A Gyirmót megtréfálta a Nyíregyházát, minimális a kispesti előny

Vágólapra másolva!
2007.10.24. 21:37
Az NB II-es Gyirmót SE hazai pályán kétgólos előnyt szerzett az élvonalbeli Nyíregyháza ellen a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, a párharc első mérkőzésén. A meccs mindkét találatát Varga Gábor szerezte. A Bp. Honvéd 2-1-re verte a Bozsik Stadionban a Sopront, így minimális előnnyel várhatja a visszavágót.
Abass öröme némileg korai volt, bár a Honvéd csak magát okolhatja, hogy nem sikerült nagyobb különbséggel nyernie
Abass öröme némileg korai volt, bár a Honvéd csak magát okolhatja, hogy nem sikerült nagyobb különbséggel nyernie
Abass öröme némileg korai volt, bár a Honvéd csak magát okolhatja, hogy nem sikerült nagyobb különbséggel nyernie
Abass öröme némileg korai volt, bár a Honvéd csak magát okolhatja, hogy nem sikerült nagyobb különbséggel nyernie

A Nyíregyházán még erősen érződött a hétfői, MTK elleni, 2-0-ra elveszített mérkőzés utóhatása. A szabolcsiaknak alaposan össze kell kapniuk magukat, hogy hazai pályán kiharcolják a továbbjutást a bizonyára szívósan védekező másodosztályú élcsapat ellen.


Az NB I korábbi listavezetője, a Bp. Honvéd Bárányos és Abass találataival 16 perc után már 2-0-ra vezetett a Sopron ellen, és az első félidő nagy részét uralta Supka Attila vezetőedző együttese.

Ebben az időszakban a soproniak szinte észre sem lehetett venni a pályán.

A játékrész második felében már kiegyenlítettebb lett a játék, de még mindíg a Honvéd irányította a mérkőzést.

A szünet után megtört a Honvéd lendülete, a hazai játékosok pontatlanok voltak, keveset futottak, s a csere sem lendített a csapat játékán.

A vendégcsapat több ziccert is kihagyott, a kapufát is eltalálta.

A hajrában a Honvéd három ordító helyzetet puskázott el, majd jött a hidegzuhany: a 84. percben egy céltalannak tűnő beadás után Schindler Zana elé tálalta a labdát, ő középre gurított Aquinónak, s az olasz csatár higgadtan helyezett a kapu jobb oldalába (2-1).

LABDARÚGÁS, MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

GYIRMÓT SE – NYÍREGYHÁZA 2–0 (1–0)
Győr-Gyirmót, 500 néző. Vezette: Arany T. (Takács G., Butkai Zs.)
GYIRMÓT: Molnár L. – Földes K., Kozmér, Radics, Szabó Cs. – Varga G., Baumgartner (Nagy L., 86.), Horváth R., Németh L. – Oross (Polyák, 90.), Burányi (Tóth N., 66.). Vezetőedző: Hannich Péter
NYÍREGYHÁZA: Erdélyi – Perényi (Hegedűs, 71.), Zaleh, Ambrusz, Charles – Vukadinovics, Minczér, Lippai, Miskolczi – Montvai (George, a szünetben), Rojas (Szilágyi, a szünetben). Menedzser: Révész Attila
Gólszerző: Varga G. (23., 68.)
Kiállítva: Ambrusz (80.)
Jó: Radics, Kozmér, Németh L., Varga G., ill. Miskolczi, Lippai

MESTERMÉRLEG
Hannich Péter: – Végig fegyelmezetten, taktikusan játszottunk, így győzelmünk, úgy érzem, megérdemelt – bár a párharcnak még nincs vége.
Révész Attila: – Csapatunkon nagyon látszott a hétfői mérkőzés okozta fáradtság, de ez nem lehet mentség erre a teljesítményre. A hazaiak okos játékkal szereztek kétgólos előnyt.

BUDAPEST HONVÉD – SOPRON FC 2–1 (2–0)
Bozsik-stadion, 800 néző. Vezette: Király K. (Huszár B., Kovács Z.)
HONVÉD: Tóth I. – Schindler, Benjamin, Szmiljanics, Tóth B. (Ivancsics, 55.) – D. Abass (Magasföldi, 62.), Genito, Bárányos, Vincze Z. – Hercegfalvi (Palásthy, 55.), Abraham. Vezetőedző: Supka Attila
SOPRON: Varga Z. – Csikós, Farkas A., Fehér Z., Károlyi – Freud (Aquino, 14.), Zana, Dancs, Sifter, Györök (Birtalan, 84.) – Belics. Edző: Végh Tibor
Gólszerző: Bárányos (6.), D. Abass (17.), Aquino (84.)
Jó: Benjamin, Bárányos, D. Abass, ill. Belics
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik