Hazai pályán kapott leckét labdarúgásból a Debrecen a Diósgyőrtől

Vágólapra másolva!
2007.10.31. 20:22
Hazai pályán szenvedett vereséget a magyar Ligakupa elődöntőjében a Debrecen. Miroslav Beránek vezetőedző csapata már az első félidőben kétgólos hátrányba került, miután Katona és Simon is bevette Balogh kapuját. A második játékrészben ugyan a csereként beállt Sidibe szépített, ám Simon és Lipusz találataival kialakult az 1-4-s végeredmény.
Simon Attila és Elek Norbert öröme: a DVTK leiskolázta a Lokit
Simon Attila és Elek Norbert öröme: a DVTK leiskolázta a Lokit
Simon Attila és Elek Norbert öröme: a DVTK leiskolázta a Lokit
Simon Attila és Elek Norbert öröme: a DVTK leiskolázta a Lokit

Előzetesen a DVSC szurkolói azt találgatták: vajon megnyugtató előnyt szerez-e csapatuk a diósgyőri visszavágóra, vagy kedvenceik csak simán nyernek. Nos, a meccs sima volt - a DVTK szemszögéből. A vendégek végül 4-1-re nyertek.

A zuhogó esőben az első negyedórában kiegyenlített játék folyt a pályán, ekkor még senki sem számolt azzal, hogy az első találkozón megnyugtató előnyt szerez a DVTK.

A 17. percben azonban porszem került a magyar pályán igen jól teljesítő Loki gépezetébe. Ekkor egy előreívelt szabadrúgást követően Balogh mozdult ki rossz ütemben kapujából, a szemfüles Katona pedig köszönte a lehetőséget, és az üres kapuba bólintotta a labdát. (0-1)

Ha az első találatnál a hazai kapust, akkor a másodiknál az egész debreceni védelmet kritikával lehet illetni. A 28. percben Simon-Abbas és újra Simon volt a labda útja, a vendégek gólvágójának pedig nem volt nehéz feladat az üres kapuba gurítani a labdát. (0-2)

A gól teljesen érthetően kicsapta a biztosítékot Beráneknél, aki már az első félidő 32. percében cserére (ráadásul kettősre) szánta el magát. Kouemaha és Sidibe érkezett Zsolnai és Sztojkov helyére.

A szünet után úgy tűnt a váltás meghozza a várt eredményt. A 49. percben Sándor gyorsan elvégzett szabadrúgása után Sidibe lépett ki, majd miután higgadtan elhúzta a labdát Köteles mellett, az üres kapuba gurított. (1-2)

A Loki feltámadása azonban tiszavirág-életű volt. A folytatásban az első félideihez hasonló forgatókönyv szerint alakultak az események.

Az 58. percben ismét Simon szerzett gólt csapatának. A támadó 13. találatát szerezte a szezonban, amikor Balogh lába közt a kapuba vágta a labdát. Az esetnél a hazai kapus megsérült, helyére Verpecz érkezett. (1-3)

A tőrt végül Lipusz forgatta meg a Loki hátában, amikor a Simon lövése után kipattanó labdát a hazai kapuba lőtte. (1-4)

Az első mérkőzésen tehát megnyugtató előnyt szerzett a Diósgyőr az ezen a délutánon igen indiszponáltan játszó Debrecen ellen.

LIGAKUPA

ELŐDÖNTŐ:
DEBRECEN-DIÓSGYŐR 1-4 (0-2)
DVSC: Balogh J. (Verpecz, 61.) - Nagy Z., Komlósi, Bíró, Leandro - Czvitkovics, Kiss Z., Sándor T., Dzsudzsák - Sztojkov (Sidibe, 32.),
Zsolnai (Kouemaha, 32.) Vezetőedző: Miroslav Beránek
DVTK: Köteles - Leo, Hegedűs, Kállai, Elek - Kassim, Abass, Sipeki, Katona, Lipusz - Simon A. (Klieber, 75.) Vezetőedző: Vágó Attila
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik