Jó formát mutat a Kispest, a Debrecen ellenben eddig visszafogott

Vágólapra másolva!
2007.07.11. 12:25
Szerda este 20.30 órai kezdettel rendezik a magyar Szuperkupa első összecsapását a Bozsik-stadionban, a visszavágóra vasárnap Debrecenben kerül sor. Az első mérkőzés házigazdái, a kupagyőztes kispestiek a nyári felkészülési mérkőzéseket veretlenül tudták le, így jó formában várhatják a szezon első, immár téttel is bíró találkozóját. Ellentétben a bajnokcsapattal: a hajdúságiak több vereséget is begyűjtöttek, de a tanulságokat minden bizonnyal levonták ők maguk is.
Koós Gábor (balra, Honvéd) és Mészáros Norbert (jobbra, Debrecen) ismét összecsaphat egymással
Koós Gábor (balra, Honvéd) és Mészáros Norbert (jobbra, Debrecen) ismét összecsaphat egymással
Koós Gábor (balra, Honvéd) és Mészáros Norbert (jobbra, Debrecen) ismét összecsaphat egymással
Koós Gábor (balra, Honvéd) és Mészáros Norbert (jobbra, Debrecen) ismét összecsaphat egymással

Supka Attila csapatában mindenki egészséges és hadra fogható, ám az előzetesen megadott kezdőcsapatban egyelőre nem osztottak szerepet a nyáron érkezetteknek, akik közül viszont akár többen is alapemberek lehetnek az előttünk álló idényben.

Kispesten a középpályás sor Vincze Gáborral és Tóth Balázzsal lett még stabilabb. A nagy visszatérő, Bárányos Zsolt érkezésével új színt kaphat a támadójáték, amely a korosztályos válogatott csatár, Magasföldi Józseffel válhat még gólerősebbé.

A Honvéd korábban még soha nem nyerte meg a Szuperkupát, döntőt is csupán egy alkalommal játszhatott. Méghozzá 1993-ban, amikor a Ferencvárossal szemben maradtak alul a piros-feketék, igaz csak minimális különbséggel.

A Debrecen viszont utóbbi két Szuperkupát megnyerte. 2005-ben a kupagyőztes Sopron az első meccsen 4-2-re verte a bajnokcsapatot, de a hajdúságiak a hazai visszavágón ledolgozták hátrányukat.

Tavaly a fehérváriak nem tudták megállítani az akkor még Supka Attila irányította bajnokot, amely kettős győzelemmel - 1-0 idegenben, majd 2-1 otthon - ért révbe.

Debrecenben sérülés miatt nem állhat Miroslav Beránek vezetőedző rendelkezésére Balogh János, Ibrahim Sidibe és Leandro, viszont a korábbi karmester, Sándor Tamás peches tavasza után ismét egészséges. Illetve bevetésre kész a Tatabányáról igazolt gólerős támadó, Kouemaha. A Soprontól szerződtetett Demjén Gábor játékengedélye még nincs a debrecenieknél, a cseh légiós, Patrik Gedeon talán a vasárnapi visszavágón már játszhat.

A keret azonban még így is Debrecenben erősebb, a papírforma mellettük szól, ám a nyári felkészülési mérkőzések alapján felállított mérlegben már a Honvéd nyom többet.

A kispestiek a nemzetközi szereplésre is gondolva külföldi ellenfelekkel mérkőztek meg, nem is eredménytelenül. A szlovák MFK Kosicét 3-1-re, az osztrák LASK Linzt 2-1, a horvát Slaven Belupo Koprivnicát 2-0-ra győzték le, míg az osztrák Grazer AK-val 2-2-s döntetlen játszottak. A Bozsik-stadionban a szlovák Dukla Banska Bystrica 1-0-s legyőzését követően az ugyancsak szlovák Artmediával 1-1-t játszottak.

A Honvéd-siker mellett szól, hogy idén tavasszal kétszer is elkapták a későbbi bajnokot: előbb a bajnokságban hazai pályán 2-1-re nyertek, majd a Megyeri úti kupadöntőben is jobbnak bizonyultak riválisuknál, igaz 2-2-t követően csak a tizenegyesek döntöttek a javukra.

A Debrecen kevésbé sikeres osztrák edzőtábort tudhat maga mögött a kispestieknél: a ZTE (2-0), valamint két osztrák csapat, a Mattersburg (3-0) és a Strum Graz (5-4) is legyőzte őket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik