A Honvédnak vagy a Vasasnak sikerül kilábalni a hullámvölgyből?

Vágólapra másolva!
2007.11.02. 16:13
Budapesti "rangadóval" indul a labdarúgó NB I. 13. fordulója péntek este, a Honvéd a Vasas otthonában, a Fáy utcában vendégszerepel. Mészöly Géza vezetőedző szerint háromesélyes találkozó elé nézünk, a túloldalon Supka Attila is optimista, szerinte képes kilábalni a kisebb hullámvölgyből és három ponttal távozni Angyalföldről. Az összecsapásnak további pikantériát kölcsönöz, hogy az egyik oldalon Németh Norbert, a másikon Bárányos Zsolt egykori csapata ellen lép majd pályára.
Genito (balra) és Lázok (jobbra) is nyerni szeretne a Fáy utcában péntek este
Genito (balra) és Lázok (jobbra) is nyerni szeretne a Fáy utcában péntek este
Genito (balra) és Lázok (jobbra) is nyerni szeretne a Fáy utcában péntek este
Genito (balra) és Lázok (jobbra) is nyerni szeretne a Fáy utcában péntek este

A találkozó a papírforma szerint a Honvéd sikerével kecsegtet inkább, az alsóházban szerénykedő Vasas azonban gyenge formája ellenére meglepetést okozhat, hiszen Supka Attila együttese sem kápráztatta el drukkereit utóbbi két meccsén, a Kaposvár és a Győr ellen is felejthető produkciót nyújtottak hazai pályán.

Mindkét csapatnak égető szüksége van azonban a pontokra, a kispestiek ugyanis a bajnoki címért hajtó négyesfogat (Debrecen, Honvéd, MTK, Újpest) tagjai, míg a vendégek egy esetleges vereséggel "megragadhatnak" az alsóházban.

"Remélem, hogy sikerül kikerülnünk abból a hullámvölgyből, ami az utolsó két bajnoki mérkőzésen tapasztalható volt. Mindent megtettünk ennek érdekében, igazából a mérkőzés dönti el, hogy ez mennyire sikerült. Nagyon reméljük, hogy a Vasas ellen eredményesek tudunk lenni, ami végre pontokban is megmutatkozik" – nyilatkozta Supka Attila a klub hivatalos honlapjának.

Hazai oldalon két sérültről tudni: Dobos Attilára és Vincze Gáborra sem számíthat a vezetőedző. Mico Szmiljanics sem szerepelhet a védelem tengelyében, három sárgalapja miatt eltiltását tölti.

A Vasasnál Mészöly Géza vezetőedző bizakodó, arra nézve, hogy csapata meg tudja ismételni az előző szezon utolsó meccsén mutatott játékét (akkor a piros-kékek nyertek 3-1-re).

Bár az idei bajnokágban mindössze egy vereséget szenvedett el a Vasas hazai környezetben, ennek ellenére rendkívükl nehéz dolguk lesz, hiszen a Honvéd idegenben ebben a szezonban még nem kapitulált.

Mészöly abban is bízik, hogy mivel a Ligakupa-részvétel most nem nehezítette a felkészüléseket, a kiadós tréningnek kézzel fogható hatása lesz a piros-kékek játékára.

A hírek szerint a november elejére beígért szenegáli légió csak november 12-én érkezik majd meg Angyalföldre, így várat még magára az afrikai erősítés.

LABDARÚGÓ NB I

KEZDŐCSAPATOK
VASAS BP. HONVÉD
33 Németh G. 1 Tóth I.
27 Balog Zs. 36 Schindler
5 Pandur 6 Pomper
20 Popovic 5 Benjamin
21 Tóth A. 3 Tóth B.
23 Kincses 79 Genito
10 Pavicsevics 30 Berdó
14 Tandari 22 Bárányos
8 Németh N. 19 Diego
11 Lázok 23 Hercegfalvi
30 Sowunmi 18 Abraham
Vezetőedző: Vezetőedző:
Mészöly Géza Supka Attila
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik