti a Diósgyőr példája, az élvonalbeli csapat a nyolcaddöntőben idegenben 3-1-re kapott ki az NB II-es Kazinbarcikától és a visszavágón is csak 1-1-re volt képes.

A Fehérvár és a Debrecen hétfőn találkozott a pontvadászatban és némi meglepetésre gólnélküli döntetlent hozott a meccs. Sőt, a hazaiak akár a három pontot is begyűjthették volna, de szabályos góljukat nem adta meg a játékvezető.

Az MK mindig szolgáltat meglepetéseket és ez akár újra előfordulhat a Gyirmót és a Kaposvár párharcában. A másodosztályban vitézkedő együttes a legjobb tizenhat között 2-1-es összesítéssel búcsúztatta a Nyíregyházát, de nyilvánvaló, hogy a Ferencváros kupaálmait szertefoszlató Kaposvár esélyesként várja a negyeddöntőt.

Szintén éles csata várható az Integrál-DAC és a Vasas kettős randevúján. A győriek a legutóbbi körben 11-0-s összesítéssel búcsúztatták a Szekszárdot, míg a Vasas 6-2-vel múlta felül az NB III-as Putnokot.

A visszavágókra egy héttel később, március 26-án kerül sor.

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ

Március 19., 17 óra: Integrál DAC – Vasas

Március 19. 15 óra: KBSC FC – Budapest Honvéd

Március 19. 18 óra: FC Fehérvár – DVSC-TEVA

Március 19., 19 óra: Gyirmót – Gabona Trans-Kaposvár
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik