Akár nagyobb különbséggel is győzhetett volna a Vlak-alakulat

Vágólapra másolva!
2007.09.15. 20:28
A Fehérvár akár kis tömhette volna a Sopront, de főleg Dajic pazarlása miatt be kellett érnie a 2-0-s győzelemmel. Az viszont teljesen megérdemelt volt, mert Csobánki és Sitku gólja között kifejezetten jól játszott a Fehérvár, a Sopron viszont csak erőlködött.
Juszuf Dajic több gólt is lőhetett volna
Juszuf Dajic több gólt is lőhetett volna
Juszuf Dajic több gólt is lőhetett volna
Juszuf Dajic több gólt is lőhetett volna

NB I, 8. FORDULÓ

FEHÉRVÁR-SOPRON 2-0 (2-0)
Helyszín: Sóstói Stadion
Nézőszám: 1500
Játékvezető: Szabó S.
Asszisztensek: Márton Zs., Kis Z.
FEHÉRVÁR SOPRON
12 Sebők Zs. 55 Varga Z.
13 Kocsis G. 8 Reinhardt
17 Koller 33 Sifter
33 Horváth G. 19 Fehér Z.
29 Mohl 71 Farkas A.
7 Simek 17 Csontos
18 Csobánki 85 Ködöböcz
14 Farkas B. 66 Pintér Z.
22 Nagy D. 21 Gyömbér
9 Sitku 91 Dancs
21 Dajic 9 Belic
Vezetőedző: Vezetőedző:
Marijan Vlak Détári Lajos
Gólszerző(k): Csobánki (25.), Sitku (45. - 11-esből)
Csere: Csobánki helyett Bozsics (26.), Sitku helyett Dvéri (66.), Simek helyett Lattanstein (90.), ill. Gyömbér helyet Freud (59.), Dancs helyett Orlando (59.), Reinhard helyet Sira (68.)
Sárga lap: Horváth G. (43.), ill. Pintér Z. (36.), Ködöböcz (38.), Belic (62.)
A Fehérvár simán nyert a Sopron ellen, pedig a vendégcsapat kezdett jobban. Hogy mást ne mondjunk, öt perc múltán már vezethetett is volna, de Sebők Zsolt felszedte a labdát a már gólra készülő Dancs Roland elől. Ezen akción kívül is inkább a Sopron volt aktívabb, egészen a mérkőzés első góljáig.
Azt viszont a Fehérvár szerezte, név szerint Csobánki Ádám, akit fejesgólja után rögtön le is cseréltek: korábban is többször ápolták már – a góllal megtette a magáét. A vezetés aztán fel is dobta a hazaiakat, de a nagy lendületet meg-megtörték a gyorsan gyűlő sárga lapok.

A labdarúgás lélektana szerint a lehető legrosszabb pillanatban azonban újabb gólt kapott a Sopron. Nagy Dániel menetelt a kapu felé és ha Ködöböcz Csaba nem állítja meg, vélhetően ő maga lőtte volna meg a Fehérvár második gólját, így azonban Sitku Illés lett a gólszerző, aki úgy lőtte be a büntetőt, ahogy kell: pontosan sarokra.

A fordulás után a Sopron küzdött tovább, de addigi legjobbja, Gyömbér Gábor megsérült és le kellett cserélni, ami azt eredményezte, hogy még kevesebb kreativitás maradt a vendégcsapatban. A meccs sok-sok kis szabálytalanság miatt nem sok látványossággal szolgált a második félidőben, amit a Fehérvár látszólag nem bánt: nagy nyugalomban passzolgatott saját térfelén.

Dajic aztán a mérkőzés helyzetét tolta el: hiába futhatott teljesen egyedül a kapu felé, addig pepecselt a labdával, míg beérék a védők és odalett a lehetőség. Dajic néhány perccel később egy nagyon jó beadást is elpazarolt, így hiába szerezhetett volna egymaga mesterhármast, a Fehérvár végül 2-0-ra győzött.

Megérdemelten.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik