Egy perc leforgása alatt darálta be ellenfelét a listavezető

Vágólapra másolva!
2007.09.15. 20:55
Hiába volt veszélyesebb és támadott többet az első félidőben a Bp. Honvéd, mégis a Siófokiak szereztek vezetést és vonultak előnnyel a szünetre. Aztán a Soproni Liga éllovasa, esélyeshez méltóan, igaz némi szerencsével a második játékrészben megfordította az eredményt és megnyerte a mérkőzést.
Genito (jobbra) a kiállítás sorsára jutott
Genito (jobbra) a kiállítás sorsára jutott
Genito (jobbra) a kiállítás sorsára jutott
Genito (jobbra) a kiállítás sorsára jutott

LABDARÚGÓ SOPRONI LIGA (NB I)

Helyszín: Siófok
Nézőszám: 3500
Játékvezető: Solymosi P.
Asszisztensek: Takács G., Lémon O.
A KEZDŐCSAPATOK:
SIÓFOK BP. HONDVÉD
1 Hegedűs L. 1 Tóth I.
6 Tusori 36 Schindler
7 Kuttor 5 Benjamin
4 Forgács 16 Szmiljanics
3 László A. 3 Tóth B.
23 Eugene 14 Vincze G.
12 Csopaki 25 Magasföldi
11 Kanta Sz. 79 Genito
13 Nagy L. 19 Diego
17 Melczer 29 Tóth M.
15 Fülöp Z. 18 Abraham
Vezetőedző: Vezetőedző:
Botos Antal Supka Attila
Gólszerző(k): Kanta Sz. (42.), ill. Palásthy (69.), Abass (70.)
Csere: Vincze G. helyett Ivancsics (46.), Tóth M. helyett Palásthy (46.), Diego helyett Abass (59.), ill. Csopaki helyett Vajda (77.), Melczer helyett Miklósvári (86.), Nagy L. helyett Köntös (86.)
Sárga lap: Tusori (9.), Forgács (27.), Nagy L. (69.), ill. Genito (28., 83.), Schindler (87.), Ivancsics (88.)
Kiállítás: Genito (83.)
A Bp. Honvéd toronymagas esélyesként érkezett Siófokra, a Soproni Liga 8. fordulójában. Az európai kupaporondon utolsóként állva maradt fővárosi együttes ugyanis az összecsapást megelőzően vezette a tabellát, míg a Siófok a 14.-ik, még éppen bennmaradó helyen tanyázott.

Nos, az első félidő a várakozásoknak megfelelő játékot, viszont meglepetés eredményt hozott. A vendég piros-feketék végigtámadták ugyanis a játékrészt, rengeteg kecsegtető helyzetet alakítottak ki a Balaton partiak kapuja előtt, helyzeteiket azonban nem sikerült gólra váltaniuk. Aztán persze a futball örök törvénye ismét beigazolódott, miszerint nem lehet a szépszámú lehetőségek sokaságát elpuskázni büntetlenül. Teljesen váratlanul ugyanis a hazaiak szereztek vezetést, egy 18 méterről tökéletesen elvégzett Kanta Szabolcs szabadrúgást követően. Meglepetésre tehát a Siófok vonulhatott egygólos előnnyel a szünetre.

A második félidőben sokáig kiegyenlített mezőnyjáték folyt, a Bp. Honvéd továbbra sem találta a hazaiak ellenszerét, pedig Supka Attila vezetőedző kettőt is cserélt a szünetben.

Aztán a játékrész közepén az éllovas kegyetlenül kihasználta a Siófok egyperces rövidzárlatát, és kétszer is bevette Kuttor Attiláék kapuját, ezzel pedig megfordította az eredményt.

A mérkőzés záró szakaszában a durva játéké volt a főszerep. A hazaiak erejéből egyenlítésre nem futotta, és ezt a vendégek minden eszközzel meg is akadályozták, nem kímélve saját és ellenfelük testi épségét sem.

Összegezve, a Honvéd győzelme annak ellenére szerencsésnek mondható, hogy az első félidőben több helyzetet dolgozott ki, mint a Siófok, a második játékrészben ugyanis csak szenvedtek a piros-feketék. A döntetlen a játék képe alapján igazságosabb lett volna.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik